Tot ce trebuie sa stiti despre erbicide

0 Shares
0
0
0

Exista momente in care singura modalitate de a scapa de o buruiana incapatanata este sa o tratezi cu un erbicid, pe care il poti cumpara rapid si simplu, accesand https://www.esenzi.ro/pesticide-protectia-plantelor/erbicide. Nu-ti fie teama sa folosesti erbicide daca ai nevoie de ele, dar incearca mai intai alte metode de control.

Tragerea, prabusirea, cosirea si saparea vor avea de multe ori grija de problemele buruienilor, fara a fi nevoie de spray-uri chimice. Sa aflam mai multe despre utilizarea erbicidului in gradini.

Ce sunt erbicide?

Erbicidele sunt substante chimice care ucid plantele sau impiedica cresterea acestora. Metoda lor de a ucide plantele este la fel de variata ca si plantele pe care le omoara.

Primul pas in intelegerea erbicidelor este citirea etichetei. Etichetele va spun cum sa folositi erbicidele in siguranta si eficient. Este ilegala utilizarea erbicidelor in orice scop sau prin orice alta metoda decat cea indicata pe eticheta.

Iata cateva sfaturi care va ajuta sa folositi erbicide in siguranta si eficient:

 1. Evitati utilizarea erbicidelor in zilele cu vant si in apropierea corpurilor de apa.
 2. Purtati intotdeauna o masca de protectie, manusi si maneci lungi.
 3. Asigurati-va ca copiii si animalele de companie sunt in interior atunci cand pulverizati erbicide.
 4. Cumparati doar cat de multe erbicide aveti nevoie, si pastrati-le intr-un loc sigur, la indemana copiilor.

Tipuri de erbicide

Erbicidele pot fi impartite in doua categorii principale: selectiv si neselectiv.

 • Erbicidele selective omoara anumite tipuri de buruieni, lasand alte plante nevatamate. Eticheta erbicida enumera buruienile vizate, precum si plantele de gradina care nu sunt afectate.
 • Erbicidele neselective, dupa cum le spune si numele, pot ucide aproape orice planta.

Erbicidele selective sunt utile in tratarea buruienilor din peluze si gradini. Erbicidele neselective faciliteaza curatarea unei zone atunci cand incepeti o noua gradina.

Erbicidele selective pot fi impartite in erbicide preemergente si postemergente.

 • Erbicidele premergatoare sunt aplicate pe sol si ucid rasaduri tinere la scurt timp dupa aparitie.
 • Erbicidele postemergente sunt de obicei aplicate pe frunzisul unde sunt absorbite in tesutul vegetal.

Tipul determina cand se aplica un erbicid. Preemergentele sunt de obicei aplicate la sfarsitul iernii sau la inceputul primaverii, in timp ce postemergentele sunt aplicate primavara dupa ce buruienile incep sa creasca.

Ce sunt erbicidele postemergente?

Postemergentii ataca buruienile dupa ce si-au aratat capetele urate. Partea „post” a acestui tip de erbicid se refera la faptul ca este utilizat pe buruieni deja existente. Erbicidele premergatoare sunt utilizate inainte de a vedea semne de buruieni.

Folosirea unui erbicid postemergent corespunzator poate controla buruienile existente si poate ajuta la prevenirea celor viitoare. Exista diferite tipuri de ucigase de buruieni postemergente, asa ca acordati o atentie deosebita descrierii produsului si identificati cu atentie varietatea de buruieni pe care trebuie sa le controlati.

Ucigasii de buruieni postemergenti fie ataca frunzisul, fie curg sistemic catre radacinile buruienilor. Acestea vin in formule spray-on sau ca aplicatii granulare. Acestea sunt cele mai utile in zonele care au fost literalmente preluate de buruieni, dar trebuie sa aveti grija atunci cand aplicati pentru a preveni deriva spray-ului sau contactul plantelor pe care nu le vizeaza.

Verificati cu atentie produsul pentru informatii postemergente, cum ar fi soiurile de buruieni pe care este util produsul, metoda de aplicare si daca substantele chimice sunt sigure de utilizat pe gazon sau in alte zone in care contactul cu plantele pe care nu le vizeaza este inevitabil.

Tipuri de ucigasi pentru buruieni postemergente

Formulele postemergente vin ca aplicatii sistemice sau de contact.

 • Sistemele sunt cele mai utile pe buruienile perene, deoarece sunt absorbite direct in planta si se deplaseaza pe tot parcursul acesteia pentru o actiune maxima de ucidere.
 • Erbicidele de contact ucid partea expusa a plantei si sunt utilizate pe anuale si buruieni mai mici. Acest lucru poate parea lipsit de importanta, insa in majoritatea buruienilor, moartea frunzelor este suficienta pentru a ucide intreaga planta.

Erbicidele postemergente sunt de asemenea clasificate ca selective si neselective.

 • Erbicidele selective sunt utilizate pentru a viza anumite buruieni si in zone precum gazonul in care contactul cu iarba este inevitabil.
 • Erbicidele neselective sunt utilizate pentru controlul larg al buruienilor si au un scop in campuri deschise, neadministrate, de exemplu.

Utilizarea unui erbicid postemergent

Ucigasii de buruieni postemergenti necesita activare si conditii de aplicare controlate cu atentie pentru cele mai bune rezultate. Dupa ce decideti care sunt nevoile dvs. de buruieni si ce formula trebuie sa folositi, trebuie sa va asigurati ca luati in considerare rata de aplicare, actiunea reziduala si sa preveniti contaminarea sau scurgerea in anumite soluri.

Aplicati intr-o zi fara ploaie in care produsul se poate usca timp de cel putin 30 de minute si, in unele cazuri, pana la 8 ore. Pentru cele mai bune rezultate, temperaturile ar trebui sa fie cuprinse intre 55 si 80 de grade Fahrenheit (12-26 C.).

Erbicidul va trebui udat dupa perioada de uscare. Nu pulverizati niciodata intr-o zi cu vant si luati masuri de precautie personale, dupa cum sugereaza producatorul pentru a evita contactul cu pielea si inhalarea respiratorie.

Informatiile post-emergente de pe ambalaj va vor spune metoda si rata de aplicare, precum si avertismente si alte detalii importante cu privire la utilizarea produsului.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…