Totul despre implantul dentar

0 Shares
0
0
0

Implantul dentar este o proteza realizata din titan si aliaje care ulterior se introduce in os. Acesta are rolul de a inlocui unul sau mai multi dinti, tine loc de radacina pe care se va aseza o coroana dentara definitiva. Limitele de varsta pentru purtarea implantului dentar sunt copii a caror proces de crestere scheletica nu s-a definitivat si persoanele de peste 90 de ani la care procesul de vindecare este unul destul de lung.

Aceasta interventie nu se simte deoarece de cele mai multe ori se efectueaza sub anestezie locala. Anestezia locala ajuta medical sa comunice cu pacientul, dar exista cazuri in care se apeleaza la sedarea intravenoasa. Sedarea intravenoasa se face in cazul in care pacientii sunt anxiosi si interventia este de lunga durata.

Care sunt etapele inserarii implantului?

Implantul dentar in Iasi nu este o interventie ce se poate face de la o zi la alta si nici pe loc, procesul fiind intins pe o perioada de timp de aproximativ 4 luni.

Prima etapa este cea chirurgicala care reprezinta inserarea implantului in os, pentru inlocuirea dintilor lipsa. Prin aceasta procedura se creeaza radacina artificiala. Integrarea in os este cea care dureaza de fapt, intre 1-3 luni in functie de fiecare corp.

A doua etapa este cea in care implantul se va descoperi si se realizeaza lucrarea definitiva. Aceasta etapa dureaza in jur de o luna.

In Clinica Doctor Acatrinei te bucuri de tehnologia Fast & Fixed care presupune restaurarea fixa a dintilor, totul intr-o singura zi! Imediat dupa operatie, pacientul isi poate relua viata sociala, datorita fixarii perfecte a dintilor, puteti manca intr-un timp record!

Durata de viata a implanturilor dentare se intinde pana la 15 ani. Datorita dezvoltarii tehnologiei, implanturile dentare au cunoscut un success imens, rata acestuia ajungand pana la 97-98%. De asemenea, luati in calcul si faptul ca implantul nu se poate integra in os, ulterior incercandu-se un alt tip de tratament si de implant benefic.

Tipurile de implanturi variaza in functie de sistemul osos al pacientului. Desi pe piata stomatologica exista numeroase tipuri de implanturi, dar cel mai indicat este cel potrivit ofertei osoase.

Un zambet sanatos este un lucru foarte important, atat pentru aspectul nostru, cat si pentru un stil de viata sanatos. In cazul absentei unor dinti, mancarea va fi foarte greu de mestecat si mai ales de digerat, astfel se produc mai multe probleme stomacale si asa mai departe.

Implanturile dentare in Iasi sunt cea mai simpla si indicate metoda in cazul absentei mai multor dinti. Clinica noastra va pune la dispozitie implantologie dentara completa, efectuata prin tehnologie germana. Igiena pe care o aveti si pe care va trebui sa o pastrati sau sa o imbunatatiti are un rol foarte important in asigurarea unei durate de viata mult mai lungi.

Datorita faptului ca implanturile dentare imita foarte bine dintii naturali, igiena si stilul de viata trebuie sa fie la fel. Trebuie sa aveti grija atat la alimente, cat si la spalarea adecvata si curatarea dupa aproximativ fiecare masa.

0 Shares
You May Also Like