Turism dentar in Moldova

Turism dentar in Moldova – o ramura a stomatologiei in continua dezvoltare. De ce?

0 Shares
0
0
0

Moldova are un potential imens ca piata de desfacere pentru serviciile ce se incadreaza in turismul medical. Daca in 2008, de exemplu, pentru diverse proceduri medicale in Moldova a venit un numar aparent nesemnificativ de 29 de straini, deja in 2015 numarul persoanelor interesate de turism medical a crescut la 488.

Un loc aparte in atentia vizitatorilor straini il are turismul stomatologic: servicii dentare calitative, la pret accesibil si fara randuri enorme – cine nu ar fi incantat de o asemenea oportunitate?

La capitolul turism dentar Moldova sta tot mai bine si mai bine in ultimul deceniu. Exista 100 de state, cetatenii carora au dreptul de a intra in Republica Moldova pentru o perioada de pana la 90 de zile, in decursul a 6 luni. Cu alte cuvinte, exista suficiente surse din care ar putea veni persoane interesate de turism cu tratament dentar, astfel incat tot mai multe clinici stomatologice in Moldova pun la punct un plan eficient pentru astfel de cazuri.

Persoanele nascute in Moldova, dar stabilite peste hotare, de asemenea prefera tara de bastina pentru a trata problemele stomatologice. Revenind in tara in timpul vacantelor, adesea aduc prieteni si recomanda din proprie experienta anumite cabinete stomatologice. Cei din Diaspora sunt principalii sustinatori ai ideii, deoarece au simtit pe propria piele diferentele dintre sistemele de sanatate si au facut concluzii.

Vizitatorii interesati de turism medical stomatologic pot beneficia de cazare, distractii, dar, cel mai important – de servicii stomatologice calitative.

Cand vine vorba de turism dentar, un pret bun pentru servicii de calitate similara cu tarile europene este principalul avantaj, ce atrage strainii in clinicile si cabinetele stomatologice din Moldova (preponderent, este vorba de clinici stomatologice private). Preturile sunt considerabil mai mici in Moldova, comparativ cu tarile suficient de dezvoltate pentru a oferi ingrijire medicala calitativa.

Cele mai populare servicii dentare solicitate in cadrul turismului stomatologic sunt: implanturile dentare, protezarea ,restaurarile, detartrajul, obturatiile si albirea dentara.

Desi gama de servicii difera, la fel si numarul de analize si investigatii necesare in fiecare caz in parte, medicina stomatologica ramane accesibila, prin comparatie. Lipsa randurilor kilometrice  sunt un alt avantaj considerabil.

Specialistii din clinicile moldave au calificari excelente, lucreaza cu materiale selecte, in clinici in care se respecta cu strictete regulile asepsiei si bunului simt. Vizitatorii sunt intampinati cu zambet si o mana intinsa, dar si cu o atitudine profesionista.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…