Turismul dentar – o nouă ramură a stomatologiei în plină ascensiune

0 Shares
0
0
0

Odată cu dezvoltarea mediului stomatologic în Chișinău, creșterea fluxului călătoriilor în Moldova, s-au dezvoltat și multe ramuri aparte ale stomatologiei tradiționale. Și dacă frumosul este la fel de necesar ca și utilul, oamenii încearcă să combine ambele aspecte. Iată de ce unul din cele mai dezvoltate tipuri de turism este  turismul medical, care reprezintă organizarea călătoriilor în alte țări, cu scopul realizării unor tratamente necesare.

Din cele mai vechi timpuri oamenii căutau să aibă grijă de sănătate, mai ales peste hotarele țării. Cu timpul, moda a devenit o necesitate, oamenii căutând destinații accesibile și avantajoase. Turismul dentar este o ramură a turismului medical ce a evoluat rapid în ultimii ani. Calitatea actului medical, dotările de ultimă generație și prețurile avantajoase fac din țara noastră o destinație perfectă pentru turismul dentar în Moldova.

În plus, psihologii susțin că, adesea, călătoriile în scopuri stomatologice reduc teama pacienților în fața procedurile dentare. Pentru turiști mai este important ca serviciile dentare să fie prestate într-un termen relativ scurt (în perioada unei vacanțe) și cu un rezultat trainic, de durată.

De ce turismul dentar în Moldova este în ascensiune

Turismul dentar din Europa se bucură de o ascensiune tot mai mare în ultimii ani, însă Moldova nu rămâne în urma clasamentului. Aici medicii stomatologi buni și tehnicienii au o pregătire foarte bună, au acces la cele mai moderne tehnologii în domeniu, iar în țara noastră, o țară în curs de dezvoltare, tarifele pentru serviciile stomatologice sunt avantajoase, chiar mult mai reduse, în raport cu cele din țările dezvoltate. Iată de ce tot mai mulți pacienți aleg clinici stomatologice în Chișinău.

Pacienții din întreaga lume se confruntă  cu probleme dentare, de vină fiind modul de viață, predispoziția genetică și alimentația nesănătoasă. În țări din vestul Europei, SUA, Canada, tratamentele dentare sunt foarte costisitoare, nefiind acoperite în întregime de sistemul de asigurare, iată de ce acești pacienți apelează la serviciile dintr-o altă țară, unde pot găsi un stomatolog bun cu tarife avantajoase. La o stomatologie în Chișinău beneficiile sunt foarte multe – de la servicii și tratament de cea mai înaltă calitate, în conformitate cu standarde internaționale, la specialiști competenți și responsabili, ce efectuează tratamentul la timp și garantat.

Clinicile stomatologice bune din Chișinău dispun de echipamente moderne, iar oferta de tratament este foarte largă, de la implanturi până la cosmetică dentară, toate la prețuri foarte bune, calitatea corespunzând standardelor internaționale. Specialiștii din Republica Moldova sunt foarte bine pregătiți și dispuși să ajute orice pacient, chiar dacă e vorba de altă limbă de comunicare.

Dacă e vorba de pacienți din Europa, limba de comunicare este engleza, iar dacă sunt din fostele state CSI se pot descurca de minune, comunicând în limba rusă. După recenziile pentru turismul stomatologic, turismul dentar din Moldova se bucură de popularitate printre pacienții din Europa, Israel, Rusia și SUA.

Odată cu turismul dentar, pacientul poate beneficia și de destinații turistice frumoase pe care Moldova le are din belșug.

Astfel, acesta poate îmbina utilul  cu  plăcutul, bucurându-se de calitatea medicinei dentare din Moldova, dar și de peisajul mioritic și ospitalitatea moldovenilor. Merită vizitate asemenea destinații cum ar fi renumitele beciuri de la Cricova, Mileștii Mici, casele-muzee, conacurile, mănăstirile, locurile istorice ori satele ce păstrează stilul autentic. Turismul dentar devine și o recreere în străinătate, combinată cu tratament medical foarte bun.

0 Shares
You May Also Like