Unde iti poti petrece concediul daca nu vrei o destinatie pe care o aleg toti?

0 Shares
0
0
0

Unde iti poti petrece concediul daca nu vrei o destinatie pe care o aleg toti?Majoritatea romanilor isi aleg destinatiile de vacanta in cele mai populare locuri, apoi se plang de aglomeratie. Noi iti recomandam mai multe locuri pe care le poti vizita in concediu, unde sa te bucuri de liniste.

Slanic Moldova

Atunci cand vrei sa petreci un weekend relaxant si placu in natura, intr-o zona cat mai linistita, cu aer curat si cu paduri intinse, poti gasi cazare la un hotel Slanic Moldova, si te vei relaxa intr-una din cele mai frumoase statiuni din Romania.

Statiunea Slanic Moldova din Bacau este cunoscuta de turisti pentru izvoarele sale cu apa minerala cu calitati premiate la nivel international. Dupa ce ai ajuns in statiune vei putea remarca imediat cladirile interbelice. In plus, cazinoul este cel care domina parcul prin dimensiune si arhitectura. Aceasta statiune este locul preferat al multor turisti ajunsi aici, care aleg sa se intoarca in fiecare an.

Timisoara

Situata in vestul Romaniei, Timisoara este unul dintre cele mai mari orase ale tarii, care dateaza de la inceputul secolului al XIII-lea. Odata parte a Imperiului Otoman, a fost primul oras european care a avut lumini electrice. Orasul si-a revenit dupa ce a suferit daune majore din cauza bombardamentelor din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Spre deosebire de multe catedrale europene, Catedrala Ortodoxa din Timisoara a fost construita doar in secolul XX, dar interiorul, remarcabil pentru cele 11 turnuri, gazduieste multe obiecte religioase istorice, precum si picturi vechi.

Bucuresti

Bucurestiul este un oras care imbina vechiul cu noul. Vizitatorii vor vedea cladiri vechi de secole, blocuri moderne si blocuri in stil comunist, toate unele langa celelalte. Aceasta moderna capitala europeana are cea mai mare cladire a Parlamentului din lume, cu 3.100 de camere si 12 etaje. Tururile acestei cladiri impresionante, construite in 1984, sunt vizitate frecvent pe tot parcursul zilei. De asemenea, ce nu trebuie ratat in Bucuresti este centrul vechi al orasului, cu stradutele sale pietruite si cladirile vechi, inclusiv bisericile medievale.

Sinaia

Sinaia este un oras statiune montana care a s-a dezvoltat in jurul unei manastiri, ce si-a primit numele de la Muntele Sinai. Manastirea, care include si o copie a primei Biblii tiparite in Romania, este un sit popular astazi pe care turistii il viziteaza des, unde te poti plimba vara si poti schia iarna. Regele Carol I si-a construit casa de vacanta, cunoscuta sub numele de Castelul Peles, chiar in oras. Orasul este plin de flori, centre comerciale si restaurante, deci vei avea unde sa te distrezi.

Manastirile pictate din Bucovina

Printre cele mai pitoresti atractii ale Romaniei se numara Manastirile Pictate din Bucovina din nord-estul tarii. Peretii exteriori pictati sunt decorati cu fresce elaborate din secolele XV si XVI, cu portrete ale sfintilor si profetilor, scene din viata lui Iisus, imagini cu ingeri si demoni si rai si iad. Cele mai bine pastrate sunt manastirile  Humor, Moldovita, Patrauti, Probota, Suceava, Sucevita si Voronet.

Toate aceste destinatii de vacanta sunt ideale daca iti doresti un concediu interesat, in zone in care nu se duc valuri de turisti in sezon.

 

0 Shares
You May Also Like