Unele dintre cele mai ciudate ritualuri funerare

Unele dintre cele mai ciudate ritualuri funerare

0 Shares
0
0
0

In momentul in care te confrunti cu decesul unei persoane dragi recomandarea noastra este sa faci lucrurile mai usoare pentru tine si sa alegi sa lucrezi cu o firma de pompe funebre. Iti recomandam sa apelezi la servicii funerare sector 5 loc in care vei gasi cele mai bune astfel de servicii din capitala si unde o echipa de profesionisti se vor ocupa ca totul sa decurga perfect.

In continuare iti prezentam cele mai ciudate ritualuri funerare existente pe glob. Ele sunt numeroase si probabil ca nu vom reusi sa le acoperim pe toate insa macar pe cele mai importante dintre ele. In jurul decesului si ingroparii sunt foarte multe superstitii si idei preconcepute. De aceea oamenii au tot incercat sa faca ceva special in momentul trecerii spre alta lume si de multe ori au rezultat ritualuri si obiceiuri foarte interesante si originale.

A trecut foarte mult timp de cand omul a incetat sa mai traiasca in comuniune cu natura iar ideea de inmormantare in trecut nu exista iar decedatii ramaneau sa putrezeasca acolo unde isi dadeau ultima suflare. In timp, dupa ce omul a evouat au aparut si obiceiurile de a inmormanta cumva decedatii si impreuna cu obiceiul acesta au aparut tot felul de superstitii care s-au si dezvoltat pe masura ce timp a trecut.

Obiceiul de a inmormanta decedatii pare a fi aparut in epoca de piatra. Nu se stie daca metoda a fost adoptata pentru siguranta sau daca tinea de sanatatea oamenilor insa conform istoricilor care au gasit morminte vechi din perioada aceea, exista si o conceptie specifica legata de viata de apoi. Se pare ca oamenii credeau ca persoanele decedate au nevoie de toate obiectele lor pe lumea cealalta si pentru ca in mintea lor raiul si iadul nu aerau foarte bine definite, incercau sa le dea decedatilor cat mai multe lucruri de luat cu ei pe lumea calalta.

Au fost gasite si alte idei cum ar fi hainele speciale pentru deces. A fost descoperit de asemenea si faptul ca inainte oamenii considerau ca daca hainele cu care este imbracat mortul sunt noi spiritele nu il vor recunoaste si nu ii vor lua sufletul. Prin urmare decedatul ar fi lasat sa mearga in liniste pe lumea cealalta. Din punctul acesta de vedere au rezultat mai multe ritualuri si obiceiuri funerare. Oamenii au de asemenea referinte legate si de modul in care au fost ingropati decedatii si de locul in care se afla decedatul.

Ingroparea nu se practica peste tot. Acum 4000 de ani in Asia multi oameni erau adepti ai soroastrismului aceasta fiind o religie veche care putea fi caracterizata prin ideea dualista asupra lumii si prin faptul ca exista o opozitie intre rau si bine. Ei practicau un ritual anume care de fapt implica si distrugerea compelta a corpului persoanei decedate. Avand in vedere faptul ca aceste corpuri erau vazute ca fiind malefice in timpul ritualului nimeni in afara de cei delegati nu puteau sa se ocupe de persoana decedata si nici sa o atinga.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…