Vizita la urologie: simptome care ar trebui sa te trimita rapid la urolog

0 Shares
0
0
0

Cabinetul de urologie este adesea un loc pe care majoritatea oamenilor evita sa il viziteze pentru ca le este rusine sau frica. Din pacate, tocmai aceasta frica face ca bolile urinare sa ramana necontrolate.

Boli ale sistemului urinar si simptomele acestora

Una dintre cele mai frecvente iluzii legate de urologie este opinia ca urologul se ocupa doar de bolile masculine, desi, de fapt, o anumita ramura a medicinei este responsabila pentru diagnosticul si tratamentul sistemului urinar, indiferent de sexul pacientului.

Tulburarile tractului urinar pot aparea in mai multe moduri si niciuna dintre ele nu trebuie tratate cu multa usurinta, deoarece acestea pot fi primul simptom al unor probleme mai grave cu corpul tau, ci trebuie sa le tratezi cat mai repede pentru a nu se agrava. Merita sa te programezi imediat pentru un consult urologic daca observi ca urina ta are o culoare diferita de cea normala. De exemplu, daca este rosie, poate indica deteriorarea rinichilor, a vezicii urinare sau a infectiei tractului urinar, iar urina verde este un semn de inflamatie a prostatei, a vezicii urinare sau a rinichilor.

Pe langa schimbarea culorii urinei, simptomele bolilor tractului urinar pot include mancarimi, arsuri si chiar dureri severe.

Este foarte important sa observi semnalele pe care ti le trimite corpul tau si, la primele simptome, sa te programezi la un medic de la o clinica de urologie in Mures, care poate preveni dezvoltarea unei boli a tractului urinar.

In plus, merita sa iti amintesti ca urologul este specializat nu numai in tratamentul sistemului urinar, ci ajuta si barbatii in caz de probleme de erectie. Aceasta este o problema care afecteaza destul de multi barbati din intreaga lume si nu este vorba doar de cei mai in varsta. De asemenea, merita adaugat ca barbatii peste 40 de ani ar trebui sa fie supusi unor examinari periodice ale prostatei.

Vizita la urolog

Desi vizitarea unui urolog este adesea destul de jenanta pentru tine, merita sa iti amintesti ca un medic este acolo pentru a te ajuta. Prima vizita sau programarea la un urolog nu este in mare masura diferita de o consultatie cu orice alt medic specialist, deoarece prima viza are ca scop explicarea tuturor simptomelor care apar la pacient si stabilirea unui plan pentru urmatoarele activitati, tratamente si posibile teste.

Atunci cand esti intervievat temeinic de un urolog, raspunsurile adevarate si detaliate la intrebari, oricat de jenante sau personale ar fi, sunt esentiale pentru un diagnostic prompt si corect.

Examinari urologice

In functie de raspunsurile obtinute si de simptomele descrise, urologul decide examinarile si testele necesare care vor fi utilizate pentru confirmarea diagnosticului. Poate fi palpare simpla, ultrasunete si multe altele.

Este demn de remarcat faptul ca, de obicei, femeile aflate in cabinetul de urologie se simt mult mai confortabil, deoarece o mare parte a procedurilor si examinarilor sunt similare cu cele efectuate in timpul unei vizite la ginecolog.

Pe scurt, sistemul urinar este un sistem complicat care elimina componentele inutile din corpul tau, motiv pentru care functionarea corecta a acestuia este atat de importanta pentru functionarea intregului organism.

 

0 Shares
You May Also Like