Vopseaua de par – istoric. De ce se folosea acest produs si cum a evoluat?

0 Shares
0
0
0

Ori de câte ori vă vopsiţi părul într-o anumită culoare, cu siguranță nu vă gândiți și la vechimea acestui obicei. Vopsitul părului nu este o acțiune de dată recentă, aproape dintotdeauna femeile au căutat să își schimbe cumva culoarea naturală a părului ca să pară mai atrăgătoare și mai frumoase.

Primele care s-au vopsit au fost femeile din Grecia anului 750 i.Hr. Pe atunci vopseaua nu era așa de bună, mai toate doamnele și domnişoarele alegeau negrul pentru a schimba culoarea părului, fără să știe că se intoxicau cu plumb de fiecare dată.

Culoarea obţinută era totuși una „bio”, vegetală, din diverse extracte și nu era chiar așa de puternică precum cele de astăzi.

Romanii au contribuit și ei într-o mică măsura la transmiterea acestui obicei. Prizonierele teutone erau capturate mai mereu de legiunile romane și erau tunse.

Tot pe atunci se confecţionau perucile blonde. Însuși Cezar, care avea ceva probleme cu părul, avea chelie, purta o coroană de lauri ca să nu se vadă în public. De atunci datează și moda culorii roșu-aramiu utilizată la o vopsea de păr.

Francezii au fost cei care au adus vopseaua de păr la rang de produs popular

Babilonienii erau preocupaţi de vopsirea părului și ţineau să folosească pulbere de aur pentru a arăta opulenţa. Egiptenii s-au folosit de extractele de plantă henna pentru a colora firele de păr cât mai rapid.

Prin 1580 a apărut și o vopsea de păr roșie, din momentul în care Regina Elisabeta I s-a vopsit utilizând nuanţa roșie a vopselei. Vopseaua de păr așa cum o știm astăzi și pe care o putem cumpăra și online apare de abia prin 1907, e o invenție franceză, a unui chimist pe nume Schuller.

Odată cu el s-a schimbat formula de preparare a vopselei de păr. Dacă în antichitate aveam minerale, flori, rădăcini pe post de elemente esenţiale pentru vopsea, din momentul reinventării vopselei și producției sale industriale am început să găsim și substanţe ceva mai puternice și pigmenţi speciali pentru fixarea culorilor.

Și, până la urmă, de ce ne vopsim părul cu vopsele cumpărate online sau offline, la ce ne ajută?

Vopsirea înseamnă păr strălucitor, sănătos, hrănit în profunzime, textura părului nu e afectată. Firele de păr alb sunt ascunse imediat, vârsta se ascunde și a mai bine cu un par vopsit așa cum trebuie.

Nuanţele disponibile permit obţinerea unei colorări a firelor de păr exact așa cum își dorește fiecare femeie, orice schimbare fiind potrivită pentru un aspect cât mai plăcut la locul de muncă sau în public.

La GEROCOSSEN găsiți mereu vopsea de păr din ingrediente de calitate

Ca să testați toate aceste beneficii GEROCOSSEN vă propune o vopsea de păr de calitate, la un preț bun, disponibilă oricând pe site-ul oficial. Compania românească de tradiție are produse fabricate în România, cu ingrediente care protejează firele de păr și rădăcina, nu le usucă și acoperă perfect chiar și firele albe.

Pachetele cu vopsea pentru păr conţin balsam, instrucțiuni, emulsie oxidantă și mănuși, pigmenţii sunt puternici, ingredientele asigurând un vopsit uniform și rapid.

25 de culori disponibile, un preț bun și corect de fiecare dată, 27 de ani de expertiză pe vopseaua de păr, consultanţă de specialitate și comezi rapide, iată ce își întâmpină GEROCOSSEN fiecare client care îi trece pragul virtual.

Livrările sunt rapide și gratuite pentru comenzi peste 75 de lei, suportul telefonic este permanent, este acceptat și returul produselor conform termenilor specificaţi în politica de retur disponibilă online.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…