Vrei un congelator eficient? Iata cum il alegi

0 Shares
0
0
0

Care este cea mai buna solutie pentru alegerea congelatorului ideal? Se intampla deseori ca frigiderul sa nu aiba un congelator suficient de mare pentru a pastra toate alimentele dorite? In acest caz, ai nevoie de un aparat electrocasnic pe masura nevoilor tale.

Probabil te intrebi care sunt caracteristicile pe care ar trebui sa le prezinte acesta astfel ca nevoile tale sa fie pe deplin satisfacute. Piata iti ofera diversitate, deci ai solutii nenumarate. Asta nu este neaparat un lucru bun, deoarece decizia ta va fi ingreunata de toate modelele pe care le descoperi in magazinele fizice, dar si in cele online.

Cum poti sa te bucuri de produsele sezoniere pe intreg parcursul anului? Simplu: achizitionand congelatorul potrivit pentru tine si familia ta. Atunci cand faci cea mai buna alegere legata de acest produs electrocasnic, aduni fara probleme toate cele trebuincioase pentru ca stii ca spatiul de depozitare la rece nu reprezinta o grija.

  • Stabileste punctele de plecare pentru gasirea celui mai potrivit congelator

Chiar inainte de a te gandi la orice aspect legat de acesta, organizeaza-te si alcatuieste o lista care sa includa cateva puncte de plecare. Stii de ce ai nevoie sau mai trebuie sa reflectezi asupra acestui aspect?

  • Cine va folosi congelatorul?

Ca stii de ce anume ai nevoie, gandeste-te la numarul celor care vor beneficia de aparat. Ai o familie numeroasa? Atunci un model mai voluminos iti va fi de mare folos.

Stabileste alaturi de ceilalti necesitatile, functiile pe care trebuie sa le includa acesta, compartimentarea, dar si bugetul ce poate fi alocat in acest scop.

Desigur, nici design-ul nu trebuie lasat pe ultimul loc. Te intereseaza acest aspect pentru ca un congelator potrivit iti poate oferi o intrebuintare usoara si practica.

  • In ce scop planuiesti sa folosesti congelatorul?

Trebuie sa ai asta in vedere inca de la inceput. Decizi ce fel de congelator Liebherr, Samsung etc. ai nevoie si dupa modul in care acesta va fi utilizat. Deja ai unul insa nu iti ofera tot spatiul necesar pentru depozitarea legumelor si a produselor alimentare? Care sunt dimensiunile pe care trebuie sa le aiba ca sa te ajute? Sunt compartimentarile delimitate corespunzator pentru ca fiecare aliment sa incapa bine?

  • Unde vei tine congelatorul?

Ia mereu in calcul acest aspect, indiferent de tipul electrocasnicelor pe care le cumperi. Trebuie sa stii care sunt dimensiunile in care trebuie sa se incadreze acestea. Ai in vedere si daca deschiderea usii este posibila sau daca este ingreunata. Cantitatile de alimente pe care le ai de stocat pot influenta alegerea pe care o ai de facut. Alegi un congelator vertical sau o lada frigorifica? Inainte de a porni la cumparaturi masoara spatiul pe care il ai la dispozitie.

  • Ai nevoie ca acesta sa includa functia No Frost?

Este o intrebare pe care deja nu mai are rost sa ti-o adresezi pentru ca raspunsul de este destul de evident: DA. Ca si in cazul unei combine frigorifice, acesta trebuie sa dispuna de sistemul No Frost. De ce? Tocmai pentru ca iti reduci munca si nu mai trebuie sa te deranjezi sa cureti gheata care se formeaza in interior, sa dezgheti congelatorul, sa te chinui sa dezgheti alimentele cand este prea multa gheata etc.

De altfel, lipsa unui astfel de sistem afecteaza direct alimentele pe care le pastrezi aici. Cu cat este mai repede racit si inghetat, cu atat mai multe din proprietatile acestora sunt pastrate. Poti sa previi si sa mentii mereu temperatura optima, in tot congelatorul. Durata de viata a aparatului este considerabil marita datorita faptului ca sistemul de racire este mai putin solicitat, cum nu se intampla si in cazul unor congelatoare normale.

Este foarte important sa te opresti asupra fiecarui detaliu in parte din cele mentionate mai sus. Indiferent ca te orientezi dupa un model de congelator Liebherr sau o alta marca de renume pe piata din tara, raporteaza-te mereu la nevoile pe care le ai si astfel rezultatele de care vei beneficia vor fi pe masura.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…