stocuri depozit - Crosspoint WMS Point Logistix
stocuri depozit – Crosspoint WMS Point Logistix

6 idei preconcepute despre sistemele de management de depozit

0 Shares
0
0
0

Existenta unui sistem care controleaza in mod magic fluxul de lucru, care gestioneaza relatiile cu furnizorii si curierii, care poate ajuta o companie sa ofere servicii de calitate premium pentru clienti si care ii indica punctele pe care ar trebui sa isi concentreze atentia, economisind timp, bani si complicatii, poate fi considerat un vis devenit realitate! Insa chiar este adevarat ca un sistem de WMS poate avea atat de multe beneficii pentru un business? Iata cateva idei preconcepute legate de sistemele WMS si argumentele care le contrazic, subliniind beneficiile pe care le poate avea o aplicatie de management stocuri depozit precum Crosspoint de la Point Logistix, atunci cand este implementata perfect.

1. Implementarea unui sistem de gestionare a depozitului este riscanta.

Poate fi adevarat, insa adevarul incontestabil este ca riscurile exista DOAR atunci cand sistemul implementat este ales gresit. Iata de ce este important ca inainte de alegerea si implementarea unui sistem WMS sa fie folosite sisteme de cercetare cu ajutorul carora orice companie sa se asigure ca noul WMS ii va satisface toate cerintele si nevoile. Un sistem bun va fi realist si nu va stabili asteptari false.
Este adevarat ca vor fi inconveniente si probleme care vor necesita rezolvare, insa cand solutia software se muleaza perfect pe obiective si cand providerul asculta problemele companiei si contribuie la structurarea unui plan, riscurile sunt minime.

2. Un sistem WMS este greu de implementat.

Fals. Un sistem WMS este greu de implementat numai daca nu se pune la punct un plan de implementare. Vor fi intreruperi, dar cu un plan de implementare bun, acestea pot fi mentinute la minim. O mare parte din sistem poate fi configurat si testat inainte de go-live. Atunci cand se planifica implementarea, angajatii vor fi pregatiti pentru a face fata problemelor si se pot stabili solutii care sa contribuie la combaterea intreruperilor.

3. Un sistem WMS este foarte scump.

Fals. Este adevarat ca sistemele WMS costa, iar unele dintre ele costa chiar mult, insa pe termen lung ele vor ajuta o companie sa economiseasca si sa fie mai eficiente, eliminand pierderile si crescand productivitatea afacerilor. Un sistem WMS bun isi va amortiza investitia intr-o perioada relativ scurta de timp.

4. Un WMS va creste costurile de training pentru angajati

Fals. Sistemele de management al depozitului nu necesita extrem de multe ore de training pentru ca angajatii unei companii sa invete sa le foloseasca. In general ele sunt concepute destul de user-friendly, iar angajatii vor necesita training minim pentru a invata cum sa interactioneze cu un sistem.

5. Sistemele WMS sunt dificil de integrat cu furnizorii si curierii

Fals. Sistemele de furnizori si curieri sunt compatibile cu softurile WMS, folosind limbaje standardizate sau limbaje software traduse. Odata ce sistemul este implementat, comunicarea se face automat cu partenerii de business. In plus, unul dintre motivele pentru care sunt create sistemele WMS este tocmai gestionarea mai multor furnizori si curieri in acelasi timp.

6. Un WMS necesita investitii mari in tehnologie periferica.

Uneori poate fi adevarat. In multe cazuri un WMS nou poate utiliza tehnologia existenta, insa exista si situatii in care upgradarea tehnologiei poate necesita resurse importante, in functie de momentul in care a fost facut ultimul upgrade. Dar chiar si in aceste situatii nu este obligatoriu ca investitia in tehnologie noua sa se faca deodata, ci se poate face si in etape. Un sistem WMS bun este flexibil si dinamic.

0 Shares
You May Also Like