Avantajele unui carlig de remorcare

0 Shares
0
0
0

In momentul in care ai de gand sa iti cumperi un autoturism second hand, cu siguranta trebuie sa tii cont de cat mai multe detalii, pentru a face cea mai buna alegere din toate punctele de vedere.

Ei bine, mai intai de toate va trebui sa testezi masina in mers, iar apoi ar fi bine sa mergi la un service auto impreuna cu vanzatorul, pentru ca mecanicii auto sa te informeze daca masina are nevoie in viitorul apropiat vreo investitie.

Apoi, ar fi indicat sa verifici daca masina dispune si de un carlig remorcare. Un carlig remorcare este extrem de important dat fiind faptul ca acesta iti permite sa remorchezi oricand o remorca auto sau o rulota.

In momentul in care discutam despre carlige de remorcare, trebuie mentionat faptul ca exista pe piata trei categorii de astfel de carlige, pe care le poti cumpara deodata cu una sau mai multe remorci auto.

Deci, iti poti indrepta atentia spre un carlig semidemontabil in cazul in care masina pe care intentionezi sa o cumperi nu este dotata cu un asemenea carlig. Acesta se poate monta si demonta usor, prin desfacerea a doar doua suruburi, iar pentru asta poti sa folosesti o cheie fixa, o cheie inelara sau o cheie tubulara. Un asemenea carlig este si destul de ieftin.

O alta posibilitate pe care o ai la indemana atunci cand vrei sa iti cumperi un carlig pentru remorcare consta intr-un carlig remorcare demontabil automat cu maneta/baioneta.

Acestea au un mare avantaj atunci cand se doreste montarea sau demontarea lor datorita manetei de eliberare de care dispun, pentru ca in acest fel cuiul se monteaza sau se elibereaza rapid, fara a mai fi necesare chei sau alte unelte.

Aceste carlige insa au preturi mai mari decat carligele semidemontabile, sa ca multi oameni evita sa le cumpere datorita preturilor lor.

Daca masina pe care intentionezi sa o cumperi nu este dotata cu un carlig remorcare, poti sa iti mai indrepti atentia si spre un carlig demontabil vertical cu cheie. Acest tip de carlig este cel mai sigur dintre toate tipurile existente, si este dotat si cu un sistem antifurt.

Cuiul acestuia se poate monta sau elibera cu o cheie de tip lacat care vine la pachet cu carligul, in dublu exemplar chiar. Acest tip de carlig este cel mai scump, insa este si cel mai indicat.

Asadar, atunci cand vrei sa iti cumperi o masina, dupa ce verifici masina din punct de vedere estetic, electronic si mecanic, trebuie sa verifici ca aceasta sa fie dotata si cu un carlig remorcare.

Daca nu, ai mai sus variantele pentru a alege un carlig pentru viitoarea ta masina. Carligul va trebui ales in functie de marca, modelul si tipul caroseriei masinii, pentru ca toate carligele sunt proiectate individual pentru fiecare tip de masina in parte.

Atunci cand vei alege carligul va trebui sa te asiguri de faptul ca acesta este omologat, asa ca va trebui sa poarte inscriptia corespunzatoare normelor europene, si mai mult, va fi nevoie sa aiba inscris codul de omologare.

0 Shares
You May Also Like