bill_gates_future

Bill Gates -omul care a inventat viitorul

0 Shares
0
0
0

bill_gates_futureE greu de tot sa incepi povestea lui Bill Gates. Avand in vedere ca e cel mai bogat om de pe planeta exista o ura generalizata si partial de inteles, pentru cei mai bogati.

Daca ne uitam la bogatii nostri cu siguranta suntem indreptatiti sa-i uram, dar parca pe Bill Gates eu nu pot sa-l urasc . Am inceput aceasta rubrica a siteului nostru cu Povesti de succes pentru a arata ca exista si afaceristi care pot darama lumea, pot schimba din radacina totul , pot inventa viitorul. Si cel mai potrivit pentru acest ultim exemplu mi se pre cazul lui Bill Gates.

Va invit sa cititi aceste povesti, sa le credeti si sa nu incetati sa visati, inca puteti darama lumea. Nu renuntati la vise, sunt singurul lucru care ne mai ramane .

Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, a reusit sa devina in 30 de ani o legenda a informaticii, unul dintre cei mai bogati oameni de pe planeta si, in acelasi timp, unul dintre cei mai mari filantropi.

Bill Gates si-a luat ramas bun cu lacrimi in ochi de la Microsoft dupa 33 de ani de la infiintarea cunoscutei companii, care i-a adus o avere estimata la peste 58 miliarde de dolari, potrivit NewsIn.

Bill Gates s-a nascut pe 28 octombrie 1955 intr-o familie modesta, avand tatal avocat si mama profesoara, acestia acceptand de la inceput nevoia de cunoastere a copilului, lasandu-l sa descopere aparate si programe electronice.

In 1973, la 18 ani, intra la prestigioasa institutie Harvard, dar dupa doi ani renunta la studii, luand decizia sa-si infiinteze propria firma alaturi de prietenul sau, Paul Allen. Astfel a luat fiinta, la 4 aprilie 1975, compania Microsoft.

Cei doi parteneri de afaceri cumpara un software, il modifica, il redenumesc MS-DOS si il propun gigantului de pe atunci, IBM, fara a uita sa aiba grija si de drepturile intelectuale de autor. IBM nu cere exclusivitate si permite celor doi sa isi instaleze programul pe propriile lor calculatoare si pe calculatoarele concurentilor, urmand ca in scurt timp un numar foarte mare de computere sa utilizeze acest program. Grupul Microsoft va fi cotat la bursa in 1986 si devine vedeta valului tehnologic in anii ’90, actiunile lor crescand de la 0,09 dolari in 1986 pana la 29 de dolari in prezent.

 

Imensa avere detinuta de Bill Gates i-a permis sa patrunda si in actiuni caritabile, in 1994 infiintand alaturi de sotia sa fundatia “Bill and Melinda Gates”. Fundatia a devenit un gigant in 2006, cand prietenul familiei Gates, Warren Buffet, al doilea in topul celor mai bogati oameni din lume, a promis ca le va da o parte din averea sa, insemnand peste 10 milioane de actiuni.

Cea mai mare donatie pe care fundatia “Bill and Melinda Gates” a facut-o, peste 1,5 miliarde de dolari, a fost pentru Alianta GAVI, care reuneste multe opere umanitare si care se dedica vaccinarii copiilor din zonele defavorizate.

Principalul tel al familiei si al fundatiei Gates a fost acela de a propune obiective ambitioase cu speranta ca acestea vor aduce mai mult bine in lume. “Vedem zilnic imagini ale nedreptatii si avem convingerea ca putem opera schimbari semnificative”, a declarat Melinda intr-un interviu la inceputul acestui an.
Cea mai mare parte a venitului familiei, 58 de miliarde de dolari, provine din actiunile Microsoft, planul sotilor Gates fiind acela de a darui, intr-un final, 95% din tot ceea ce detin.

Cand a fost intrebat care este cheia succesului sau, Bill Gates a raspuns: 1. pasiune, 2. inteligenta, 3. integritate, 4. o echipa buna si 5. spirit de conducere.

Acum, de la cine putem invata mai bine daca nu de la Bill Gates?

1. GASESTE-TI PASIUNEA – nici o mare poveste de succes nu a fost scrisa fara acest ingredient. Pasiunea genereaza concentrare, care este atat de necesara in orice domeniu. Chiar Bill Gates este un impatimit al calculatoarelor si a software-ului. Cand a fost admis la scoala Lakeside el s-a lipit de calculator si in rastimp de o saptamana l-a intrecut chiar pe profesorul lui in domeniu. Incredibila pasiune, intradevar.

La scurt timp dupa, la numai 13 ani, a scris primul lui program. Conform unei teorii a lui Alber Einstein, geniul consta in 1% inspiratie si 99% transpiratie.

2. CULTIVA-TI INTELIGENTA – Bill Gates spunea ca succesul depinde si de inteligenta. Fiecare om are un anumit nivel de inteligenta. Pentru unii aceasta devine o problema deoarece gandesc ca, la fel ca si in cazul rezistentei psihice, oamenii nu sunt toti dotati cu acelasi nivel de inteligenta. E adevarat. Dar o persoana poate sa isi cultive inteligenta. Intrebarea este, cum poate cineva sa isi cultive inteligenta? Raspunsul este: urmand pasii urmatori: a) citeste carti si urmareste emisiuni de cultura generala la televizor b) informeaza-te de pe internet c) intra in dezbateri pe teme de interes cu prietenii tai ce au interese similare d) exerseaza memoria, incepe cu lucrusi elementare ca memorarea numerelor de telefon sau adrese e) pastreaza o stare de relaxare mentala si pshica.

3.FII SINCER IN EFORTURILE TALE – Integritatea este intotdeauna folositoare fie ca e vorba de afaceri sau de viata personala. Dezamagirea duce la tulburari in relatiile interumane si este o piedica in calea progresului. Incearca sa fii onest in tot ce faci. Onestitatea este cea mai buna politica – spune un proverb. Bill Gates a gasit si un asociat pe viata in persoana sotiei lui Melinda. Cercetatorii spun ca integritatea este, de asemenea benefica sanatatii, ea prelungeste viata unui om.

4.FORMEAZA-TI O ECHIPA BUNA – a crea o echipa formata din oameni talentati este absolut necesar pentru a te afirma rapid in afaceri. Motto-ul afacerilor in stil modern este “combina si castiga”. Echipele pot fi de 2 feluri parteneriale si de asistenta. Chiar si companiile gigant se infratesc, in vremurile noastre, pentru a face mai bine fata competitiei. Pentru o presoana, singura, este enorm de greu sa se afirme sau sa aiba succes in jungla afacerilor. In cazul in care nu esti genul de persoana care sa accepte relatii parteneriale, poti incerca singur, dar este inevitabil sa ai in spate o echipa de oameni talentati pentru a putea progresa. Bill Gates a inteles valoarea echipei inca din momentul in care era un adolescent, el s-a infratit cu Paul Allen pentru a infiinta o companie (Traf-o-Data). La Harvard l-a intalnit pe viitorul sau partener de afaceri: Steve Ballmer. De asemenea a format echipa cu Monte Davidoff si Paul Allen pentru a scrie Altair Basic, limbajul pentru Altair 8800, primul computer personal de succes.

5.CONDU-TI ECHIPA SPRE VICTORIE – Oamenii tai vor lucra mult mai eficienta daca esti capabil sa conduci echipa. Pentru un om de afaceri, staff-ul este ca si o familie, ei impart bucuriile si necazurile, iar seful ii incurajeaza sa fie mai buni si sa atinga telurile propuse. Prin incurajare dar si pedeapsa el mentine disciplina si unitatea grupului ceea ce ii va conduce spre succes. Leader-ul isi imparte profitul cu echipa, aceasta prin a le oferii promovari, mariri de salariu si alte recompense.
Acum fii vesel pentru ca i invatat secretul succesului de la Bill Gates insasi.

Povestea vietii lui Bill Gates in filmul de mai jos.

0 Shares
You May Also Like