Care a fost rolul lui Jeremy Wood la Cardano și Ethereum

Care a fost rolul lui Jeremy Wood la Cardano și Ethereum?

0 Shares
0
0
0

Jeremy Wood este una dintre cele mai misterioase figuri din panteonul Cardano (ADA). Deși este creditat ca fiind cofondatorul blockchain-ului, Wood trăiește în umbra lui Charles Hoskinson, legendarul frontman al Cardano.

Există un motiv întemeiat pentru acest lucru. În timp ce Charles Hoskinson este o figură publică vocală, Jeremy Wood evită lumina reflectoarelor. Charles este creditat cu unele dintre cele mai inovatoare dezvoltări ale Cardano, dar contribuțiile lui Wood sunt complet necunoscute.

Cine este Jeremy Wood? Care este background-ul enigmaticului cofondator Cardano și ce a adus el ca si plus?

Cine este Jeremy Wood?

Jeremy Wood a cofondat Input Output Global (IOHK/IOG) și protocolul Cardano. Alături de Charles Hoskinson, Wood a ajutat la concretizarea viziunii Cardano și la oferirea unei rețele scalabile, descentralizate, optimizate pentru mase.

Curriculumul profesional al lui Jeremy Wood în domeniul blockchain este cu siguranță impresionant. Deși nu avea un background tehnic sau educațional în acest sens, Jeremy s-a găsit în centrul a două dintre cele mai de succes proiecte crypto, Cardano și Ethereum (ETH).

Cum a ajuns acest erou necunoscut să colaboreze cu vizionari ai blockchain-ului precum Vitalik Buterin?

Educație

Periplul academic al lui Jeremy Wood a început și s-a încheiat la Universitatea Indiana-Purdue, Indianapolis. Pe parcursul a cinci ani, începând cu 2002, Wood a absolvit cu un Bachelor of Arts în 2007.

Știu ce gândești. Un Bachelor of Arts? Cu siguranță, un fondator de blockchain trebuie să aibă o înțelegere profundă și o educație în informatică și programare pentru a intra în lumea criptomonedelor, nu-i așa?

Totuși, background-ul lui Wood în arte însemna că era bine echipat pentru responsabilitățile pe care guru-ii tehnici ai domeniului adesea le neglijează, cum ar fi comunicarea și colaborarea. Deși Jeremy Wood poate nu a fost un inginer iscusit, studiile sale l-au ajutat să se conecteze și să gestioneze echipe la un nivel înalt.

După absolvire, Wood și-a făcut bagajele și a plecat. Din motive necunoscute, a fost atras spre est și a făcut s-a indreptat catre Asia.

Cariera timpurie

Cariera profesională a lui Jeremy Wood a început departe de birourile tipice din Indiana. În schimb, viitorul fondator al Cardano s-ar găsi în Osaka, Japonia. Ca multe aspecte ale imaginii sale publice, perioada lui Jeremy Wood în Japonia este misterioasă.

Conform profilului său LinkedIn, Wood a lucrat în sectorul educației. El și-a petrecut următorii șase ani, din 2008 până în 2014, oferind training în limba engleză și dezvoltând curriculumuri ca un consultant independent, folosindu-se fără îndoială de background-ul său terțiar în arte.

În timpul șederii sale în Japonia, Jeremy Wood a descoperit Bitcoin și tehnologia blockchain. Fascinat de potențialul acestei industrii emergente, a început să se cunoasca cu alți entuziaști Bitcoin (BTC). A fondat grupul Kansai Bitcoin Meet-up, unde pasionații de crypto se puteau întâlni și cunoaște alți campioni ai unui viitor descentralizat.

Un semn al lucrurilor care urmau să vină, Kansai Bitcoin Meet-up l-a adâncit pe Wood în lumea crypto, ducând la proiecte mult mai mari și mai grandioase.

Jeremy Wood la Ethereum

Jeremy Wood la Ethereum

Kansai Bitcoin Meet-up a fost doar începutul. Prin această rețea și experiența sa în acest mic colț de nișă al internetului, Jeremy Wood si-a marit capacitatea și conexiunile care l-au dus la o poziție cheie în inima Ethereum.

Alăturându-se Ethereum ca Asistent Executiv spre sfârșitul anului 2013, Wood a preluat rolul de gestionare a operațiunilor. Această poziție logistică l-a plasat pe Jeremy Wood în inima acțiunii, facilitând legătura între diferitele părți ale echipei și asigurându-se că totul decurgea fără probleme.

Perioada sa la Ethereum l-a familiarizat pe Jeremy cu unele dintre cele mai strălucite minți din industrie. Nu mulți antreprenori pot spune că au avut ocazia să-și expună ideile în fața lui Vitalik Buterin, Charles Hoskinson și Gavin Wood.

Se crede pe scară largă că Jeremy a format o bună relație de lucru cu Charles Hoskinson. Valorile lui Charles și Jeremy s-au aliniat când fondatorii Ethereum s-au separat inevitabil din cauza punctelor de vedere contrastante asupra viitorului platformei. Acest lucru ar duce la formarea IOHK și la nașterea Cardano.

Nașterea Cardano

Separându-se de echipa Ethereum, Wood și Hoskinson și-au unit mințile și au construit o nouă companie de inginerie software. Au fondat Input Output Hong Kong în 2015 pentru a construi o platformă blockchain de generație următoare care să ofere o alternativă scalabilă și eficientă din punct de vedere energetic la Ethereum.

Wood și Hoskinson au adunat o echipă folosindu-se de unii dintre cei mai străluciți criptografi din industrie. Ei au aplicat o abordare bazată pe cercetare și revizuire de către colegi în dezvoltarea blockchain și au angajat un mecanism de consens inovator, Ouroboros, care să asigure un nivel de securitate și sustenabilitate a rețelei fără egal.

După doi ani de dezvoltare, Cardano era pregătit. Blockchain-ul a fost lansat în 2017 și s-a bucurat de o funcționare fără întreruperi de 100% de când a fost lansat, în ciuda mai multor hard forks care au îmbunătățit capacitățile și eficiența rețelei. Blockchain-ul Cardano a creat convingerea comună a lui Wood și Hoskinson că un sistem blockchain ar trebui să fie echitabil și accesibil tuturor.

În timp ce Hoskinson s-a ocupat de cea mai mare parte a dezvoltării tehnice și a servit ca față publica a IOHK (acum numit IOG), Wood a preluat frâiele ca Ofițer Șef de Strategie al companiei. Pe lângă strălucirea sa tehnică, experiența lui Wood ca si comunicator și colaborator a ajutat la plasarea Cardano pe hartă și a stabilit rețeaua ca un concurent feroce în cursa Layer One.

Ce urmează pentru Jeremy Wood?

După cum probabil te aștepți, viitorul lui Jeremy Wood este cunoscut doar de el. Co-fondatorul misterios al Cardano și-a încheiat rolul de Ofițer Șef de Strategie la IOHK în 2020 și nu a reapărut în spațiul crypto de atunci.

Plecarea bruscă a lui Wood a fost atât de discretă încât fanii Cardano încă își fac griji la trei ani mai târziu. Chiar și acum, susținătorii Cardano de pe tot globul caută răspunsuri pe care s-ar putea să nu le găsească niciodată.

Fiind membru al echipei ETH în stadiu incipient și cofondator al Cardano, este probabil ca Jeremy Wood să dețină o sumă frumoasă de token-uri ale echipei. După ce a renunțat la poziția sa în Cardano, se pare că Wood s-a retras și se bucură de roadele muncii sale.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Uniswap?

Ce este Uniswap?

Ce este Uniswap? Uniswap este un schimb descentralizat (DEx) care poate fi folosit pentru a tranzactiona si a…