Cand construiesti o casa, ai grija la structura de rezistenta?

Cand construiesti o casa, ai grija la structura de rezistenta?

0 Shares
0
0
0

Planurile de a-ti construi o casa au fost in mintea ta, probabil, de cand ai avut primul tau salariu. In sfarsit, visul tau se indeplineste si esti pregatit sa demarezi intregul proiect. Lucrurile nu sunt deloc simple si o sa realizezi asta inca de la faza de proiect.

Implicarea ta, trebuie sa fie permanenta si chiar daca nu ai avut pana acum cunostinte in domeniul constructiilor, in scurt timp trebuie sa devii expert, pentru a face cele mai bune alegeri. In acest articol vei putea descoperi cateva informatii utile in ceea ce priveste structura de rezistenta a casei tale.

Ce ar trebui sa stii?

Cand alegi structura de rezistenta a unei case sunt cateva elemente de care trebuie sa tii cont, precum tipul de constructie (cu etaj sau fara, sau cate etaje va avea cladirea), ce suma esti disponibil sa investesti etc.. Nu exista structura de rezistenta care sa aiba doar avantaje. Toate au puncte in minus sau in plus, de aceea documentarea este mai mult decat importanta.

Chiar daca bugetul tau este, probabil, cea  mai mare grija, cand vine vorba despre structura de rezistenta, nu trebuie sa faci rabat de la calitate. Casa ta, trebuie sa iti ofere atat confort cat si siguranta.

Tipuri de structuri de rezistenta

Una din variantele cele mai vechi dar si la moda, in ultimul timp, este structura din lemn. Avantajele principale sunt costurile reduse, timpul de montare scurt si rezistenta acestora la dezastre naturale.

Daca iti doresti sa ai o structura rezistenta, iar proiectul tau include mai multe etaje, cea mai des intalnita varianta este cea din beton armat. Tot pentru cladiri inalte, in ultimii ani si-a facut loc, printre preferintele clientilor, si structura metalica. Daca iti doresti sa poti realiza o compartimentare a locuintei cu mai multa usurinta, poti alege varianta de structura din cadre, ceea ce inseamna stalpi de rezistenta si grinzi.

Un alt tip de structura de rezistenta care pare a fi foarte rezistenta la dezastre naturale, este cea efectuata din caramida sau blocuri de BCA. Acest tip de structura este cunoscuta sub denumirea de zidarie portanta.

Posibile dezavantaje

Asa cum s-a mentionat anterior, fiecare tip de structura de rezistenta prezinta atat avantaje cat si dezavantaje. De exemplu, structura din cadre poate fi destul de costisitoare, avand in vedere multitudinea de materiale necesare ridicarii acesteia.

La cea din beton, marele dezavantaj, este ca, daca ulterior ai dori sa modifici compartimentarea interioara, acest lucru nu este posibil. Zidaria portanta, fie ea din caramida sau BCA, micsoreaza considerabil spatiul interior, lucru care poate fi deranjant. Acestea sunt doar cateva exemple.

De unde sa cumperi materialele?

Sunt foarte multi furnizori de materiale de constructii pe piata de profil. De aceea trebuie sa cauti un depozit bun materiale constructii Cluj, de unde sa achizitionezi materiale de calitate la cel mai bun pret. Pentru a realiza acest lucru, trebuie sa te documentezi temeinic si daca nu ai cunostinte prea multe in domeniu, este bine sa ceri sfatul unui specialist.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…