Care sunt diferentele dintre domeniu, hosting si website?

0 Shares
0
0
0

Majoritatea persoanelor din Romania cu acces la internet acceseaza in viata de zi cu zi o multime de website-uri. De cele mai multe ori insa, foarte putini oameni cunosc diferenta dintre un domeniu, hosting, sau website. Intre acesti 3 termeni: domeniu, hosting si website exista foarte multe diferente.

Ei bine, cei care au de gand sa creeze un website pentru afacerea lor, sau cei care isi doresc sa isi creeze un blog personal, mai intai de toate trebuie sa se gandeasca la mai multe nume de domenii web, sa verifice disponibilitatea acestora si apoi sa inregistreze numele dorite. Esti interesat de inregistrare domenii? Trebuie sa stii ca se poate realiza oricand si este un process relativ simplu.

In ceea ce priveste domeniul, trebuie mentionat faptul ca numele acestuia are o foarte mare importanta, asa ca trebuie ales un nume de domeniu cat mai scurt posibil, un nume de domeniu usor de memorat si de scris, pentru ca doar asa va fi tinut minte si accesat rapid de catre oameni.

Este foarte important de mentionat faptul ca atunci cand vine vorba despre alegerea unui domeniu web, cei care isi vor crea un blog personal, sau cei care vor crea un site pentru afacerea lor, vor avea posibilitatea de a opta pentru diferite extensii precum: .ro, .com, .net, org, .info, iar exemplele pot continua.

Un alt amanunt foarte interesant este acela ca domeniul web se inregistreaza pe o anumita perioada de timp. La exiprarea perioadei, cei care detin site-uri sau bloguri personale trebuie sa opteze pentru prelungire domenii, pentru ca domeniile lor sa fie valabile in continuare.

Ei bine, acestea fiind spuse, inregistrarea unui domeniu cu siguranta este o misiune foarte simpla: trebuie doar sa iti alegi numele de domeniu, sa verifici daca acesta este disponibil, iar apoi trebuie sa il inregistrezi pe durata dorita (de la 1 la 10 ani).

Urmatorul pas consta in alegerea unui pachet de web hosting, iar aici trebuie precizat faptul ca exista mai multe variante la dispozitie.

Pentru un site nou creat, un pachet de gazduire shared este mai mult decat sufficient pentru, spre exemplu, un blog mic, insa aici resursele serverului sunt limitate. Cei care isi doresc mai multe resurse pentru site-ul sau blogul lor isi pot indrepta atentia spre un server VPS, sau isi pot indrepta atentia chiar si spre un pachet de gazduire dedicata.

Cat despre firmele care ofera pachete de gazduire web, trebuie mentionat faptul ca acestea sunt foarte multe, asa ca toti cei care au nevoie de web hosting trebuie sa se informeze putin inainte de a alege un pachet de la o anumita firma de pe piata. Atentie – un domeniu cumparat nu vine automat si cu pachet de hosting.

Al treilea pas este crearea website-ului. El este dezvoltat in tehnologia aleasa de tine si de dezvoltator, iar apoi este pus “live” pe domeniul deja inregistrat anterior, plasat pe serverul unde ai luat hosting.

Adevarata munca de-abia acum incepe, pentru ca atat un site al unei firme, cat si un blog personal, trebuie promovate foarte intens pentru a avea traficul si succesul dorit.

0 Shares
You May Also Like