Ce este Elrond? Cum sa cumperi EGLD

Ce este Elrond? Cum sa cumperi EGLD

0 Shares
0
0
0

Elrond este construit pentru scara, gestionand 15.000 de tranzactii pe secunda cu finalitate instantanee si spatiu de dezvoltare pe masura ce tehnologia blockchain devine mainstream.

Pe scurt

  • Elrond este un blockchain care foloseste sharding-ul pentru a gestiona cantitati mari de tranzactii cu costuri reduse si finalitate instantanee.
  • In prezent, gestioneaza 15.000 de tranzactii pe secunda si se spune ca va ajunge la sute de mii.
  • Tokenul EGLD, sau Elrond eGold, este folosit pentru tranzactii, contracte inteligente, recompense si guvernare.

Desi exista un mare entuziasm cu privire la potentialul tehnologiei blockchain de a remodela finantele si de a avea un potential impact asupra altor industrii, exista, de asemenea, o ingrijorare, si pe buna dreptate, cu privire la faptul ca blockchain-urile se pot extinde pentru a satisface cererea generala foarte larga.

Bitcoin, de exemplu, are un debit extrem de limitat, in timp ce Ethereum se va transforma cu lansarea ETH 2.0 pentru a face fata propriilor probleme de scalare.

Dar exista si proiecte de tip blockchain parvenite, care incearca sa stea pe umerii gigantilor, invatand din limitarile predecesorilor lor consacrati pentru a oferi o tehnologie mai rapida si mai robusta, care se poate scala pentru a satisface o baza de potentiali utilizatori mult mai mare in anii ce vor urma.

Elrond este unul dintre aceste proiecte, promitand un blockchain „la scara de Internet” construit pentru finantare, utilizare in intreprinderi si multe altele, datorita unei combinatii de fragmentare si un mecanism sigur de consens pentru dovada mizei.

Numele sau inspirat de Stapanul Inelelor poate fi bazat pe fantezie, dar scopul proiectului Elrond este de a face din adoptarea mainstream o realitate. Iata ce trebuie sa stiti.

Ce este Elrond?

Elrond este un blockchain conceput pentru o scalabilitate imensa si un debit semnificativ al tranzactiilor datorita sistemului sau adaptive state sharding, care permite tranzactiilor sa fie gestionate rapid de mai multi validatori.

In timp ce Bitcoin poate gestiona doar un maxim de sapte tranzactii pe secunda, Elrond sustine ca poate depasi 15.000 de tranzactii pe secunda de acum la doar 0,001 USD fiecare, cu finalitate instantanee. De asemenea, promite capacitatea de a se extinde la sute de mii de tranzactii pe secunda pe masura ce cererea creste.

Va prezentam Elrond: un protocol scalabil de transfer de valoare pentru economia digitala.

Avand in vedere acest tip de viteza si scalabilitate, Elrond s-a pozitionat ca un blockchain ideal pentru dezvoltatorii de finante descentralizate (DeFi) pe care sa il foloseasca pentru aplicatiile lor, precum si pentru alte tipuri de aplicatii descentralizate (dapps).

Elrond foloseste jetonul eGold (EGLD) in intreaga retea; inainte ca lansarea retelei principale din iulie 2020 sa dea viata EGLD, Elrond a folosit tokenul ERD, acum disparut. Elrond a permis utilizatorilor sa schimbe 1000 ERD cu 1 EGLD dupa ce reteaua principala a intrat in functiune.

Stiati ca…?

Elrond este plin de referinte Lord of the Rings, cum ar fi Arwen (masina sa virtuala pentru dezvoltarea de contracte inteligente si Maiar (aplicatia sa de plati).

Cum functioneaza Elrond?

Sharding-ul este o tehnica care descompune datele in bucati mai mici si le distribuie in mai multe bucati de retea, sau fragmente, fiecare cuprinzand un numar de noduri care proceseaza tranzactiile.

Ca si concept de baza, nu este unic pentru Elrond; Zilliqa este un alt blockchain fragmentat cu scopuri similare, in timp ce Ethereum 2.0 va implementa, de asemenea, tehnici de fragmentare. Ceea ce face Elrond putin diferit este implementarea a trei tipuri diferite de sharding – stare, tranzactii si retea – si folosirea procesarii paralele pentru a accelera timpul de tranzactie si a gestiona mai multe tranzactii simultan.

Elrond foloseste, de asemenea, ceea ce numeste un mecanism sigur de consens al sistemului de proof-of-stake. Asociaza greutatea jetoanelor EGLD mizate ale unui validator cu o evaluare a retelei pentru fiecare nod, creand meritocratie, plus ca implementeaza selectia aleatorie a validatorului si regrupeaza in mod regulat nodurile intre fragmente. Se spune ca este o solutie sigura, cu latenta scazuta pentru consens.

Ce este atat de special la Elrond?

Creatorii Elrond sugereaza ca tehnologia este pentru blockchain-urile anterioare ceea ce a fost banda larga pentru conexiunile dial-up, permitand o latime de banda mult mai mare pentru a gestiona volume mai mari de tranzactii si aplicatii descentralizate mai solicitante. Desi vizeaza dezvoltatorii dapp, Elrond isi propune, de asemenea, sa fie o platforma blockchain mai accesibila consumatorilor, asa cum s-a demonstrat pentru prima data prin aplicatia de plati Maiar.

„Ce a fost Bitcoin pentru Cypherpunk si Ethereum pentru dezvoltatori, Elrond va fi pentru simplul utilizator de internet”, a scris CEO-ul Beniamin Mincu intr-o postare pe blog din ianuarie 2021. „Cu doar 50-100 de milioane de oameni in spatiul blockchain, Elrond va deschide portile pentru a crea o noua piata.”

Ce poti face cu Elrond?

Elrond este proiectat pentru a fi stalpul aplicatiilor descentralizate, indiferent daca este legat de finante sau de alte nevoi. Scalabilitate extinsa inseamna ca poate face fata unei cresteri semnificative, shardingul fiind folosit pentru a mentine ritmul tranzactiilor, chiar daca cererile cresc.

Tokenul EGLD este utilizat in intreaga retea, inclusiv pentru tranzactii, recompense de validare, guvernare, miza si contracte inteligente.

Maiar – integrarea urmatorului miliard de oameni


Maiar este conceputa pentru a fi o alternativa descentralizata la aplicatiile de plati mobile, cu o integrare mai usoara decat unele portofele cripto, prin crearea unui hash criptografic bazat pe numarul dvs. de telefon. Aplicatia poate fi folosita pentru a detine EGLD si alte jetoane, pentru a efectua plati si pentru a miza jetoane, impreuna cu alte utilizari propuse.

Unde si cum sa cumperi EGLD

Moneda EGLD este disponibila pentru cumparare de la o varietate de schimburi, inclusiv Binance, Crypto.com, Bitfinex, OKEx si Binance.US. In plus, o puteti achizitiona prin intermediul site-ului web Elrond prin servicii precum Moonpay si Ramp.

Iata un exemplu despre cum puteti achizitiona EGLD dintr-un schimb, in acest caz Binance.US. Am vrut sa achizitionam token in valoare de 20 USD, care la rata curenta de atunci – fara taxa de 0,10 USD – ajungea la 0,349 EGLD.

Confirmarea achizitiei adauga in cele din urma EGLD in portofelul dvs. la schimb, iar apoi il puteti transfera intr-un portofel extern, daca doriti.

Viitorul

Dezvoltatorii Elrond vad 2021 ca un mare progres pentru blockchain. Lansand o campanie „100 de zile de hipercrestere” in ianuarie, echipa a lansat upgrade-uri pentru reteaua principala cu planuri de a imbunatati capacitatile de staking, de a extinde functionalitatea DeFi si de a lansa un schimb descentralizat pe blockchain.

Elrond a anuntat, de asemenea, un parteneriat cu Band Protocol pentru a implementa oracolul sau incrucisat pentru a aduce date din lumea reala in blockchain-ul Elrond.

Lansarea oficiala a aplicatiei de plati Maiar pe 31 ianuarie a marcat o piatra de hotar pentru blockchain; Maiar este conceputa pentru a fi reflectia consumatorului in aceasta tehnologie, oamenii beneficiind de un mod usor de utilizat, chiar daca nu sunt cunoscatori de cripto.

Va fi interesant de vazut daca va aduce o adoptare mai mare decat alte servicii de portofel criptografic si daca va continua cresterea rapida a pretului EGLD si a capitalizarii pietei pe care Elrond a inceput sa le experimenteze la sfarsitul anului 2020.

0 Shares
You May Also Like
Ce este Uniswap?

Ce este Uniswap?

Ce este Uniswap? Uniswap este un schimb descentralizat (DEx) care poate fi folosit pentru a tranzactiona si a…