Ce este estetica dentara?
Woman wearing lip gloss

Ce este estetica dentara?

0 Shares
0
0
0

Ce este estetica dentara?

Un zambet frumos iti poate oferi adesea incredere in sine si, prin urmare, incredere zilnica, motiv pentru care este atat de important ca unii oameni sa isi doreasca sa-si schimbe zambetul pentru a se potrivi cu gustul lor.

Estetica dentara, mai este numita si stomatologie estetica, si este considerata ca fiind o arta combinata cu stiinta. Include toate manipularile si instrumentele disponibile pentru medicii stomatologi, care le folosesc pentru a imbunatati aspectul zambetelor pacientilor lor. Acestia folosesc furnirurile, coroanele dentare si albirea dintilor.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate posibile, este foarte important sa fie luate in considerare caracteristicile faciale pentru a armoniza zambetul cu restul fetei.

Un zambet care poate fi considerat estetic, este un zambet cu cat mai putine defecte. Satisfactia unei persoane in ceea ce priveste zambetul ei depinde de mai multe caracteristici: dintii trebuie sa fie cat mai drepti si albi. Dimensiunea si forma lor trebuie sa se potriveasca intre ele, precum si dimensiunea si cu forma fetei. Descoperiti estetica zambetului si a ortodontiei.

Doar putini oameni sunt norocosi, si se poate lauda sa aiba un zambet estetic, fara a fi nevoie de stomatologie cosmetica. Cu toate acestea, exista speranta! Cu o echipa buna de profesionisti din domeniul sanatatii orale si o investitie de timp si bani, aproape orice defect poate fi acum rezolvat.

In randurile care urmeaza, veti afla mai multe detalii despre procedurile esteticii dentare, iar accesand https://dentaline-clinic.ro/tratamente-estetica-dentara, veti putea lua legatura cu specialistii, care va vor spune ce solutii vi se potrivesc cel mai bine. Pana atunci insa, veti putea afla informatii despre coroanele dentare si albirea dentara, care sunt doua proceduri de estetica dentara.

  1. Coroane dentare

Coroanele dentare artificiale, sunt considerate a fi parte din familia protezelor partiale fixe. Coroanele sunt utilizate in stomatologia cosmetica pentru a acoperi dintii deteriorati, devitalizati (morti) sau cu un grad ridicat de degradare, care nu mai au suficienta structura sanatoasa pentru a putea face o noua umplere sau pentru a sprijini un furnir.

Coroanele pot intari si infrumuseta acestor dinti, mai ales daca mai multe dintre suprafetele lor trebuie reconstruite. Coroana artificiala poate fi vazuta precum un capac care este cimentat peste un dinte natural.

Aceste coroane sunt recomandate atunci cand este inca posibila salvarea dintilor care sunt grav sau foarte grav deteriorati, cum ar fi in cazul in care pulpa dentara nu este afectata si poate fi luat in considerare tratamentul canalului radacinilor. Prin urmare, radacina dentara trebuie sa poata fi luata in considerare instalarea unei coroane.

In anumite situatii, este necesar un pivot care va fi ancorat in radacina unui dinte inainte de a putea fi instalata o coroana.

Un pivot este necesar in cazul in care structura naturala a dintilor este distrusa dupa finalizarea tratamentului canalului radacinilor, dat fiind faptul ca este singurul care poate oferi un sprijin bun coroanei.

Avantajele coroanelor

  • Ele ofera un aspect deosebit de frumos, dar si unele functii similare cu un dinte natural.
  • Sunt la fel de rezistente si solide ca dintii naturali, ceea ce face posibila restabilirea placerilor mestecarii aproape normale.
  • Sunt lipite permanent (cimentate) in gura, in comparatie cu protezele detasabile, cum ar fi protezele complete sau partiale. Dat fiind faptul ca sunt fixate in gura, coroanele mai stabile comparativ cu alte tipuri de proteze.

Tipuri de coroane dentare

Exista 3 tipuri de coroane dentare, iar acestea sunt:

  • coroana metalo-ceramica;
  • coroana ceramica;
  • coroana din rasina compozita.

Contraindicatii

In prezenta unor cavitati sau boli ale gingiilor , acestea din urma trebuie tratate inainte de a lua in considerare instalarea coroanelor.

In prezenta bruxismului (macinarea sau inclestarea dintilor), coroanele pot fi deteriorate sau chiar rupte, in functie de materialul utilizat, sau deteriorarea dintilor sanatosi, daca coroanele sunt realizate dintr-un material mai puternic decat smaltul.

  1. Albirea dentara

Conform mai multor sondaje, o parte a populatiei cauta frumusete pentru a fi fericita. Oamenii cauta in permanenta sa isi imbunatateasca aspectul fizic pentru a se simti cat mai confortabil.

Deoarece fata este de obicei cea mai expusa parte a corpului pentru foarte multe persoane, este normal ca un numar tot mai mare de adulti sa apeleze la diferite tehnici pentru a imbunatati estetica zambetului lor. Pe langa pozitia dintilor care pot fi aranjati cu ortodontie, multe persoane isi doresc o dantura cat mai alba pentru a se simti frumosi si sanatosi.

Chiar daca o persoana are obiceiuri orale excelente, de cele mai multe ori acest lucru nu este suficient pentru a-si mentine dintii albi. Acest lucru este atunci cand albirea dintilor intra in joc pentru a readuce stralucirea zambetului unei persoane.

Albirea dentara (desi poate fi facuta acasa la nivel amator), este recomandat sa fie efectuata in mod profesional, in cabinetul unui medic specializat, iar rezultatele vor putea fi vizibile in maxim 60 de minute.

Este de-asemenea important ca persoanele care isi doresc dintii mai albi si mai sanatosi, sa opteze pentru albire dentara profesionala, iar medicul va utiliza cele mai sigure si avansate tehnologii in acest sens. In plus, medicul dentis le va prezenta sfaturile cele mai bune pacientilor, pentru mentinerea dintilor albi si stralucitori.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…