Ce este Gluteoplastia (Marirea feselor)?

0 Shares
0
0
0

Marirea feselor poate fi realizata prin Gluteoplastie, care reprezinta o interventie chirurgicala plastica si o procedura de liposcultura pentru corectarea defectelor si a deformarilor feselor si pentru imbunatatirea cosmetica a conturului feselor.

Persoanele care isi doresc o astfel de interventie, pot accesa https://www.dr-renert.com/proceduri-corporale, pentru a descoperi mai multe informatii despre o asemenea procedura, insa pot citi informatii pretioase si in urmatoarele randuri despre marirea feselor.

Procedurile corective pentru marirea si repararea feselor includ amplasarea chirurgicala a protezei fesiere, liposculptura care implica liposuctia si lipoinjectia si conturul corpului care implica o interventie chirurgicala plastica (lambouri sub-cutanate cu grasimi dermice) si liposculptura.

Proceduri pentru marirea feselor

Implante gluteale

Implanturile sunt amplasate sub fiecare muschi gluteus maximus prin introducerea protezei fesiere printr-o incizie de 5 pana la 8 cm peste osul cozii. Calea de implant pentru marirea feselor este cea mai potrivita pentru persoanele care nu au buzunare semnificative de exces de grasime in partea inferioara a trunchiului si a coapselor.

Procedura poate fi efectuata sub anestezie locala sau generala si dureaza in jur de doua ore si poate fi administrata sub tratament innoptat sau sub tratament ambulatoriu. Deoarece incizia este la nivelul muschilor gluteus maximus, tratamentul durerii post-chirurgicale si vindecarea tesuturilor dureaza aproximativ 4 pana la 6 saptamani dupa care pacientul poate relua activitatile normale.

Vindecarea completa dureaza totusi aproximativ de la 6 pana la 8 luni, timp in care tesuturile musculare gluteale se relaxeaza si protezele sunt integrate zonei gluteale.

Problemele cu implanturile gluteale includ un risc relativ mare de infectie, iar implanturile isi pot schimba pozitia si pot merge in lateral sau pot ajunge in partea inferioara a feselor. Doua conditii indezirabile care au dus la cresterea popularitatii transferului de grasime pe fese.

Lioposculpture pentru marirea feselor

Liposculpturea necesita aplicarea liposuctiei in conditii blande pentru recoltarea tesutului adipos cu o perturbare minima a tesutului adipos si local, in special „ stratul de tesut conjunctiv dintre piele si tesuturile musculare subcutanate imediate. „ Site – urile de recoltare de grasime autolog sunt abdomen, coapse si partile laterale ale pacientilor.

Grasimea recoltata dupa injectarea unui tratament (lipoinjectie) spre zona tinta a corpului in regiunea gluteala folosind o canula cu calibru fin si o incizie minuscula, rezulta o cicatrice scurta si ingusta. Aceasta procedura de transfer si marire a grasimii folosind grasimea proprie a corpului pacientului reduce sansa de respingere a tesuturilor.

Procedura este, de asemenea, mai putin invaziva decat chirurgia implantului cu fese. In cele mai multe cazuri, in functie de starea de sanatate, pacientul poate fi capabil sa reia majoritatea activitatilor normale dupa 2 zile de la procedura si poate fi capabil sa desfasoare toate activitatile dupa doua saptamani de la procedura.

Un alt nume pentru acest tip de operatie este Butt Lift brazilian, deoarece procedura a fost popularizata in Brazilia si a fost una dintre procedurile preferate ale femeilor pentru a le oferi o curba senzuala si sexy corpurilor lor.

In plus, liposuctia excesului de grasime necesara pentru recoltarea grasimii din abdomen, flancuri si coapse imbunatateste aspectul estetic si al acestor parti ale corpului.

Din pacate, o parte din grasimea injectata este descompusa si eliminata si, ca urmare, volumul si conturul obtinut initial prin injectarea grasimii in fese se diminueaza. In functie de gradul de reducere, pacientul ar putea necesita un transfer suplimentar de grasime pentru a atinge dimensiunea, forma si conturul optim al feselor.

marirea feselor

Conturarea corpului prin marirea feselor

Augmentarea feselor poate fi de asemenea realizata prin combinarea procedurii de gluteoplastie a interventiei chirurgicale (lambouri sub-cutanate cu grasimi dermice) si liposculptura (aspiratia de grasime, injectia de grasimi).

Aceasta abordare de tratament este potrivita pentru pacientii care au suferit o pierdere masiva in greutate prin chirurgie bariatrica si pentru persoanele care au sub fese plane proiectate si ptoza musculara gluteala. Chirurgia implantului gluteal sau liposcultura in aceste cazuri nu ar fi adecvate pentru a asigura conturul anatomic adecvat al regiunii gluteale.

Recuperare

Pentru cresterea si conturul feselor cu implanturi (proteze), desi rezultatele imediate vor fi observate curand dupa operatie, rezultatele finale sunt observate de la 6 luni sau chiar la un an dupa procedura. Pentru procedurile de liposculptura pot fi necesare 6 luni si uneori o asteptare de un an pentru a asista la conturul corpului final corectat.

Pentru ambele proceduri impreuna, se observa o imbunatatire considerabila a produselor cosmetice in zonele pertinente dupa aproximativ o luna dupa proceduri. Cresterea temporara in greutate datorita retinerii lichidelor anestezice si tumescente s-ar pierde, de asemenea, in jur de o luna dupa procedurile.

Pacientul trebuie sa poarte imbracaminte compresiva pentru o vindecare rapida si mai buna. Pentru a permite micsorarea pielii la conturul corectat al corpului, pentru a evita denivelarile si ridurile pielii si umflarea localizata, pacientul poate lua masaje si tratamente cu ultrasunete, daca este necesar.

Complicatii

Ca orice alta procedura chirurgicala, ar putea exista unele complicatii si in aceste proceduri – reactii toxice la medicamente anestezice si tumescente, infectii, vindecare slaba a ranilor, serom, asimetria zonei tratate si altele.

Pentru a minimiza sansele de complicatii a procedurilor de marire a feselor, ar fi indicat un consult preventiv si detaliat cu chirurgul si urmarirea completa a instructiunilor sale.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…