Cinci elemente de luat in calcul in alegerea materialelor pentru construirea halelor metalice

Cinci elemente de luat in calcul in alegerea materialelor pentru construirea halelor metalice

0 Shares
0
0
0

Halele metalice sunt cladiri cu larga utilizare in variate domenii economice, de la spatii de productie si depozite si pana la centre comerciale, logistice si agricole. Un element de care trebuie sa tina cont antreprenorii ce decid sa construiasca o astfel de cladire este alegerea materialelor de constructie in vederea asigurarii unei durabilitati crescute, a unei eficiente energetice si economice corespunzatoare si a atingerii functionalitatilor dorite. Dintre numeroasele materiale ce pot fi folosite se remarca tabla cutata si ondulata, un produs care indeplineste cu succes o serie de cerinte. 

 

Utilizata in mod traditional in realizarea unor acoperisuri de calitate, tabla cutata si ondulata a inceput sa reprezinte materialul de constructie ales cu preponderenta in anveloparea halelor metalice, datorita numeroaselor beneficii pe care acest material de constructie il ofera proprietarilor de afaceri. Acestia pot achizitiona materiale de calitate pentru hale metalice de pe lindab.ro, beneficiind astfel de o oferta extrem de bogata de variante (forma, culoare, acoperire, finisaj). 

 

Iata ce trebuie avut in vedere in alegerea materialului pentru construirea halelor metalice!

 

  1. Cea mai importanta caracteristica este rezistenta materialului. Incintele de acest tip sunt expuse unor socuri mecanice si termice, precum loviturile puternice, presiunea datorata vantului, ploii sau zapezii si, din acest motiv, trebuie ales un material care sa ofere o rezistenta adecvata. Tabla cutata si ondulata indeplineste cu succes acest criteriu, atat datorita otelului de calitate superioara din care este realizat, cat si datorita formei cutelor, ce ofera rezistenta mecanica.
  2. Rezistenta la coroziune trebuie sa reprezinte o preocupare, pentru ca metalele tind sa rugineasca foarte rapid, in special cand sunt folosite in domenii industriale, acolo unde are loc o expunere continua la umiditate, substante chimice sau biologice care incurajeaza aparitia ruginii. Tabla cutata moderna are acoperire speciala, cu un material plastic extrem de rezistent, ce ofera viata indelungata, chiar si in conditii potrivnice.
  3. Costurile trebuie sa fie luate in considerare pentru a maximiza cat mai mult sansele de profit. Tabla cutata si ondulata este una dintre solutiile cele mai putin costisitoare dintre cele disponibile datorita pretului ei, dar si a rapiditatii realizarii constructiei, ceea ce economiseste suplimentar din buget. Costul redus nu inseamna, insa, si un rabat la calitate, tabla cutata fiind corespunzatoare din acest punct de vedere.
  4. Proprietarii de afaceri sunt din ce in ce mai preocupati nu doar de aspectul economic al unei hale metalice, ci si de cel estetic. Astfel, se va alege un material disponibil intr-o gama variata de culori, finisaje si forme, ce permite construirea unor cladiri cu aspect estetic ridicat.
  5. Manipularea materialelor si montajul facil trebuie sa fie luate in considerare, pentru ca se va obtine o eficienta crescuta in timpul procesului de constructie si o reducere proportionala a costurilor de munca, legate de plata personalului si utilizarea echipamentelor necesare. 

 

In concluzie, persoanele care se afla in situatia de a alege un material durabil, rezistent la coroziune si cu aspect estetic deosebit pot alege tabla cutata si ondulata, deoarece acest material raspunde cu succes acestor cerinte. 

 

Surse foto: lindab.ro

0 Shares
You May Also Like