Cum Alegi Mobilă pentru un Living de Dimensiuni Mari: Sfaturi și Idei Pentru Amenajarea Perfectă

Cum Alegi Mobilă pentru un Living de Dimensiuni Mari: Sfaturi și Idei Pentru Amenajarea Perfectă

0 Shares
0
0
0

Dacă te bucuri de avantajul unui living spațios, ai oportunitatea de a crea un mediu confortabil, funcțional și estetic plăcut. Alegerea mobilierului potrivit este esențială pentru a pune în valoare acest spațiu generos și pentru a-i oferi personalitate.

 1. Planificarea Spațiului

Primul pas în amenajarea unui living mare este să planifici spațiul. Iată ce poți să faci:

 • Măsurători precise: Măsoară cu atenție dimensiunile livingului, inclusiv înălțimea pereților. Aceste măsurători vor fi esențiale în selectarea mobilierului potrivit. Ulterior poți intra pe  grandbazaar.ro.
 • Delimitarea zonelor: Gândește-te la modul în care vrei să împarți livingul în diferite zone, cum ar fi zona de relaxare, zona de luat masa sau zona de divertisment. Delimitarea zonelor poate să fie realizată cu ajutorul mobilierului și a covorului.
 • Circulație: Asigură-te că există suficient spațiu  pentru a circula liber în living, fără a simți că mobilierul încurcă sau îngustează pasajele.
 1. Alegerea Canapelei Potrivite

Canapeaua este adesea elementul central al unui living și trebuie să fie alesă cu grijă. Iată ce trebuie să ai în vedere:

 • Dimensiuni generoase: Într-un living mare, poți să optezi pentru o canapea cu dimensiuni mari, care să ofere loc suficient pentru toată familia și oaspeții.
 • Stil și design: Alege un stil de canapea care se potrivește cu estetica generală a livingului. De la canapele moderne la cele clasice sau contemporane, opțiunile sunt variate.
 • Confort: Testează canapeaua pentru a te asigura că este confortabilă și potrivită pentru ore lungi de relaxare.
 • Material și culori: Materialele durabile, cum ar fi pielea sau țesăturile rezistente la uzură, sunt ideale pentru canapele. Culorile pot să fie neutre pentru a oferi flexibilitate în amenajare sau puternice pentru a adăuga personalitate spațiului.
 1. Selectarea Scaunelor și Scaunelor Lungi

Pe lângă canapea, scaunele și scaunele lungi pot să completeze zona de relaxare. Iată câteva idei:

 • Mix de stiluri: Nu trebuie să alegi toate scaunele din aceeași colecție. Poți să mixezi diferite stiluri și culori pentru a adăuga un element de eclecticitate și personalitate.
 • Scaune lungi: Dacă spațiul îți permite, poți să adaugi o sau mai multe scaune lungi sau șezlonguri pentru a crea un loc de relaxare suplimentar.
 1. Zona de Luat Masa

Dacă livingul tău are suficient spațiu, poți să incluzi și o zonă de luat masa. Iată ce poți să faci:

 • Masă de dimensiuni potrivite: Alege o masă care să se potrivească spațiului disponibil. Poți să optezi pentru o masă mare și elegantă sau pentru una extensibilă pentru a adapta dimensiunea în funcție de numărul de persoane.
 • Scaune confortabile: Asigură-te că scaunele de la masă sunt confortabile, mai ales dacă intenționezi să organizezi mese lungi sau petreceri.
 1. Amenajarea Zonei de Divertisment

Dacă ai un living mare, ai suficient spațiu pentru o zonă de divertisment. Iată ce poți să faci:

 • Televizor și sistem audio: Plasează televizorul și sistemul audio într-un loc central pentru a crea o zonă de divertisment confortabilă.
 • Mobilier pentru depozitare: Folosește mobilier pentru depozitare, cum ar fi comode sau biblioteci, pentru a organiza și ascunde cablurile sau echipamentele audio-video.
 • Mobilier confortabil: Asigură-te că mobilierul din zona de divertisment este confortabil pentru vizionarea filmelor sau pentru petrecerea timpului liber.
 1. Spații de Depozitare Eficiente

Un living de dimensiuni mari poate să beneficieze de spații de depozitare eficiente pentru a menține ordinea și pentru a organiza obiectele. Poți să optezi pentru:

 • Biblioteci sau rafturi: Adaugă rafturi sau biblioteci pentru a expune cărți, obiecte decorative sau colecții personale.
 • Mobilier cu spații de depozitare: Alege mobilier cu sertare, uși sau spații ascunse pentru a păstra ordinea și pentru a ascunde obiectele mai puțin estetice.
 1. Iluminarea Corespunzătoare

Iluminarea este esențială într-un living mare. Poți să folosești:

 • Lumină naturală: Exploatează lumină naturală prin ferestre mari și cu draperii ușoare pentru a crea un mediu luminos și plin de viață.
 • Lumină ambientală: Folosește lămpi de podea, aplice de perete sau candelabre pentru a crea o lumină ambientală plăcută în seara sau pe timp de noapte.
 • Lumină direcțională: Dacă ai zone specifice de citit sau activități, folosește lămpi de masă sau de birou pentru iluminarea direcțională.
 1. Accente Decorative

Nu uita să adaugi accente decorative pentru a completa amenajarea livingului. Acest lucru poate să includă tablouri, oglinzi, perne decorative, plante de interior sau obiecte de artă.

Amenajarea unui living de dimensiuni mari necesită o planificare atentă și o selecție atentă a mobilierului și a elementelor decorative. Cu atenție la detalii și cu îndemânare în combinația de culori și stiluri, poți să transformi livingul tău într-un spațiu spectaculos, confortabil și personalizat. Alege mobilă și accesorii care să reflecte personalitatea ta și să creeze un mediu în care să te simți cu adevărat acasă.

Ce Să Nu Pui Într-un Living de Dimensiuni Mari: Evită Greșelile Comune de Amenajare

Amenajarea unui living de dimensiuni mari poate să fie o provocare, dar și o oportunitate de a crea un spațiu impresionant și funcțional. Cu toate acestea, există anumite elemente și greșeli pe care trebuie să le eviți pentru a asigura o estetică coerentă și o circulație eficientă în spațiul tău.

 1. Mobilier Supradimensionat

Deși este tentant să alegi mobilier de dimensiuni mari pentru a umple spațiul, este important să nu exagerezi. Mobilierul supradimensionat poate să creeze o senzație de aglomerare și de inconfort într-un living mare. În schimb, alege piese de mobilier proporționale spațiului, astfel încât să existe suficientă circulație și spațiu negativ pentru a crea o atmosferă echilibrată.

 1. Prea Multe Piese de Mobilier

Un living mare nu înseamnă că trebuie să umpli fiecare colț cu piese de mobilier. Prea multe piese pot să ducă la o aglomerare vizuală și pot să facă spațiul să pară neorganizat. În loc să adaugi prea multe piese, concentrează-te pe selecția de mobilier de calitate și pe distribuirea acestuia într-un mod care să faciliteze conversațiile și să mențină echilibrul estetic.

 1. Piese de Mobilier Care Blochează Circulația

O altă greșeală comună este plasarea pieselor de mobilier într-un mod care blochează circulația în living. Asigură-te că există suficient spațiu pentru a te mișca liber prin cameră, fără a te simți constrâns sau înghesuit. Acest lucru este esențial pentru confort și funcționalitate.

 1. Nuante Intense și Încărcate

Deși este important să adaugi culoră și personalitate în living, evită să folosești prea multe nuanțe intense și încărcate. Acestea pot să facă spațiul să pară copleșitor și obositor pentru ochi. În loc de asta, optează pentru o paletă de culori echilibrată, care să includă culori neutre și accentuale pentru a adăuga prospețime și contrast.

 1. Decor Excesiv

Decorul poate să aducă caracter și stil într-un living, dar excesul de decor poate să distragă atenția și să aglomereze spațiul. Evită să adaugi prea multe obiecte decorative pe pereți sau pe mese. Alege cu grijă piesele de artă, tablourile sau obiectele decorative care să se integreze în estetica generală a camerei.

 1. Mobilă Nepotrivită pentru Scopul Spațiului

Într-un living de dimensiuni mari, trebuie să ai în vedere scopul spațiului. Evită să adaugi mobilă care nu servește niciunui scop sau care nu se potrivește cu activitățile din living. De exemplu, nu are sens să plasezi o canapea extensibilă într-un living pe care îl folosești exclusiv pentru relaxare și socializare.

 1. Televizor la Vedere Permanentă

Dacă alegi să amplasezi un televizor în living, încearcă să nu îl așezi într-un loc care să fie la vedere permanentă. Un living mare poate să ofere opțiuni multiple pentru amplasarea televizorului, cum ar fi într-un cabinet sau pe un suport mobil. Astfel, poți să îl ascunzi atunci când nu este în utilizare și să îl dezvăluie doar atunci când dorești să urmărești un film sau un program TV.

 1. Neglijarea Iluminării

Iluminarea este esențială în orice living, indiferent de dimensiuni. Evită să neglijezi iluminarea și să te bazezi doar pe o sursă principală de lumină. În loc de asta, adaugă multiple surse de iluminare, cum ar fi lămpi de podea, aplice de perete și lămpi de masă, pentru a crea un ambient plăcut și pentru a aduce flexibilitate în funcție de nevoi.

Amenajarea unui living de dimensiuni mari implică evitarea unor greșeli comune, precum plasarea excesivă a mobilierului, nuanțe încărcate sau lipsa de echilibru estetic. Cu o planificare atentă și o selecție atentă a elementelor de design, poți să transformi livingul tău într-un spațiu impresionant și funcțional care să îți reflecte gusturile și personalitatea.

0 Shares
You May Also Like
Tipuri de bumbac

Tipuri de bumbac

Doamnele si domnisoarele care se afla in cautarea unei lenjerii de pat confectionate din diverse tipuri de bumbac,…
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…