Cum recunosti o ie nationala autentica?

Cum recunosti o ie traditionala autentica?

0 Shares
0
0
0

Doamnele si domnisoarele din Romania, in ultimul timp au inceput sa isi indrepte atentia spre iile traditionale romanesti si au inceput sa le includa in garderobele lor.

In trecut, vedeam doar la artistii de muzica populara ca poarta ie nationala, sau vedeam barbati si femei care poarta ie traditionala romaneasca doar la diferite evenimente importante, insa in ultimii ani lucrurile s-au schimbat foarte mult.

Acum putem sa vedem pe strada femei care poarta ie cu maneca scurta sau ie cu maneca lunga, asa ca in continuare vom discuta putin despre aceste piese vestimentare.

Cum deosebesti o ie traditionala de un fake?

In primul rand trebuie precizat faptul ca ia este o piesa vestimentara care face parte din costumul popular romanesc, si este o piesa vestimentara care se poarta inca de pe vremea dacilor, a tracior si a getilor.

Odata cu trecerea timpului, aceasta camasa din panza a suferit diferite modificari, iar astazi ia este prezenta in fiecare regiune geografica din Romania in diferite forme sau mai bine spus gasim diferite modele de ii traditionale romanesti.

In Romania o ie traditionala este un obiect vestimentar foarte pretios, facut cu migala, si este un obiect vestimentar care mai este cunoscut si sub denumirea de camasa cu altita. Ia romaneasca a fost facuta si purtata de catre toate clasele sociale din Romania, de la oamenii din mediul rural si pana la cei din familiile regale.

ie traditionala

Broderiile iilor sunt cusute manual. Nu exista nici o ie traditionala romaneasca autentica care sa fie cusuta la masina. Tocmai acesta este si motivul pentru care realizarea unei ii traditionale romanesti dureaza atat de mult si se face doar de catre artisti artizani, pentru ca realizarea unei ii romanesti este un proces de creatie deosebit.

Doamnele si domnisoarele care isi doresc sa isi cumpere o ie traditionala romaneasca, trebuie sa stie ca o ie romaneasca autentica are broderiile cusute manual. Aici se observa pana si firele si nodurile pe spatele materialului. Acesta este modul in care se poate observa ca ia este cusuta manual, deoarece masina de brodat nu poate face acest lucru.

Apoi, ia romaneasca autentica respecta motivele traditionale romanesti si este realizata doar din materiale naturale. Niciodata pentru realizarea unei ii romanesti nu se va folosi bumbacul sub forma de panza topita din bumbac.

Tot in ceea ce priveste o ie traditionala romaneasca, trebuie precizat ca broderiile acestora sunt cusute simetric, finut si impecabil.

Unde gasesc o ie traditionala romaneasca?

Femeile care isi doresc o ie traditionala romaneasca, pot apela la ajutorul unui artist in confectionari ii traditionale romanesti, pentru a le crea o ie pe masura lor.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasca femeile despre ia traditionala romaneasca.

Ei bine, femeile care isi indreapta atentia spre o asemenea piesa vestimentara, trebuie sa stie ca pot alege sa poarte ia in diferite combinatii vestimentare, dat fiind faptul ca ia romaneasca este o piesa de vestimentatie versatila.

Marele avantaj al acestei piese vestimentare este faptul ca este realizata dintr-un material care lasa pielea sa respire, astfel ca femeile se simt comod atunci cand poarta o ie.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…