Cum reparati microfonul telefonului HTC?

0 Shares
0
0
0

Cum reparati microfonul telefonului HTC?Reparatii Htc se ocupa si de problemele cu distorsionarea calitatii sunetului din cauza microfonului oricarui model de smartphone HTC. Este o problema serioasa pentru ca daca nu aveti o calitate corespunzatoare a sunetului, nu puteti folosi aproape deloc telefonul mobil. Una dintre cauze poate fi microfonul.

Daca aceasta problema apare in timpul apelurilor telefonice si nu este de la difuzor, atunci cauza este microfonul principal, iar daca apare in timpul aplicatiilor care inregistreaza sunetul, atunci cauza este microfonul auxiliar, insa daca apare o problema in ambele cazuri, atunci microfonul nu este cauza.

In primul rand, verificati orificiul microfonului pentru a nu fi cumva murdarie sau scame care sa blocheze microfonul.

Cum puteti testa microfonul? In cazul telefoanelor HTC, au un instrument de diagnosticare hardware. Se recomanda urmatorii pasi:

1.    Reinitializati in Mod de siguranta prin apasarea butonului Pornire.
2.    Tineti apasat butonul Oprire pana cand apare Reinitializare in modul de siguranta.
3.    Apasati OK.
4.    Deschideti aplicatia de apelare si formati *#*#3424#*#*.
5.    Apasati Acceptare, daca se solicita.
6.    Bifati Test Audio, apasati Rulare.
7.    Urmati instructiunile pentru testarea microfonului.
8.    Reporniti telefonul pentru iesire din Modul de siguranta.

Cum se testeaza daca probleme sunt la microfonul principal sau la cel auxiliar? Daca sunt
probleme la microfonul principal, atunci efectuati un apel utilizand de exemplu aplicatia Skype. Daca nu apar probleme prin Skype, atunci inseamna ca trebuie sa contactati operatorul pentru ca aveti posibile probleme de retea.

Daca sunt probleme la microfonul auxiliar, atunci inregistrati video cu aplicatia Aparat foto, sau o aplicatie de inregistrare vocala. Daca la o singura aplicatie apare problema, atunci nu este de la microfon.

Acestea ar fi posibile cauze ale distorsionarii sunetului si cateva sfaturi pentru cunoscatori, adica pentru persoanele care vor incerca sa isi testeze acasa telefonul si stiu sa il regleze.

In general, problemele cu sunetul gasesc cele mai bune rezolvari intr-un service autorizat GSM, pentru ca totusi se observa ca cel mai dificil la problemele cu sunetul este sa se afle cauza, mai exact daca este sau nu microfonul de vina. Microfonul telefoanelor HTC este o cauza a distorsionarii sunetului, si poate fi remediata problema asa cum am mentionat mai sus, insa daca unul dintre pasi nu va iese, ce puteti face mai departe.

In concluzie, acordati atentia necesara si acestor probleme cu microfoanele pentru smartphone-urile HTC, pentru ca pe langa a avea un display si un touchscreen perfect functionale, conteaza la fel de mult sa aveti un sunet impecabil, exact ca cel din fabrica, si daca in timp calitatea sunetului sufera modificari, atunci nu trebuie sa stati prea mult pe ganduri, sa va enervati in timpul convorbirilor telefonice sau daca ascultati muzica, sau in cazul aplicatiilor video, la care sunetul este esential fiind primul in lista dotarilor de baza utilizate de catre orice posesor de smartphone.

Microfoanele telefoanelor mobile au rolul esential in redarea unui sunet foarte bun si trebuie sa fie intretinute si reparate, in caz de defectiuni mai mari sau mai mici foarte rapid.

0 Shares
You May Also Like