Cum sa alegi corect pachetul de hosting potrivit afacerii tale

Cum sa alegi corect pachetul de hosting potrivit afacerii tale

0 Shares
0
0
0

Alegerea serviciului de hosting poate fi o decizie grea pentru un antreprenor care doreste sa se faca cunoscut in mediul online. Deoarece exista o gama variata a tipurilor de gazduire web, aceasta implica o examinare minutioasa a tuturor solutiilor existente.

Astfel, urmeaza sa cunosti detaliile la care merita sa atragi atentia pentru a face o alegere buna, in functie de ce are nevoie afacerea ta.

  1. Spatiu de stocare este foarte important pentru un web site și de accea se alege in dependenta de marimea acestuia. De exemplu, un blog sau un site mic are nevoie de mai putini GB decat un site care are multe poze sau fisiere audio/video si trafic intens, de aceea, in cazul dat trebuie sa alegi un VPS sau cloud.
  2. Traficul lunar inclus este indispensabil pentru ca site-ul tau sa poata oricand face fata solicitarilor utilizatorilor. Cu alte cuvinte putem spune ca un magazin on-line genereaza mai mult trafic comparativ cu un site de prezentare si automat nu pot functiona cu un trafic identic.
  3. Specificatiile hardware sunt de folos daca optezi pentru VPS sau servere dedicate. Diferenta o fac numarul de procesoare alocate, numarul de conexiuni in paralel, memoria RAM etc.
  4. Numarul de domenii este un aspect foarte important, care permite gazduirea catorva domenii diferite pe acelasi pachet de hosting. Altfel spus, aceasta oferta permite gazduirea a doua sau mai multe site-uri intr-un singur pachet de hosting.
  5. Certificatul SSL are rolul de a proteja schimburile de informatii de pe Internet, ceea ce, de facto, garanteaza securitatea site-ului tau.
  6. Asistenta tehnica devine un must have pentru orice beneficiar a serviciilor de gazduire web. Este esential pentru succesul afacerii tale ca furnizorul de hosting sa iti puna la dispozitie suport tehnic cu o prezenta 24/7 pentru a nu intalni dificultati ce iti poate stagna prezenta online, afectandu-ti astfel afacerea.
  7. Uptime – Stiai ca orice furnizorul de hosting ar trebui sa ofere funcționalitate de 99.9%, cifra care nu permite decat 2 minute de downtime pe zi, fiind de fapt, cea mai buna metoda de a masura calitatea serviciilor de hosting.
  8. Panoul de control are o multime de facilitati, printre care: adaugarea domeniilor si subdomeniilor, gestionarea conturilor FTP, adaugarea proteсției de spam pentru contul de email si multe altele.
  9. Backup-ul automat se efectueaza periodic de catre furnizorul serviciilor de hosting, dar un avantaj este faptul ca il poti face si singur, doar accesand panoul de control.

Cu siguranta, informatiile aflate anterior iti vor prinde bine in alegerea hosting-ului potrivit afacerii tale, insa, trebuie sa cunosti si ca un hosting bun iti ofera stabilitate, securitate si viteza. Toate astea semnifica o experienta excelenta pentru vizitatorii site-ului tău. 

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…