Înființare firmă în Ungaria - ghid util

Înființare firmă în Ungaria – ghid util

0 Shares
0
0
0

Ești tentat să-ți extinzi afacerea în Ungaria sau chiar să începi un business acolo? Cu toate avantajele pe care le oferă, Ungaria se numără printre cele mai atractive țări din UE pentru investiții. Datorită poziției geografice favorabile, facilităților fiscale, programelor guvernamentale de finanțare și infrastructurii excelente, deschiderea unei firme în Ungaria devine o opțiune interesantă. Iată ce trebuie să știi pentru a-ți începe propria afacere în Ungaria.

Pașii pentru deschiderea unei firme în Ungaria

1. Informații preliminare:

Nu e nevoie să fii rezident în Ungaria, pentru a-ți deschide o firmă. Potrivit Legii Societăților Comerciale (Legea 4/2006) persoanele fizice rezidente, cât și cele nerezidente, își pot înființa o companie aici.

2. Procedura de înregistrare:

Deschiderea unei firme în Ungaria presupune, în principiu, o cerere de înregistrare și actul de constituire a societății. Dacă domeniul de activitate este în finanțare, asigurări sau piețe de capital, obținerea unei autorizații speciale este necesară din partea Autorității de Supraveghere Financiară din Ungaria.

3. Asistență legală:

Deși procesul în sine este simplu, trebuie să angajezi un avocat pentru a depune documentele necesare. Acesta se va ocupa de tot procesul, iar o parte semnificativă se desfășoară electronic, permițându-ți să-ți deschizi firma fără a te deplasa în Ungaria.

4. Procesul de înregistrare:

Procesul de înregistrare durează între 3- 10 zile, iar taxele variază de la câteva zeci de euro la câteva sute, în funcție de tipul de companie.

5. Tipuri de companii:

Poți înființa aceleași tipuri de companii ca în orice stat membru al UE. Cele mai populare tipuri sunt societatea cu răspundere limitată (Kft) și societatea privată pe acțiuni (Zrt). Alte forme de organizare includ societatea în nume colectiv, societatea în comandită, societatea individuală și sucursale (reprezentanțe).

6. Capital social minim:

Pentru o companie cu răspundere limitată, capitalul social minim este de aproximativ 1.170 euro (500.000 HUF) sau 230 euro (100 000 HUF) pentru un singur proprietar. Pentru o societate pe acțiuni, capitalul minim este de 11.700 euro (5 mil. HUF).

7. Documente necesare pentru deschiderea unei firme în Ungaria:

Documentele necesare diferă în funcție de tipul de companie. În cazul unei companii cu răspundere limitată, vei avea nevoie de:

  • Act constitutiv (formular standard)
  • Declarație la organul fiscal pentru obținerea numărului fiscal
  • Autorizare pentru reprezentantul legal (avocat)
  • Dovada plății taxelor
  • Lista partenerilor
 • Copia Buletinului/buletinelor
 • Nume de fată a mamei (înainte de căsătorie)
 • Cateva Denumiri Firma
 • Coduri CAEN (Activitatea Firmei).

Deschiderea unui cont bancar în Ungaria:

Deschiderea unui cont bancar în forinți maghiari este obligatorie pentru depunerea capitalului social. Acest proces simplu implică actul constitutiv, specimen de semnătură legalizat și certificatul de înregistrare a companiei. Mai multe detalii poți găsi aici – http://infiintare-firma-ungaria.firmengrundung-rumanien.eu/Contbancar.html.

În concluzie, dacă îți dorești să înfiinţezi propria firmă în Ungaria, dar îţi lipsesc cunoştinţele necesare pentru a parcurge toate etapele, lasă specialiştii să te ghideze în acest proces. Între timp te poţi ocupa de alte aspecte importante. Firma Maghiară poate fi pregătită în doar 3-10 zile lucrătoare, proces ce include obţinerea Codului Intracomunitar.

O firmă care oferă servicii de înființare firme Ungaria – mai multe detalii pe http://infiintare-firma-ungaria.firmengrundung-rumanien.eu – asigură şi flexibilitate clienţilor, permiţându-le să semneze actele de înfiinţare atât în Budapesta, cât şi în Debrecen. Cu ajutorul specialiştilor demersurile devin simple şi eficiente și poți beneficia de toate avantajele oferite de această țară pentru investiții de succes.

0 Shares
You May Also Like