Menopauza si schimbarile produse la nivel fizic si psihic

Menopauza si schimbarile produse la nivel fizic si psihic

0 Shares
0
0
0

Menopauza este un fenomen firesc pe care organismul femeii trebuie sa il parcurga in cursul natural al existentei ei. Desi nu este intotdeauna acceptata cu usurinta, menopauza se va instala, astfel ca in jurul vartei de 60 de ani, toate femeile cunosc deja simptomatologia specifica.

Ce este menopauza?

Menopauza ca fenomen anatomic, reprezinta stoparea functiei ovariene, respectiv terminarea numarului de foliculi din ovare. Fenomenul apare dupa varsta de 40 de ani, momentul instalarii variind de la o femeie la alta.

Menopauza se poate instala natural sau poate fi cauzata de anumite interventii chirurgicale. Oricare ar fi contextul, simptomele resimtite vor fi aceleasi. Lipsa progesteronului va declansa tulburarile de somn si agitatia.

Apar transpiratiile nocturne, durerile articulatiilor de la maini si picioare, durerile de cap si cele musculare, se degradeaza calitatea parului si a unghiilor, pielea isi pierde luminozitatea si elasticitatea, apar problemele de concentrare si episoadele de apatie, se diminueaza calitatea vietii sexuale. Starile anxioase pot aparea destul de frecvent, iar optimismul va avea de suferit.

Pare a nu fi un context foarte placut, insa fiind un proces natural, organismul femeii este inzestrat cu suficiente resurse pentru a face fata acestor schimbari.

Cum sa iti ajuti trupul si mintea?

Schimbarile nu sunt intotdeauna primite cu bucurie, mai cu seama  daca este o schimbare la un nivel  atat de mare. Insa fiecare femeie ar trebui sa se bucure de aceasta etapa a vietii ei, sa o perceapa ca o incununare a tineretii ei, ca un nou drum pe care paseste dintr-o postura mai asumata si mai matura.

Cel mai important este sa nu te lasi coplesita de urmarile schimbarii si sa cauti toate resursele prin care iti poti ajuta trupul si mintea. Fiecare isi va gasi resursele in ceea ce o stimuleaza mai mult, astfel ca poti alege sa te ajuti facand sport, calatorind, petrecand timp cu prietenii, adoptand schimbarea si in alte domenii ale vietii tale, schimbandu-ti alimentatia, gasindu-ti noi hobby-uri , canalizandu-te pe ceea ce stii tu ca iti aduce bucurie si implinire.

Daca tu consideri ca nu poti face fata singura schimbarii, poti apela la sfaturile specialistilor, poti cere sustinerea unui terapeut si poti solicita o schema de suplimente care vor avea rolul de a te ajuta sa te reechilibrezi la nivel fizic si psihic, sustinandu-ti buna functionare a organismului si stimulandu-ti activitatea cerebrala.

Un pachet colagen beauty tip 1, 2, 3 cu acid hialuronic lichid, iti va fi de folos, ajutandu-te sa te simti in forma, sa atenuezi simptomele menopauzei si sa iti gasesti resurele energetice pentru a pasi mai departe pe noul drum care  se deschide, pregatita sa te bucuri de toate provocarile care vor  veni.

0 Shares
You May Also Like