Nuanțatoarele de păr dăunează

Nuanțatoarele de păr dăunează? Iată ce trebuie să știți

0 Shares
0
0
0

Când vine vorba de a etala un aspect impecabil, ne bazăm foarte adesea pe un păr frumos, care oferă un aspect strălucitor perfect. Vopseaua de păr și soluțiile de hair styling funcționează cel mai bine pentru a face părul să arate mai la modă. Cu toate acestea, culoarea se poate estompa dacă părul este expus mai des diverselor proceduri termice, de styling sau factorilor meteo.

Ce facem pentru a reîmprospăta culoarea părului vopsit, ce suferă din cauza acestor probleme? Folosim un nuanțator de păr potrivit – cea mai bună soluție posibilă pentru a rezolva problema instantaneu.

Totuși, dacă și voi ați testat procedura diferitelor nuanțe de păr, cum ar fi părul albastru-argintiu, părul portocaliu, nuanțe galbene și părul maro închis, s-ar putea să fii descoperit că majoritatea firelor de păr au devenit puțin uscate după acest proces de tonifiere. S-ar putea așadar să te întrebi „nuanțatoarele dăunează părului?”. Continuați să citiți pentru a afla ce spun experții:

În timp ce nuanțatoarele oferă un finisaj frumos părului tău, utilizarea greșită a acestora poate avea efecte groaznice.

Aceste produse (sub forma de balsam, masca sau sampon), atunci când sunt folosite corect și conform instrucțiunilor, de obicei nu dăunează părului. Cu toate acestea, dacă sunt lăsate pe păr prea mult, folosite prea des sau aplicate pe părul deja deteriorat, pot provoca unele daune.

Cercetați bine piața înainte de a selecta un produs și apoi continuați cu el. Citiți cu atenție instrucțiunile. Dacă aveți părul deteriorat, luați în considerare să consultați un stilist profesionist.

Ce este un nuanțator de păr și cum funcționează?

După cum sugerează și numele, acestea sunt produse pentru păr care conțin pigmenți – ce oferă un finisaj profesional, după ce părul a fost supus procesului de vopsire.

Această vopsea semipermanentă, care conține uneori amoniac, îmbunătățește sau neutralizează tonul nedorit pentru a-ți aduce părul la o anumită culoare.

Pentru ca șuvițele tale să fie tonifiate profesional, mai întâi luminează sau colorează șuvițele. Nuanțatorul funcționează apoi urmând teoria culorilor, adică culorile care sunt opuse pe roata culorilor se echilibrează între ele. Produsul va introduce nuanța perfectă pentru a neutraliza tonurile nefavorabile sau nedorite dar nu vă va schimba complet nuanța, păstrând astfel culoarea naturală a părului.

De exemplu, dacă observați tonuri galbene și portocalii după ce vă decolorați părul, utilizați un toner violet pentru a neutraliza tonurile sau nuanțele nedorite și pentru a obține un aspect perfect.

Poate v-ați întrebat…

Este posibil să fi citit un articol despre deteriorarea cauzată de nuanțatoarele de păr și ai nevoie de clarificări dacă este alegerea potrivită pentru părul tău și dacă aceste produse chiar daunează părului. Ar fi greșit să spunem că nuanțatoarele sunt toate bune sau toate rele, deoarece evaluarea unui astfel de produs se bazează pe mai mulți factori.

A da vina pe un nuanțator pentru părul tău uscat și fragil, deoarece ultimul produs pe care l-ai folosit a fost un nuanțator este greșit. Nu orice tip de păr se folosește corect de un nuanțator și reacționează împotriva acestuia. Deci nu aceste este de vină dacă ați avut o experiență similară.

Cel mai mult rău pot face nuanțatoarele cu compoziții chimice dure – acestea pot dăuna grav părului. Expunerea șuvițelor la un produs care tinde să modifice structura părului este riscantă. Dacă nuanțatorul tău trebuie amestecat cu o emulsie oxidantă de păr, este groaznic pentru părul tău.

0 Shares
You May Also Like