Rutina de dimineață – 3 obiceiuri ce îți vor crește nivelul de energie

Rutina de dimineață – 3 obiceiuri ce îți vor crește nivelul de energie

0 Shares
0
0
0

Dimineața este cel mai important moment al zilei, mai ales pentru faptul că îți oferă posibilitatea de a-ți seta nivelul de energie pentru întreaga zi. Mai mult, o dimineață desfășurată corespunzător, conform dorințelor și nevoilor tale, te va face să te simți cât mai bine și, evident, cât mai productiv.  Din acest motiv, e recomandat să ai o rutină bine planificată, cu obiceiuri sănătoase, care să-ți permită să-ți duci taskurile zilnice la bun sfârșit.  

Iată 3 obiceiuri pe care să le faci în fiecare dimineață și care îți vor aduce numai beneficii:  

  1.     Consumă un mic dejun nutritiv

După cum bine știi, prima masă a zilei este cea mai importantă și niciodată nu trebuie să o sari. Aceasta trebuie să îți ofere energia necesara pentru a începe ziua în forță, dar și pentru a-ți pune organismul în mișcare. De aceea, încearcă să îți iei micul dejun la o oră după ce te-ai trezit și alege alimente bogate în proteine, fibre și nutrienți pentru a-ți oferi energie sustenabilă pe parcursul dimineții. Poți încerca ovăz cu lapte și cu fructe de sezon, ouă fierte cu brânză și legume sau chiar un smoothie realizat din fructele tale preferate. 

  1.     Ia-ți timp pentru tine și pentru ritualul tău de îngrijire

Dacă îți dorești ca ziua ta să înceapă în cel mai bun mod, atunci acordă-ți timpul necesar pentru a te conecta cu tine însuți înainte de a face orice altceva. Poți să-ți iei acest timp și să meditezi și să faci câteva exerciții de yoga, poți să-ți savurezi cafeaua, citind o carte sau chiar știrile, sau poți doar stai în pat și să îți planifici ziua ce urmează. Mai mult, dimineața este perfectă pentru a-ți face ritualul de îngrijire pentru ten: curăță pielea cu ajutorul unui cleanser, precum One step face wash Aprive de pe 24beauty.ro, aplică o cremă hidratantă adaptată nevoilor tale și, nu în ultimul rând, aplică crema cu factor de protecție solară pentru a-ți proteja tenul în mod corespunzător.  

  1.     Energizează-te cu 15 minute de exerciții fizice sau stretching

Mișcarea în dimineața este o modalitate minunată de a-ți trezi corpul și de a-ți stimula circulația. Nu este nevoie de antrenamente intense sau complicate. O plimbare de 15-20 de minute în aer liber sau o rutină de întinderi și yoga pot face minuni pentru nivelul tău de energie. Aceste activități fizice nu numai că îți vor îmbunătăți starea de spirit, ci îți vor și crește fluxul de oxigen către creier, făcându-te mai alert și pregătit pentru ziua care începe.

Nu e nevoie să fii o persoană matinală pentru a include în programul tău astfel de obiceiuri, trebuie doar să le adaptezi la ritmul tău. În acest fel vei reuși să ai parte de un stil de viață sustenabil, care îți va aduce beneficii la fiecare pas. 

 

Sursa foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like