Sfaturi pentru depozitarea corespunzătoare a anvelopelor atunci când nu sunt folosite

Sfaturi pentru depozitarea corespunzătoare a anvelopelor atunci când nu sunt folosite

0 Shares
0
0
0

Atunci când vine vorba de depozitarea anvelopelor, există o serie de aspecte importante de luat în considerare pentru a le păstra în condiții optime până la următorul sezon. Acestea sunt singurul punct de contact al vehiculului cu solul, deci este crucial să le păstrați într-o stare bună de funcționare pentru menținerea aderenței, a stabilității și a siguranței pe tot parcursul anului. 

Mai mult decât atât, dacă ești în căutarea unor noi cauciucuri pentru vremea călduroasă, consultă gama de pneuri pentru vară de pe Anvelope-oferte.ro, unde vei găsi o multitudine de modele și dimensiuni, potrivite pentru orice sezon. Iată câteva sfaturi importante de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba de depozitarea anvelopelor.

Iată care sunt aspectele pe care să le respecți pentru a avea parte de un set de anvelope de lungă durată

Curățați-le bine înainte de a le depozita

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să țineți cont atunci când depozitați anvelopele este să le curățați bine înainte de a le depozita. Orice murdărie, nisip sau praf care rămâne pe suprafața anvelopelor poate duce la deteriorarea lor pe termen lung. De asemenea, asigurați-vă că îndepărtați orice reziduuri de ulei sau alte substanțe care s-ar putea scurge pe suprafața anvelopelor.

Învelește-le în folie

După ce ați curățat anvelopele și ați lăsat-le să se usuce complet, este momentul să le pregătiți pentru depozitare. Învelește fiecare anvelopă în folie de plastic pentru a le proteja de murdărie, praf și alte elemente care ar putea afecta performanța lor pe termen lung. Asigurați-vă că înfășurați anvelopele cu strângere, pentru a exclude orice aer din ambalaj, deoarece acesta poate duce la deteriorarea anvelopelor.

Depozitați-le într-o zonă uscată

Pentru a păstra anvelopele la condiții optime de depozitare, este important să le păstrați într-o zonă uscată. Umiditatea poate duce la dezvoltarea mucegaiului sau a ciupercilor pe suprafața anvelopelor și poate duce la deteriorarea întregii anvelope. Ideal, acestea ar trebui depozitate într-un garaj sau depozit – în niciun caz în exterior.

Evitați temperatura ridicată sau joasă

În timpul depozitării anvelopelor, trebuie evitate temperaturile extreme ridicate sau scăzute. Temperatura ridicată poate duce la uscarea sau îmbătrânirea cauciucului, în timp ce temperatura prea scăzută poate duce la întărirea cauciucului și la creșterea riscului de crăpare. Încercați să păstrați anvelopele la o temperatură constantă de aproximativ 20 de grade Celsius.

Rotiți-le la fiecare șase luni

Odată ce anvelopele sunt depozitate în condiții optime, este important să le rotiți la fiecare șase luni. Acest lucru se face în scopul de a evita deformarea pe o anumită zonă a anvelopei. De asemenea, rotirea anvelopelor asigură o distribuție uniformă a uzurii, ceea ce poate prelungi durata lor de viață.

În concluzie, depozitarea anvelopelor în mod corespunzător este importantă pentru menținerea performanțelor și siguranței vehiculului. Singurul contact al mașinii cu solul trebuie să fie în bune condiții, deci urmați sfaturile de mai sus pentru a le păstra în cea mai bună stare posibilă până când va fi momentul să le utilizați din nou. 

 

Sursă foto: Unsplash.com

0 Shares
You May Also Like