Vitamine si Suplimente Care Fac Minuni Cand Esti Racit

0 Shares
0
0
0

Vitamine si Suplimente Care Fac Minuni Cand Esti RacitRaceala obisnuita este o infectie virala acuta, autolimitata a tractului respirator superior; si chiar daca au fost implicati peste 200 de virusi, rinovirusurile provoaca majoritatea cazurilor.

Printre simtpomele cele mai cunoscute ale racelii comune se numara febra, secretie nazala si congestie, tuse dar si dureri in gat.  Acestea sunt simptome ale racelii care in cele mai multe se mentin intre una si doua zile dupa expunerea la virus.

Exista situatii in care raceala este mai grava, iar simptomele se mentin intre 7 si 10 zile, in timp ce unele simptome rezista chiar si pana la 3 saptamani.

Incidenta frigului comun scade odata cu cresterea varstei. De exemplu, copiii se racesc in decursul unui an de zile, de aproximativ 6-8 ori. Adultii care inca nu au ajuns la pragul varstei de 60 de ani, au de obicei parte de doua 2 – 4 raceli in decursul unui an. In ceea ce priveste seniorii care au trecut de pragul varstei de 60 de ani, acestia de regula se racesc aproximativ odata pe an.

Stresul si lipsa somnului sunt doi factori importanti, care pot influenta riscul de raceala comuna in cazul adultilor. In ceea ce ii priveste pe copii, ingrijirea de zi cu zi, dar si prezenta la scoala, sunt doi factori importanti care pot creste riscul de aparitie a racelii la copii.

In cele mai multe cazuri, racelile obisnuite nu provoaca boli grave sau complicatii cum ar fi pneumonia de exemplu; insa cu toate acestea, pacientii cu comorbiditati sunt expusi unui risc mai mare de a avea parte de complicatii, cum ar fi de exemplu: exacerbari ale astmului, boli pulmonare obstructive cronice si pneumonie.

In timpul lunilor de iarna, raceala obisnuita este principalul motiv datorita caruia, foarte multi copii la nivel mondial ajung in situatia de a lipsi mai multe zile de la scoala, in timp ce multi adulti care se imbolnavescm nu mai merg la servici pana cand nu se vindeca.

Acest lucru este firesc in conditiile in care randamentul lor ar fi foarte scazut, iar mai mult decat atat, ar putea transmite gripa sau raceala si altor colegi.

Atunci cand se racesc, oamenii de obicei cauta tot felul de medicamete fara prescriptie medicala pe la diferite farmacii. Aceste medicamente sunt administrate cu scopul de a ameliora simptimele gripei si ale racelii.

Exista insa persoane care nu sunt dispuse sa se trateze cu medicamente, constiente fiind mai mult sau mai putin de rezultatele negative si de posibilele reactii adverse ale acestuia, asa ca aleg sa opteze pentru utilizarea medicamentului complementar alternativ, care castiga popularitate pentru tratamentul unei varietati de afectiuni, inclusiv a capului sau a racelii toracice – una dintre cele mai mari 10 afectiuni.

Exista o multime de remedii pentru raceala si gripa, care sunt cel putin la fel de eficiente precum medicamentele in ceea ce priveste vindecarea, dar care nu afecteaza organismul. In randurile care urmeaza, aveti posibilitatea de a descoperi cateva dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru a preveni si pentru a trata raceala comuna. Cititi in continuare, pentru a stii cum trebuie sa procedati cand va raciti!

Echinacea

Cel mai probabil, echinaceea este cel mai des utilizat supliment de plante, atunci cand se doreste prevenirea racelilor. Aceasta planta este cunoscuta la nivel mondial, ca fiind un stimulent al sistemului imunitar. Echinaceea se imparte in trei specii diferite, si anume:Echinacea purpurea, Echinacea pallida si Echinacea angustifolia.

In cele mai multe cazuri, echinaceea este bine tolerata, iar pacienti care folosesc acest remediu pentru a se trata, sustin faptul ca nu au avut parte de reactii adverse. Unii pacienti insa, s-au confruntat cu furnicaturi, eruptii cutanate sau tulburari gastro-intestinale.

Usturoi

Multi pacienti aleg sa foloseasca usturoiul ca un mijloc preventiv pentru raceala obisnuita. Se crede despre usturoi ca are proprietati antibacteriene si antivirale.

Ginseng

Atat ginsengul american (Panax quinquefolium) cat si ginsengul asiatic (Panax ginseng), in urma mai multor evaluari, au dat randament in tratarea infectiilor respiratorii superioare. Conform mai multor studii, ei care incep un plan de tratament cu gingseng, daca administreaza pentru 3-4 luni remediul pe timpul sezonului gripal, au sanse minime de a se confrunta cu raceala si gripa.

Sidoidele Pelargonium

Pelargonium mai este cunoscut publicului si ca Zucol, Kaloba, Umcka sau Umckaloabo; si este un remediu naturist rezultat din radacinele Pedeides. Se spune ca extractele sale sunt capabile de a trata o varietate de afectiuni respiratorii, incluzand bronsita, sinuzita, amigdalaringite, otita medie si raceala obisnuita.

Vitamina C (acid ascorbic)

Vitamina C este o vitamina solubila in apa, care are un rol important in diferite procese fiziologice. Mai multe cercetari s-au efectuat odata cu trecerea timpului, in urma carora s-a ajuns la concluzia ca administrarea periodica de vitamina C, poate contribui la scaderea duratei racelii cu pana la 14% la copii, si cu pana la 8% la adulti. Atunci cand se respecta dozele de vitamina C, in mod evident aceasta este foarte bine tolerata.

0 Shares
You May Also Like