joi, mai 19, 2022
  • Login
AfacereaZilei
  • Afaceri
  • Propuneri de afaceri
  • Povesti de succes
  • Economie
  • Companii
  • Auto
  • Turism
  • Gdpr
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Stergerea datelor cu caracter personal
    • Disclaimer
  • Contact
No Result
View All Result
AfacereaZilei
No Result
View All Result
Home Extra

Beneficiile fabricarii laptelui omogenizat

byEmanoil Farcasiu
24 iunie 2017
inExtra
Reading Time: 3min read
0
Beneficiile-fabricarii-laptelui-omogenizat
0
SHARES
29
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Beneficiile-fabricarii-laptelui-omogenizatAparatul de muls vaci de la ProAgricol.ro , reprezinta un dispozitiv indispensabil pentru orice ferma de lapte. Un aparat de muls vaci nu numai ca este extrem de avantajos pentru cel care il foloseste, deoarece economiseste timp si efort fizic, dar este foarte benefic si pentru animal intrucat se comporta extrem de gentil atunci cand vine vorba de procesul de mulgere.

Vom vorbi in cele ce urmeaza despre principalele beneficii pe care le ofera fabricarea laptelui omogenizat.

Preferinta clientului reprezinta, de obicei, doar unul dintre motivele pentru care fermierii si producatorii de produse lactate recurg la omogenizarea laptelui. La fermele mari, acest proces permite ca laptele de la mai multe cirezi diferite sa fie amestecat mult mai usor.

Simpla combinare a laptelui provenit de la doua vaci sau capre intr-un singur recipient nu produce intotdeauna un rezultat uniform. Laptele care prezinta diferite procese chimice nu se leaga intotdeauna bine, iar lichidul se poate separa si nu are tot timpul acelasi gust. Cu toate acestea, atunci cand laptele este omogenizat, chiar si loturi diferite pot forma un tot unitar.

Laptele omogenizat are, de asemenea, un termen de valabilitate mai mare deoarece crema nu se poate ridica la suprafata. Acest lucru permite ca laptele sa fie transportat pe distante mult mai mari. Fabricile de produse lactate considera acest lucru ca fiind unul extrem de avantajos si asta pentru ca acestea pot face afaceri cu cumparatorii in mai multe locuri. De asemenea, consumatorii apreciaza adesea laptele care rezista mai mult. Laptele omogenizat este consumabil, de cele mai multe ori, cel putin o saptamana de la data deschiderii cutiei, in timp ce laptele obisnuit trebuie consumat in cateva zile de la deschidere.

Partea de filtrare a procesului de omogenizare usureaza munca producatorilor in privinta eliminarii unui anumit procent din grasime. Pentru variantele de 2 %, 1 % si fara grasime, sunt eliminate sau indepartate diferite procente de grasime sau sunt folosite pentru alte aplicatii precum producerea de inghetata sau unt. Este posibil sa se obtina aceleasi rezultate prin degresarea cremei sau a smantanii, cu toate ca procesul de omogenizare face aceste calcule mult mai eficient si mai precis.

Relatia procesului de omogenizare cu pasteurizarea

Majoritatea produselor lactate vandute, de exemplu, in magazinele alimentare din Statele Unite ale Americii sunt atat pasteurizate cat si omogenizate. Chiar daca acesti doi termeni tind sa mearga impreuna, ei reprezinta termeni care desemneaza procese diferite. In procesul de pasteurizare, laptele este incalzit la temperaturi foarte ridicate si mai apoi racit foarte repede pentru a distruge cresterea microbiana. Pasteurizarea tinde sa modifice gustul laptelui, insa este considerata de foarte multi un proces esential in asigurarea faptului ca laptele este bun de baut.

Omogenizarea, in schimb, nu are nimic de-a face cu siguranta, dar este folosita, de obicei, din motive estetice si preferinte ce tin de gust. Exista posibilitatea de a avea lapte omogenizat, dar nu si pasteurizat sau pasteurizat, dar nu si omogenizat. Cu toate acestea, in cazul in care ambele procese sunt executate, omogenizarea vine de obicei ultima, din moment ce caldura pasteurizarii face ca particulele de grasime sa se rupa mai usor.

Pentru mai multe detalii cu privire la aparatele de muls vaci accesati Proagricol.ro.

Tags: aparat de muls vaciAparatul de muls vaci de la ProAgricol.roferma de laptelactatelaptele este bun de baut

Postari Interesante

Întreținerea replicilor de arme airsoft
Blog

Întreținerea replicilor de arme airsoft

25 martie 2022
Inchisoarea - un hotel de lux
Altele

Inchisoarea – un hotel de lux?

21 februarie 2022
Markerul, fapte care ies in evidenta in istoria sa
Blog

Markerul, fapte care ies in evidenta in istoria sa

28 ianuarie 2022
Reghecampf are o singura conditie pe care o impune la divort. Antrenorul celor de la Universitatea Craiova nu are prea mari dorinte de la Anamaria Prodan
Extra

Reghecampf are o singura conditie pe care o impune la divort. Antrenorul celor de la Universitatea Craiova nu are prea mari dorinte de la Anamaria Prodan

25 octombrie 2021
Descopera noile cursuri de pe Ecalificat.ro
Extra

Descopera noile cursuri de pe Ecalificat.ro

20 septembrie 2021
Alerta critica in judetul Botosani! Afla din botosaneanul.ro ce le-a interzis DSP-ul cetatenilor
Extra

Alerta critica in judetul Botosani! Afla din botosaneanul.ro ce le-a interzis DSP-ul cetatenilor

1 septembrie 2021

Copyright © 2017 AfacereaZilei.ro.

No Result
View All Result
  • Afaceri
  • Propuneri de afaceri
  • Povesti de succes
  • Economie
  • Companii
  • Auto
  • Turism
  • Gdpr
    • Politica noastra privind Cookies
    • Termeni si conditii
    • Stergerea datelor cu caracter personal
    • Disclaimer
  • Contact

Copyright © 2017 AfacereaZilei.ro.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In