Beneficiile-fabricarii-laptelui-omogenizat

Beneficiile fabricarii laptelui omogenizat

0 Shares
0
0
0

Beneficiile-fabricarii-laptelui-omogenizatAparatul de muls vaci de la ProAgricol.ro , reprezinta un dispozitiv indispensabil pentru orice ferma de lapte. Un aparat de muls vaci nu numai ca este extrem de avantajos pentru cel care il foloseste, deoarece economiseste timp si efort fizic, dar este foarte benefic si pentru animal intrucat se comporta extrem de gentil atunci cand vine vorba de procesul de mulgere.

Vom vorbi in cele ce urmeaza despre principalele beneficii pe care le ofera fabricarea laptelui omogenizat.

Preferinta clientului reprezinta, de obicei, doar unul dintre motivele pentru care fermierii si producatorii de produse lactate recurg la omogenizarea laptelui. La fermele mari, acest proces permite ca laptele de la mai multe cirezi diferite sa fie amestecat mult mai usor.

Simpla combinare a laptelui provenit de la doua vaci sau capre intr-un singur recipient nu produce intotdeauna un rezultat uniform. Laptele care prezinta diferite procese chimice nu se leaga intotdeauna bine, iar lichidul se poate separa si nu are tot timpul acelasi gust. Cu toate acestea, atunci cand laptele este omogenizat, chiar si loturi diferite pot forma un tot unitar.

Laptele omogenizat are, de asemenea, un termen de valabilitate mai mare deoarece crema nu se poate ridica la suprafata. Acest lucru permite ca laptele sa fie transportat pe distante mult mai mari. Fabricile de produse lactate considera acest lucru ca fiind unul extrem de avantajos si asta pentru ca acestea pot face afaceri cu cumparatorii in mai multe locuri. De asemenea, consumatorii apreciaza adesea laptele care rezista mai mult. Laptele omogenizat este consumabil, de cele mai multe ori, cel putin o saptamana de la data deschiderii cutiei, in timp ce laptele obisnuit trebuie consumat in cateva zile de la deschidere.

Partea de filtrare a procesului de omogenizare usureaza munca producatorilor in privinta eliminarii unui anumit procent din grasime. Pentru variantele de 2 %, 1 % si fara grasime, sunt eliminate sau indepartate diferite procente de grasime sau sunt folosite pentru alte aplicatii precum producerea de inghetata sau unt. Este posibil sa se obtina aceleasi rezultate prin degresarea cremei sau a smantanii, cu toate ca procesul de omogenizare face aceste calcule mult mai eficient si mai precis.

Relatia procesului de omogenizare cu pasteurizarea

Majoritatea produselor lactate vandute, de exemplu, in magazinele alimentare din Statele Unite ale Americii sunt atat pasteurizate cat si omogenizate. Chiar daca acesti doi termeni tind sa mearga impreuna, ei reprezinta termeni care desemneaza procese diferite. In procesul de pasteurizare, laptele este incalzit la temperaturi foarte ridicate si mai apoi racit foarte repede pentru a distruge cresterea microbiana. Pasteurizarea tinde sa modifice gustul laptelui, insa este considerata de foarte multi un proces esential in asigurarea faptului ca laptele este bun de baut.

Omogenizarea, in schimb, nu are nimic de-a face cu siguranta, dar este folosita, de obicei, din motive estetice si preferinte ce tin de gust. Exista posibilitatea de a avea lapte omogenizat, dar nu si pasteurizat sau pasteurizat, dar nu si omogenizat. Cu toate acestea, in cazul in care ambele procese sunt executate, omogenizarea vine de obicei ultima, din moment ce caldura pasteurizarii face ca particulele de grasime sa se rupa mai usor.

Pentru mai multe detalii cu privire la aparatele de muls vaci accesati Proagricol.ro.

0 Shares
You May Also Like