Cateva curiozitati despre incinerarea umana

Cateva curiozitati despre incinerarea umana

0 Shares
0
0
0

Cateva curiozitati despre incinerarea umanaIn ultimii ani, in Romania numarul persoanelor decedate care au fost incinerate intr-un incinerator uman Transilvania a crescut considerabil, iar in randurile urmatoare veti afla si de ce s-a ajuns la un numar mare de incinerari; si veti afla de-asemenea unele curiozitati despre incinerare.

In foarte multe cazuri, se opteaza pentru incinerarea persoanei decedate datorita faptului ca aceasta a fost ultima ei dorinta. Multi sunt acum, cei care lasa in scris ca isi doresc sa nu fie inmormantati ci incinerati.

Problema locurilor de veci poate fi un alt factor determinant in cresterea numarului de incinerari umane. Mai nou, se gasesc din ce in ce mai greu locuri de veci libere in cimitire. In aceste conditii, incinerarea reprezinta o necesitate. Cu siguranta in viitorul nu foarte indepartat, numarul incinerarilor va depasi numarul inmormantarilor.

Nu trebuie sa uitam nici de faptul ca in cele mai multe cazuri, inmormantarea este mai scumpa decat incinerarea, iar acesta poate fi un alt motiv datorita caruia oamenii isi incinereaza decedatii.

Curiozitati despre incinerare

Exista mai multe informatii super interesante despre incinerare (desi nu este un subiect tocmai placut de abordat), iar in randurile care urmeaza puteti descoperi cateva dintre acestea.

Pregatirea corpului pentru a fi incinerat

Trupul neinsufletit trebuie sa fie pregatit pentru acest proces. Toate dispozitivele medicale metalice (stimulatoare cardiace, plombe, suruburi sau tije) trebuie indepartate, deoarece nu vor fi arse de foc.

De asemenea, personalul crematoriului se asigura de faptul ca organismul nu are implanturi si elimina toate piesele valoroase, care ar fi distruse de caldura si flacari, impreuna cu piercing-uri le de exemplu.

Camera de incinerare atinge temperaturi cuprinse intre 750 grade Celsius si 1.000 grade Celsius, si este captusita cu o caramida industriala capabila sa reziste la temperaturi ridicate. Doar un singur corp poate intra in camera, este mai mult decat interzis sa arda mai mult de un corp la un moment dat.

Se stie un singur caz in care este posibila incinerarea a doua trupuri, iar aici ne referim la cazul in care o mama a murit impreuna cu fiul ei la nastere.

Corpul este introdus in camera de incinerare din interiorul sicriului combustibil. Usa se deschide doar pentru a introduce corpul, pierzand astfel caldura minima posibila in interior. La inceput, crematoriile au fost alimentate cu carbune, dar in prezent sunt alimentate cu motorina, gaz natural sau propan.

Flacarile si caldura extrema isi fac treaba

Mai intai corpul si sicriul sunt expuse la coloane de foc. Sicriul arde primul, impreuna cu corpul, care evapora toata apa ramasa. Primul lucru care arde este parul si pielea, urmate de muschi. Tesuturile moi devin praf in timp ce oasele sunt carbonizate.

In acest moment, corpul a fost redus la oase, care trebuie sa fie rupte manual de catre cineva cu un instrument care seamana cu o sapa. Intregul proces dureaza aproximativ 2 si 3 ore, in functie de dimensiunea si greutatea decedatului, tipul de sicriu si temperatura medie a camerei de incinerare.

Cenusa se lasa sa se raceasca

Corpul a fost redus la bucati de os si praf. Odata racite corespunzator, acestea sunt tarate pe o tava pentru a elimina orice obiecte metalice ramase, cum ar fi suruburi chirurgicale.

Totul trebuie sa fie cenusa

Singurul lucru ramas in urma corpului incinerat sunt oasele, asa ca e timpul sa fie puse intr-o masina care are grija, datorita mai multor lame de inalta rezistenta, de transformarea oaselor in praf, ca si restul corpului.

Cenusa este predata familiei

Cenusa rezultata in urma incinerarii unui corp, va fi asezata intr-o urna si predata familiei indoliate, care va alege ce va dori sa faca cu aceasta.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…