Cele mai frumoase momente ale studentiei

Cele mai frumoase momente ale studentiei

1 Shares
0
0
1

Viata de student are multe nuante, incepand de la viata (oarecum) independenta, continuand cu noi cunostinte si prieteni, si terminand cu experienta sesiunilor si a unei teze de licenta. De vreme ce suntem in perioada admiterii si in prag de an scolar, am hotarat sa subliniem pentru viitorii studenti cele mai frumoase momente ale etapei ce urmeaza in viata lor.

La inceput, poate fi oarecum stresant si solicitant sa treci de la viata linistita in sanul familiei la viata tumultuoasa de student. Brusc, esti nevoit sa uiti de confortul casei parintesti, sa te acomodezi (cel mai des) in camin, sa incepi a gati singur si sa iti schimbi activitatile obisnuite. Multi dintre boboci se simt pierduti si ametiti primele saptamani, iar unora le ia mult timp sa se obisnuiasca cu multitudinea de oameni cu care vor trebui sa interactioneze.

Cu toate acestea, aspectul schimbarii locului de trai poate fi unul dintre cele mai incitante laturi ale vietii studentesti. Vei avea ocazia sa legi prietenii si sa inveti multe despre interactiunile umane, iar intreaga experienta ii va furniza unele abilitati de comunicare extreme de utile pentru viitor.

Incetul cu incetul, te vei acomoda cu noul regim si vei descoperi noi laturi ale domeniului pe care l-ai ales. Mai ales daca ai avut dubii cand ti-ai ales universitatea (sa recunoastem, cei care au avut un scop concret la optsprezece ani pot fi numarati pe degete), pe parcurs vei intelege tot mai mult daca anume asta este ceea ce ti-ai dorit de la viitorul tau.

Vei trece prin multe suisuri si coborasuri, vei ramane uneori cu nopti nedormite si vei picura la unele cursuri, insa cunostintele pe care le vei acumula vor construi baza viitorului tau ti iti vor slefui personalitatea. Va fi o amintire frumoasa mai tarziu modul in care ti-ai format aptitudinile si ti-ai conturat esenta in timpul studentiei.

Te vei distra cu siguranta. Este un mare avantaj al tineretii capacitatea de te adapta cu usurinta si de a cere tot ce e posibil de la viata. Anume in timpul studentiei se organizeaza cele mai tari chefuri, cat inca nu esti ingreunat de grijile cotidiene sau legat de obligatii. Va trebui sa inveti care iti sunt limitele si sa iti stabilesti frontiere rezonabile, sa te auto educi si sa te distrezi la maximum cu minim de resurse.

Vei studia la greu. Mai mult in sesiune si mai intens cand vei elabora teza de licenta, dar te vei descurca cu siguranta. Examenele vor veni si vor trece, vei avea multe provocari si cel mai probabil cel putin o restanta, oricat de bun nu ai fi.

Vei intelege ce rol joaca in viata straduinta si cat din succes se datoreaza norocului sau carismei personale. Iar daca nu te vei descurca singur cu teza de licenta, vei gasi ajutor la elaborarea tezei de licenta. Tot ce va conta pana la urma nu vor fi notele (desi au si ele rolul lor), ci cunostintele pe care le vei acumula si deprinderile pe care le vei obtine pe parcursul studentiei. Succes in noul inceput si ”Gaudeamus igitur”!

1 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…