Cum alegem cel mai bun procesor la calculator?

Cum alegem cel mai bun procesor la calculator?

0 Shares
0
0
0

Alegerea celui mai bun procesor de calculator este una dintre sarcinile provocatoare cu care se poate confrunta construirea de calculatoare si intretinerea. Cand spunem cel mai bun procesor, ne referim la un procesor performant care poate fi masurat in eficienta si viteza. Pentru calculatoare refurbished i7 la cele mai bune preturi click pe link.

Mai multe tipuri de procesoare de calculator exista astazi pe piata, care difera in ceea ce priveste tehnologia si performanta. Deci, ar fi putin complex procesul de a alege CPU-ul potrivit daca nu cunoasteti caracteristicile din spatele fiecarui tip de procesor si scopul propus fiecarui procesor, deoarece un procesor conceput pentru jocuri este diferit de cel pentru office de exemplu.

In prezent, Intel si AMD (Advanced Micro Devices) domina industria microprocesoarelor, unde Intel controleaza cea mai mare parte a hardware-ului PC-ului. Dispunem de sisteme de calculatoare cu tipuri de procesoare Intel si AMD. Ambele companii au introdus un numar de procesoare care variaza in ceea ce priveste tehnologia si performanta.

Lucratorii nostri de la birou ne intreaba adeseori ce brand sa aleaga: un sistem cu procesor Intel sau AMD. Nu exista un raspuns clar pentru aceasta; cu toate acestea, inainte de a decide sa alegeti, ar trebui sa stiti tipul de munca pe care o veti face cu sistemul. Acest lucru va usura complicatiile atunci cand selectati cel mai bun procesor de calculator.

Ei bine, ce tip de procesor este ideal pentru computerul de jocuri? Avem nevoie de procesor de varf doar pentru trimiterea de aplicatii de e-mail, navigare sau resurse neintensive, cum ar fi procesarea de text si foi de calcul? Ce brand sa alegeti: Intel sau AMD?

Pentru a raspunde la aceste intrebari si la intrebarile conexe, trebuie sa stim cat de mult putem despre caracteristicile din spatele fiecarui procesor pe care il vom alege.

Pana acum sunt introduse si instalate mai multe procesoare pe computere desktop si laptop. Puteti cunoaste cu usurinta tipul de procesor instalat in computer prin citirea etichetei d de pe computer sau prin utilizarea informatiilor despre sistem gasite in setarile BIOS-ului sau in informatiile din sistemul de operare.

Viteza ceasului procesorului masoara timpul de calcul / executie al unui procesor. Se masoara in MHz si / sau GHz, inseamna milioane de cicluri pe secunda, respectiv miliarde de cicluri pe secunda.

De exemplu, un PC cu procesor de 2.00 GHz este mai rapid decat un PC cu procesor de 1.50GHz.

In prezent, devine mai dificila compararea procesoarelor numai pe baza vitezei, dar este un pas important si fundamental de inceput.

Pe masura ce viteza procesorului este in crestere, este necesar sa aveti un tip de memorie care sa detina date temporare solicitate de un procesor si sa ruleze cu aceeasi viteza sau aproape de viteza unui procesor. Memoria principala nu a putut tine pasul cu viteza procesorului.

Pentru a rezolva aceasta problema, este introdusa memoria cache. Memoria cache este o memorie de mare viteza care stocheaza fisierele temporare necesare procesorului. Procesorul acceseaza mai rapid fisierele din acest tip de memorie decat din memoria principala.

Acest lucru va reduce in mod semnificativ timpul de calcul utilizat de catre procesor si va face treaba fara a se opri.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…