Cum functioneaza procesul de incalzire pentru incinerare?

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani, in Romania se practica din ce in ce mai des incinerarea, atat datorita faptului ca locurile de veci libere sunt din ce in ce mai putine, cat si datorita faptului ca exista persoane bolnave care inainte sa moara lasa bilet scris ca vor sa fie incinerate, asa ca familiile lor trebuie sa caute cele mai bune solutii de incinerare Cluj Napoca de exemplu.

Inainte de toate insa, cei care trebuie sa incinereze un membru al familiei sau pe cineva drag, cu siguranta le vor adresa reprezentantilor crematoriului cateva intrebari, asa ca vom vedea in cele ce urmeaza despre ce este vorba.

Cum este pregatit organismul pentru incinerare?

In mod normal, corpul este scaldat, curatat si imbracat inainte de identificare. Daca nu aveti o vizionare publica sau o solicitati, corpul nu este imbalsamat.

Apoi, bijuteriile sau alte obiecte pe care doriti sa le pastrati sunt eliminate. Dispozitivele medicale si protezele care sunt mecanice sau contin baterii sunt de asemenea eliminate. Acest lucru este facut pentru a preveni reactia in timpul procesului de incinerare.

Elemente precum bolturile, suruburile si imbinarile raman in pozitie. Politicile de reciclare pentru dispozitivele medicale variaza in functie de instalatie, dar in nici un caz dispozitivele nu sunt reutilizate ca atare. Ele sunt dezasamblate, topite sau eliminate printr-o alta metoda responsabila.

Ce tip de container este folosit pentru incinerare?

Exista casete speciale facute pentru incinerare sau puteti folosi o cutie de carton simpla. Regula principala este ca recipientul trebuie sa fie suficient de robust pentru a tine corpul si trebuie sa fie combustibil.

Ce este camera de incinerare?

O camera de incinerare, de fapt este un cuptor industrial care este suficient de mare pentru a tine un corp. Acesta este realizat din caramizi rezistente la caldura liniara din camera si poate rezista la temperaturi de pana la 2000 de grade.

Cuptoarele de incinerare moderne respecta standardele stricte de mediu si de calitate a aerului. Gaz natural, propan sau motorina cuptoarele sunt tipurile de combustibil folosite la crematorii pentru incinerarea cadavrelor. Despre cuptoarele de incinerare mai trebuie precizat ca sunt de asemenea automatizate si computerizate.

Ce se intampla cu metalul care ramane dupa incinerare?

Dupa incinerare, ramasitele sunt racite. Operatorul verifica ramasitele de metal lasate in urma si le indeparteaza manual sau cu magneti puternici. Metalul este adesea trimis unui reciclator.

Ce se face cu ramasitele ramase imediat dupa incinerare?

Ne referim la ramasitele incinerate ca cenusa, dar ceea ce este lasat in urma sunt de fapt bucati de os. Dupa incinerare, un procesor special mananca fragmentele in ceea ce noi numim “cremains”. Asta se intelege atunci cand ne referim la cenusa.

Ce tip de container este folosit pentru resturile incinerate?

Dupa slefuire, cenusa este plasata intr-o punga de plastic. Punga este plasata in urna pe care o ofera familia sau intr-un container temporar. Urna sau containerul cu cenusa este returnat familiei.

Ei bine, acestea sunt in mare parte cam cele mai importante intrebari care le sunt adresate reprezentantilor crematoriilor de catre cei care intentioneaza sa incinereze un membru al familiei decedat, o ruda mai indepartata sau o cunostinta.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…