Implanturi dentare

Implanturi dentare de ultima generatie

0 Shares
0
0
0

Inainte de a apela la Badea Implant Cluj Napoca 2019 pentru a va pune implanturi dentare, ar trebui sa cunoasteti cateva lucruri foarte importante despre implanturi.

Procedura implantului dentar

Implanturile dentare reprezinta o tehnica moderna de stomatologie, un inlocuitor extrem de reusit, de lunga durata si natural, pentru dintii lipsa sau pentru protezele dentare. Implanturile dentare fuzioneaza de fapt direct in osul maxilarului, devenind unul cu structura osoasa. In acest mod, implanturile va ajuta sa va mentineti maxilarul puternic, care altfel ar incepe sa se dezintegreze odata ce dintele este indepartat.

Ce sunt implanturile dentare?

Pur si simplu, dintele natural este alcatuit din doua parti principale – portiunea de radacina, care este partea dintelui din os si coroana; ceea ce vedeti in gura. Implanturile dentare inlocuiesc portiunea de radacina a dintilor pierduti, apoi se plaseaza o portiune suplimentara care se extinde deasupra liniei de guma pentru a sustine orice tip de restaurare finala, cum ar fi o coroana, o punte sau o proteza.

Cum pot incepe procesul de implantare?

Procesul implantului dentar implica mai multe etape, fiecare dintre acestea fiind esential pentru a asigura succesul pe termen lung al implantului si restaurarea finala.

Consultatie

Primul lucru pe care il veti face este sa-l lasati pe medicul dentist sa stie ca sunteti interesat sa aflati mai multe despre implanturile dentare. Medicul dentist va va aduce la cunostinta problemele dvs. dentare specifice, va lua niste raze X de diagnostic si va va informa daca sanatatea dentara si medicala va face un bun candidat pentru acest tip de procedura.

Nu toata lumea poate avea un implant dentar plasat deoarece trebuie sa aveti o anumita cantitate de os disponibila pentru a sustine un implant. Medicul dentist va va verifica volumul si densitatea osului in zona in care lipseste dintele. Daca aveti niveluri osoase deficitare, este posibil sa aveti posibilitatea de a efectua o procedura de regenerare a oaselor, care este proiectata pentru a ajuta la restabilirea oaselor in zona.

Recomandarea

Daca medicul dentist nu realizeaza implanturi, acesta va aranja o trimitere la un alt medic dentist care o face. Probabil ca veti avea ultima restaurare, care este pusa deasupra implantului, facuta de propriul dentist.

Diagnosticare

Dupa vizita dvs. initiala pentru etapa de consultare, dentistul va decide tipul de implant dentar care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs. si va lua o serie de raze X suplimentare pentru a putea determina masuratorile precise. Dupa rapoartele de consultatie si diagnosticare, procesul pentru implanturile dentare implica doua proceduri chirurgicale principale de cel putin 4-6 luni.

Prima etapa

La aceasta intalnire, postul de implant este inserat in maxilarul dumneavoastra. Site-ul este apoi inchis cu suturi. Aceasta etapa poate fi de obicei efectuata utilizand anestezic local. Veti reveni apoi la cabinetul de stomatologie aproximativ zece zile mai tarziu pentru ca medicul dentist sa scoata suturile si sa examineze locul chirurgical.

Site-ul este apoi lasat sa se vindece timp de cateva luni. In acest timp, celulele osoase cresc in jurul postului, astfel incat maxilarul si postul sa devina complet si ferm combinate impreuna. Aceasta perioada de fuziune este esentiala pentru ca implantul sa nu se miste si pentru a fi suficient de puternic pentru a sustine ultimul tip de coroana, pod sau proteza care va fi pusa pe el.

A doua etapa 

In acest stadiu, locul implantului este apoi reevaluat si evaluat pentru a determina daca postul si osul s-au topit complet unul cu celalalt. Daca fuziunea a avut succes, atunci un alt tip de post, numit bont, este plasat in postul de implant. Aceasta bontura se extinde deasupra liniei de gingie si se face o impresie. Aceasta impresie este folosita de laboratorul dentar pentru a va crea coroana personalizata, podul sau proteza.

Etapa a treia cuprinde montarea coroanei sau a podului final. Daca aveti o proteza facuta, aceasta poate fi realizata pentru a fi fixata permanent, sau poate fi facuta o alternativa detasabila.

Urmarirea vizitelor

Implanturile dentare trebuiesc ingrijite asa cum ati face dintii naturali. Mentinerea vizitelor dvs. obisnuite de re-ingrijire este cruciala pentru succesul implantului.

Ca orice parte a corpului care este inlocuita, participarea la numirea re-examinare permite dentistului sa evalueze stabilitatea si sanatatea implantului, osului si gingiei. Intelegerea faptului ca toti dintii si structurile lor de sprijin din oase/gingii lucreaza impreuna si se sustin reciproc va vor ajuta sa apreciati de ce sanatatea tuturor partilor cavitatii bucale are un efect direct asupra implantului.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…