De ce ai nevoie de o clinică de ortodonție și cum te poate ajuta?

0 Shares
0
0
0

 

Ortodonția este o ramură în stomatologie care este responsabilă pentru aranjarea corectă a dinților în cavitatea bucală. Un medic ortodont este specializat în diagnosticarea, tratarea și prevenirea mușcăturii corecte a pacientului. Peste 85% din populația lumii se confruntă cu problema malocluziei și în fiecare an tot mai mulți oameni apelează la un specialist pentru a rezolva această problemă. Majoritatea pacienţilor aleg un ortodontist de la clinica de ortodonție Prodent Dr. Gruia pentru a-și corecta zâmbetul. Dinții neregulați cauzează adesea dificultăți de comunicare și probleme cu protezele la vârsta adultă. Mușcătura incorectă, poate provoca complicații grave de sănătate.

Metodele moderne de tratament ale malocluziei sunt capabile să niveleze nu numai neuniformitatea dinților, ci și să corecteze structura maxilo-facială deja la pacienții adulți. În ortodonția modernă, medicii folosesc diverse metode de tratament, precum aparate dentare sau fațete. Diagnosticarea computerizată ajută la determinarea celei mai bune metode de tratament și la exprimarea cu exactitate a rezultatului tratamentului. Datorită diagnosticării precise, devine mai ușor să se planifice și să se gestioneze procesul de tratament, garantând rezultate precise în mai puțin timp. Pentru pacienții care refuză să poarte un aparat dentar, există structuri detașabile și invizibile,care permit îndreptarea dinților treptat. Corectarea unei ssupramuşcături este o sarcină serioasă și nu orice dentist este capabil să o efectueze. Dintre toți medicii stomatologi, doar 5% sunt specializați în ortodonție și au calificările și experiența  corespunzătoare. De aceea, trebuie să te încrezi în clinica Prodent Dr. Gruia pentru sănătatea dinților tăi.

Ce probleme rezolvă un ortodont?

Majoritatea pacienților care apelează la clinica de ortodonție sunt persoane care experimentează disconfort psihologic din cauza stării dinților și persoane care prezintă dezechilibre în ceea ce înseamnă funcționarea sistemului nervos și a organelor interne. Dacă un zâmbet nu mulțumește, acest lucru duce la timiditate și izolare. Din acest motiv, este imperios necesar să mergi la o consultație la clinica de ortodonție. Problemele care pot fi rezolvate de un medic ortodont pot fi împărțite în trei grupe:

Congenitale. Cel mai adesea, astfel de probleme apar la o vârstă fragedă sau în stadiul dezvoltării fetale, ca urmare a eșecurilor în dezvoltarea sistemului dentar.

Ereditare. Mușcătura incorectă, spații interdentare largi, înghesuirea dinților și alte defecte moștenite de la părinți.

Dobândite. Astfel de probleme apar ca urmare a obiceiurilor proaste, de exemplu, atunci când un copil adoarme cu degetul în gură.

Mușcătura corectă nu înseamnă doar un zâmbet frumos

Tulburările de poziție a dinților pot provoca dezvoltarea unor patologii complexe ale gingiilor, distrugerea smalțului și alte probleme legate de partea maxilo-facială. Abordarea modernă în ortodonție asigură prevenirea eficientă, diagnosticarea în timp util și corectarea cu succes a defectelor în formarea dentiției. Este mai bine să planifici prima vizită la medicul ortodont la clinica stomatologică de la vârsta de 7 ani. Specialistul va putea determina prezența unor potențiale probleme ale dinților de lapte. Corectarea anomaliilor, dacă există, se poate face ulterior, când toți dinții de lapte au fost deja înlocuiți. Prin urmare, principalii pacienți ai medicului ortodont sunt adolescenții. Este posibil să se corecteze mușcătura la vârsta adultă, deși va dura mai mult timp. Dar pentru specialiștii clinicii de stomatologie Prodent Dr. Gruia nimic nu este imposibil.

 

 

0 Shares
You May Also Like