fmi-imprumut

FMI extinde facilitatea de creditare anticriza cu 20%

0 Shares
0
0
0
fmi-imprumutCei 26 de membri actuali ai facilitatii New Arrangements to Borrow (NAB) a Fondului Monetar International (FMI) au decis majorarea acordurilor de creditare de la 500 miliarde dolari la 600 miliarde dolari, precum si cooptarea de noi participanti potrivit unui comunicat al Fondului, conform NewsIn.

La reuniunea cu 13 potentiali noi membri ai NAB, acestia au mai decis sa ofere o flexibilitate mai mare programului si sa stabileasca unele criterii standard prin care participantii pot acorda fonduri suplimentare FMI.

“Acest acord privind extinderea NAB marcheaza un moment important pentru FMI, care va îmbunatati eficienta institutiei în lupta împotriva crizei si va consolida arhitectura sistemului financiar international”, a declarat directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, citat în comunicatul FMI.
NAB este o facilitate de creditare între FMI si un grup de membri si institutii de oferire a unor resurse suplimentare FMI când este nevoie de ele, pentru a preveni sau a face fata unei destabilizari a sistemului monetar international, precum si pentru a rezolva o situatie exceptionala care poate ameninta stabilitatea acestui sistem.

De altfel, socul recent cu care s-a confruntat economia mondiala a dus la o crestere accentuata a cererii de finantare a FMI.

Pentru ca FMI sa dispuna de suficiente resurse, liderii G20 si-au reconfirmat în septembrie angajamentul de a tripla resursele oferite FMI, de la nivelul anterior crizei, de circa 250 miliarde dolari si sa-i puna la dispozitie pâna la 500 miliarde dolari.

Consiliul de administratie al FMI va trebui sa aprobe formal în urmatoarele saptamâni acest acord de extindere a NAB.

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt pantofii?

Ce sunt pantofii?

Un pantof este un articol de incaltaminte destinat protejarii si confortului piciorului uman, in timp ce purtatorul desfasoara…