La ce este folosit un separator de grasimi

0 Shares
0
0
0

Stim ca grasimile au in compozitie un grad ridicat de gliceride, dar si coloranti, esteri, proteine, fosfatide, vitamine si acizi grasi. Grasimile sunt substante care se dizolva in dizolvanti organici si, dupa cum bine stiti, in cazul in care tineti grasimile prea mult timp la pastrare, veti observa ca acestea vor trece prin procesul numit rancezire care se traduce in degradarea gliceridelor.

Incep sa capete un miros greu de suportat. In urma procesului de topire si separare a stratului de grasime din tesuturile animale, se extrag grasimile. In alimentatia de zi cu zi gasim cele mai multe grasimi, iar cantitatea recomandata pentru un adult este de 100 g grasimi sub diferite forme.

Acestea nu se folosesc doar in alimentatie, ci si la fabricarea sapunurilor, a lacurilor si a vopselurilor de diferite tipuri. In cazul apelor reziduale care provin de la bucatarii, unitati de administratie publica sau fast-food-uri, concentratia de grasimi este una foarte ridicata.

Si aici intra in scena separatorul de grasimi care sa trateze aceste ape. In felul acesta, instalatiile de scurgere a apelor reziduale sunt separate de cele ale apelor menajere. Principala caracteristica a unui separator de grasimi este tratarea apei poluante in mod natural.

Un astfel de separator de grasimi este alcatuit dintr-un bazin monobloc care are o zona de evacuare si una de linistire. Dupa cum se stie, apele reziduale care au un continut ridicat de grasimi intra in zona de linistire unde are loc separarea grasimilor si materiilor sedimentabile. Dupa limpezirea apei, are loc evacuarea datorita principiului vaselor comunicante cu ajutorul unui tub vertical care se introduce la baza acestuia.

Unde putem monta un separator de grasimi

Un separator de grasimi poate fi montat sub chiuveta din bucatarie, acesta fiind utilizat pentru separarea grasimilor si a uleiurilor de apa. Separatorul de grasimi nu separa doar grasimile, ci are rolul de a proteja si sistemul de canalizare precum si statiile de tratare a apei avand in vedere ca din cauza grasimii care se depune, la aceste sisteme pot aparea probleme tehnologice care le pot deteriora in timp si care pot duce pana la pagube majore.

Un separator de grasimi nu costa foarte mult si este foarte eficient. Acesta este un sistem portabil, usor de supravegheat, dar si de instalat. Cand vine vorba de greutatea unui astfel de sistem, aceasta este redusa, fiind foarte accesibil datorita rezistentei la atacurile agentilor chimici care pot duce in timp la coroziune.

Legislatia in domeniul protectiei mediului obliga societatile comerciale sa detina astfel de separatoare de grasimi, tocmai din considerentul de a proteja natura si apele. Puteti sa va achizitionati si de pe Internet un separator de grasimi, acestea fiind fabricate la noi in tara si sunt de cea mai buna calitate. Ca bonus, primiti transportul gratuit.

 

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…