anti_microsoft

Letonia ar putea renunta la programele Microsoft pentru a economisi bani

0 Shares
0
0
0
anti_microsoftLetonia, afectata grav de criza economica, intentioneaza sa înlocuiasca programele platite, produse de compania americana Microsoft, cu unele gratuite, a anuntat Guvernul, citat de NewsIn.

Rezolutia, semnata recent de premier, vizeaza gasirea unei “oportunitati” – financiare si legale – ca statul sa treaca “partial sau total” la folosirea unor sisteme de operare sau programe “care nu sunt produse de Microsoft Corporation”.

Propunerea premierului a provocat nemultumirea Asociatiei letone pentru tehnologie informatica si comunicatii, care reprezinta companiile din sector.

“Statul nu ar trebui sa înceapa sa lupte împotriva Microsoft Corporation sau împotriva unei alte societati, pentru a creste competitivitatea administratiei guvernamentale”, a declarat asociatia într-o scrisoare deschisa.

 

Letonia (2,3 milioane de locuitori), care a aderat la UE în 2004, a avut pâna în 2007 o rata de crestere economica de peste 10%. Dar economia sa s-a prabusit anul trecut, din cauza inflatiei si a crizei mondiale si va înregistra, potrivit celor mai recente previziuni, cea mai puternica recesiune din UE în 2009,  cu o scadere cu 18% a PIB-ului.

Sursa : Business .rol.ro

0 Shares
You May Also Like
Ce sunt pantofii?

Ce sunt pantofii?

Un pantof este un articol de incaltaminte destinat protejarii si confortului piciorului uman, in timp ce purtatorul desfasoara…