Memorialul Ipotesti ii provoaca pe seniori sa stea acasa si sa povesteasca

0 Shares
0
0
0

Dupa cum bine stiti, trecem printr-o perioada extrem de dificila la nivel global. Pandemia cu care ne confruntam acum este o incercare prin care trebuie sa razbatem pentru a ajunge sa ne mai putem vedea copiii, nepotii crescand.

In situatia de fata, indemul autoritatiilor si al cadrelor medicale este sa stam acasa si sa nu parasim locuinta decat in cazuri de maxima necesitate. Stand acasa, putem stopa raspandirea virusului COVID-19 si astfel ne vom axa mai mult pe vindecarea celor deja infectati decat pe investigarea celor ce ar mai fi putut lua acest virus.

Peste tot pe la televizor, in presa scrisa, pe retelele de socializare, tot mai multe persoane cunoscute din diverse domenii nu fac decat sa ne indemne sa ne autoizolam pentru a ne proteja pe noi insine, dar si pe cei din jurul nostru.

Un astfel de demers il face si Memorialul Ipotesti din judetul Botosani printr-o actiune ce vizeaza in special persoanele varstnice.

„Stau acasa si povestesc”

Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studii „Mihai Eminescu” a initiat actiunea „Stau acasa si povestesc”. Despre ce este vorba aici? Ideea principala este de a sta acasa, de a nu ne expune si de a face ceva cu timpul nostru.

Cu totii, dar in special seniorii, suntem indemnati sa scriem, de mana sau la calculator, si sa trimitem pe adresa Memorialului descrieri de evenimente din viata fiecaruia, la care am participat sau pe care le consideram a fi relevante sau inclusiv povesti pe care le-am auzit de la alte persoane. De asemenea, pot fi atasate fotografii sau inregistrari audio.

De ce indemnul este adresat in special seniorilor? Este simplu! Pentru ca persoanele in varsta, in special care sufera deja de alte boli, sunt cele mai expuse virusului COVID-19. Aceste persoane nu ar trebui sub nicio forma sa isi paraseasca domiciliul. Un alt motiv ar fi faptul ca, prin prisma varstei pe care o au, vin cu un bagaj mare de povesti si experiente pe care le-au trait si pe care publicul larg ar fi incantat sa le cunoasca.

Ce se intampla cu toate aceste texte trimise? Textele vor fi adunate laolalta sub denumirea de „Povestea vietii” si puse ulterior, cu acceptul nostru, la dispozitia celor ce vor dori sa lucreze pe ele in functie de domeniul urmarit: psihologie, lingvistica, istorie, sociologie, folclor etc.

Asadar, hai sa folosim timpul pe care il avem in beneficiul nostru si al celor din jur, stand acasa si povestind!

Mai multe informatii despre aceasta campanie puteti citi pe Botosaneanul.ro.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…