Modalitati de debitare a unei placi de otel

Modalitati de debitare a unei placi de otel

0 Shares
0
0
0

In mod evident, firmele care se ocupa de realizarea diferitelor tipuri de confectii metalice, dispun de tot felul de echipamente si tehnologi pentru a-si face treaba in cel mai eficient mod posibil.

Aceste firme, pot sa fie puse in situatia de a debita o placa de otel, iar pentru asta, pot sa foloseasca mai multe modalitati, despre care vom discuta in cele ce urmeaza in acest articol.

De exemplu, o place de otel poate sa fie debitata arzator cu oxigaz. Acest proces este cunoscut ca si fiind o debitare cu flacara, si este cel mai vechi proces care poate sa fie folosit atunci cand se doreste prelucrarea otelului moale.

Referitor la acest proces, trebuie mentionat faptul ca este considerat ca a fi un proces simplu in general, iar echipamentul necesar, dar si consumabilele au preturi destul de ieftine, motiv pentru care diferite firme apeleaza la aceasta tehnologie.

Tot in ceea ce priveste debitarea unei placi de otel, trebuie mentionat faptul ca acest proces se poate realiza si cu un arc de plasma.

Acest proces este ideal atunci cand se doreste debitarea acelor placi de otel moale, iar viteza de lucru este mult mai mare in comparatie cu debitarea oxigaz, insa aici se va sacrifica calitatea muchiei.

Referitor la echipamentul folosit pentru realizarea debitarii cu plasma, trebuie mentionat faptul ca acesta poate sa fie mult mai scump in comparatie cu arzatorul cu oxigaz, datorita faptului ca acest sistem complet, are nevoie de alimentare electrica, are nevoie de unitate de racire cu apa, are functie de control al gazului, cabluri pentru arzatori, cabluri si furtune de racirdarem dar su arzatorul in sine.

In ciuda faptului ca aceasta tehnologie este una mai scumpa decat debitarea cu oxigaz, cu siguranta productivitatea sporita a plasmei in comparatie cu oxigazul, va compensa costul achizitionarii echipamentului.

Mai mult decat atat, se poate debita cu plasma folosind in acelasi timp mai multe arzatoare, asa ca acesta este un alt avantaj al acestei tehnologi.

Placile de otel pot sa fie prelucrate si modelate si prin procesul de debitare laser, iar rezultatele acestui proces vor fi mai mult decat foarte bune, atunci cand discutam despre debitarea otelului care are o grosime de aproximativ 1.25 toli.

Referitor la debitarea cu laser, trebuie mentionat gaptul ca reprezinta un proces extrem de precis, care are rezultate de cea mai buna calitate, si are si avantajul faptului ca durata de viata a tuturor consumabilelor este una foarte mare.

Plus de asta, automatizarea echipamentului este atat de buna, incat se pot efectua operatii de debitare cu laser fara a supraveghea echipamentul.

Ultimul tip de debitare posibil pentru o placa de otel, face referire la debitarea cu jet de apa, care reprezinta o modalitate buna de taiere a otelului moale.

Debitarea cu jet de apa poate sa fie atat de precisa, incat sa aiba rezultate mai bune decat debitarea cu laser, insa cosutrile utilizarii acestei tehnologii pot sa fie destul de mari.

Asadar, acestea ar fi modalitatile de debitare a unei placi de otel, iar firmele specializate in confectiile metalice, cu siguranta folosesc aceste tehnologii pentru debitarea placilor de otel, atunci cand este cazul.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…