Pavaje frumoase si curate

0 Shares
0
0
0

In mare parte, betonul amprentat este obtinut din materiale de constructii compozit, in a carui compoztie intra materiale ca nisip, pietris, piatra concasata, zgura si beton reciclat,ciment, coloranti si aditivi, fibre elastice si apa si este obtinut printr-o tehnologie speciala.

Fibrele elastice din compozitia betonului amprentat de la alfa beton ii confera acestuia o protectie sporita impotriva fisurilor majore si in acelasi timp li se pot aduga si aditivi care mareste rezistenta acestui tip de beton impotriva inghetului sau dezghetului.

Dupa ce este obtinut, el se aplica prin metoda de imprimare cu ajutorul unor matrite asemanatoare cu aspectul, marimea si forma unor pietre naturale sau a caramizilor, lemnului in functie de preferinte.

Betonul decorativ, care mai este denumit si imprimat, poate inlocui cu mare success pavajul clasic realizat din piatra naturala, deoarece acesta nu permite infiltrarea apei, nu necesita o intretinere costisitoare si de durata. Durabilitatea sa este mult mai mare decat a pitrei naturale indiferent de clima atmosferica, iar deseurile si tot ce pateaza si dau un aspect urat pavajului, in cazul betonului amprentat ies la suprafata.

Modul de turnare al pavajului care este executat din beton amprentat este monolit, care creeaza suprafete estetice care sunt asemanatoare cu piatra naturala, roci, caramida sau lemn.

Indiferent de forma aleasa, pavajul din beton amprentat poate avea si culoarea dorita, care are o rezistenta si o durabilitate foarte mare in timp chiar daca intretinerea acestora nu se poate face la timpul dorit.

In acelasi timp, pavajele de exterior, care sunt executate din beton amprentat sunt foarte rezistente si la razele ultrviolete, au proprietati antimucegai care nu le da voie sa se murdareasca si nu in ultimul rand au si proprietati antialunecare.

Datorita acestor proprietati si aspecte ale betonului amprentat, pavajul care se executa din acesta este foarte apreciat si de foarte multe ori aplicat in pavarea curtilor, a trotuarelor, a pietelor, parcarilor mari si in centrele comerciale sau saloane de expozitie.

Betonul amprentat mai poate fi folosit si pentru realizarea pardoselilor decorative de exterior, care pot fi amplasate chiar si pe suprafete din beton care sunt deja turnate. Grosimea acestora este redusa, dar daca este montata pe o suprafata betonata existent, aceasta nu trebuie demolata deoarece aigura celei noi o duritate mai mare.

Folosirea betonului amprentat in executarea de pavaje, de orice forme sau colori, au avantaje foarte mari fata de folosirea metodelor clasice de pavaj in care sunt folosite piatra sau caramida de pavaj.

Unele din aceste avantaje sunt ca adata ce este folosit acest material in pavarea de curti sau incaperi, este ca acesta nu se lasa in timp, nu se crapa la calduri foarte mari, nu se imprastie prin toata zona in care este executat ca pavajul din pitris, cu este pretentios si se curate foarte usor cu apa si detergent deoarece murdaria nu intra in profunzime. O alta mare calitate a acestuia este ca dureaza foarte mult timp daca este ingrijit cum trebuie.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…