Pompa-de-apa-Cum-o-alegi

Pompa de apa. Cum o alegi?

0 Shares
0
0
0

Pompa-de-apa-Cum-o-alegiO pompa de apa poate sa contribuie extrem de mult la confortul oferit de o gospodarie. Aceasta ofera apa mult mai repede, asigura o hidratare mai buna a plantelor si creste nivelul de trai. Daca iti doresti totul de la pompa de apa pe care o ai, trebuie sa stii cum o achizitionezi.

Daca ne raportam la constructie, orice pompa de apa are 3 componente: motorul electric, unitatea de pompare si carcasa. Principiul de functionare este unul cat se poate de simplu: Sutul de aspiratie absoarbe apa pe care o pompeaza catre consumatori cu ajutorul grupului de pompare.

Chiar daca modul de functionare este asemanator la toate pompele, putem descoperi doua categorii prinncipale de astfel de dispozitive: pompa de suprafata si pompa submersibila. Fiecare dintre cele doua categorii prezinta avantaje si dezavantaje.

Pompa de suprafata. Este o pompa al carei motor este montat in afara sursei de apa. Este ideala pentru adacimi de pana la 8 metri si isi poate face treaba foarte bine daca este aleasa cu atentie.

Conteaza foarte mult consumul de apa, la alegerea pompei, asadar, inainte de a o achizitiona gandeste-te la toti cunsumatorii, incepand cu toaleta si terminand  cu masina de spalat sau diversii robineti pe care ii ai in casa.

Pompa submersibila. Este o solutie mai eficienta, mai ales in cazul in care panza freatica este la o adancime mare. Pompele submersibile pot pompa apa de la distante foarte mari si au o serie de avantaje in fata celor de suprafata: nu sunt zgomotoase, sunt sigure si asigura toata apa necesara unei gospodarii. 

La fel ca si in cazul pompei de suprafata, la alegerea pompei submersibile conteaza debitul de apa necesar, modul in care se utilizeaza produsul precum si adancimea de pompare.

Indiferent care este motivul pentru care achizitionezi o pompa, este bine sa faci o achizitie care sa acopere un necesar mai mare decat cel de care ai nevoie in prezent.

Exista posibilitatea ca in timp numarul de consumatori sa creasca si de asemenea, o pompa care functioneaza la capacitate maxima are sanse mult mai mari de a se uza. Astfel, pompa pe care o achizitionezi trebuie sa functioneze cu pana la 75% din capacitate.

0 Shares
You May Also Like