Videochat-ul pe internet, poate ameliora starile de agitatie ale persoanelor cu forme incipiente de dementa

0 Shares
0
0
0

Videochat-ul-pe-internet-poate-ameliora-starile-de_agitatie-ale-persoanelor-cu-forme-incipiente-de-dementaConform unor studii foarte recente efectuate de oameni de stiinta din medicina dar si din alte domenii, videochat-ul cu rudele si prietenii pe internet, poate reduce riscul agitatiei in cazul persoanelor ce sufera de anumite forme de dementa. Cauti un studio videochat Bucuresti? Intra pe AngelsofLove.ro!

Agitatia, in cazul persoanelor ce sufera de forme ale dementei, este deseori in stransa legatura cu anumite probleme medicale de ordin fizic, asa cum ar fi durerile sau infectiile.

Dar cateodata, aceste comportamente sunt pur si simplu reactii la o neglijare pronuntata din partea rudelor, declara Dr. Daniel O’Connor, un expert psihiatru. In azilurile de batrani, persoanele in varsta sunt de cele mai multe ori izolate, exceptand putinele momente din zi (mic dejunul, pranzul si cina) si scurtele reprize de plimbare, in care aceste persoane pot lua contact cu ceilalti locuitori ai azilului si pot socializa
cu acestia.

In afara de aceste scurte perioade, persoanele in varsta ce locuiesc in azilurile de batrani sunt in majoritatea timpului destul de izolate si nu socializeaza destul, iar cei cu probleme psihice sufera cel mai mult din cauza acestui lucru.

Limitarea contactului cu familia si prietenii.

In astfel de asezaminte, contactul cu familia si prieteni, este de cele mai multe ori limitat, asta si pentru faptul ca rudele persoanelor in varsta (ce locuiesc la azil) sunt ocupate, au diferite job-uri sau locuiesc foarte departe de azilul respectiv.

Pe masura ce persoanele cu dementa, dezvolta forme mai agravante ale acestei boli, acestia devin din ce in ce mai putin capabili sa se concentreze si nu mai pot recunoaste alte persoane (inclusiv rudele).

De aceea, mentinerea legaturilor constante cu familia si prietenii este foarte importanta si aici intervine cu succes video-chatul, video-call-ul sau video-conferinta.

In timpul unui studiu efectuat pe o perioada de 1 an (12 luni consecutive) la 5 azile de batrani din Melbourne in Australia, s-a comparat impactul sedintelor repetate de videochat prin Skype, cu cele ale unor apeluri telefonice simple, efectuate de persoanele in varsta, cu astfel de probleme psihice.

S-a constatat faptul ca aceste persoane sunt predispuse la niveluri mult mai mici de anxietate si agitatie, daca au posibilitatea sa vorbeasca cu rudele si prietenii, intr-o sesiune de videochat. Astfel, s-a constatat fara doar si poate, un comportament mult imbunatatit al persoanelor in cauza.

Concluzia: este nevoie de conexiuni la internet mult mai rapide si stabile, in azilurile de batrani.

Video-chatul pe internet, mai ales daca dorim o calitate foarte buna, presupune existenta unei conexiuni la internet destul de rapide, care sa faciliteze transmisia unor pachete de date mari.

Pentru o buna receptie si transmisie a imaginilor in miscare si a sunetelor intr-o sesiune de videochat, aceasta trebuie sustinuta de o conexiune la internet de tip broadband, de cel putin 20mb download cu 1 sau 2mb upload (dupa parerea noastra 2 este minimum).

Conectivitatea si acoperirea in cazul acestor azile de batrani constituiau pana nu demult o problema majora, dar lucrurile incep sa se miste spre bine si probabil ca foarte curand si aceste locatii vor beneficia de conexiuni rapide la internet, nu de alta dar acestea sunt locurile in care internetul de mare viteza este cu adevarat necesar, ajutand foarte mult relatiile inter-umane.

0 Shares
You May Also Like