Sfaturi-pentru-curatarea-pieselor-de-mobilier

Sfaturi pentru curatarea pieselor de mobilier

0 Shares
0
0
0

Sfaturi-pentru-curatarea-pieselor-de-mobilierTi-ai imaginat vreodata ca activitatea de curatare a mobilei ar putea fi unul dintre cele mai simple task-uri pentru ingrijirea casei pe care il poti avea?

Daca ai investit intr-un mobilier de calitate si destul de scump sau doar ai cumparat cateva piese la intamplare de unde ai gasit mai ieftin, vei vrea si cu siguranta vei avea nevoie sa faci cateva lucruri pentru a pastra aceste piese de mobilier in bune conditii, pentru a le asigura o durata de viata cat mai lunga.

Ingrijirea corespunzatoare a mobilierului, ii va pastra frumusetea de-a lungul anilor. Unul dintre cele mai bune locuri pentru mobila la comanda, este Mobilarts.ro.

In primul rand, daca vrei sa-ti pastrezi mobila multi ani si nu oricum, dar sa ramana frumoasa si trainica, tine-o departe de sursele importante de caldura ca de exemplu lumina foarte puternica a soarelui (vara) sau sursele de caldura artificiale de la interior (calorifere, sobe, semineu, etc.). Caldura poate usca lemnul, finisarile vopsite, pielea, etc.

Ai facut vreodata socanta descoperire a unei pete pe spatele scaunului tau favorit sau a unei urme de lichid pe masa din camera oaspetilor? Nu poti sa dai vina pe nimeni. Dar le poti repara!

Mobila vopsita.

Mobila vopsita este cea mai usor de curatat. Trebuie curatata saptamanal de praf cu o carpa din material textil (bumbacul ar fi cea mai potrivita alegere) imbibata in apa.

Asigura-te ca nu lasi puncte de apa pe suprafata, deoarece acestea se vor usca si vor crea pete.

Daca piesa ta de mobilier vopsit are pete pe suprafetele cele mai vizibile sau daca prezinta zgarieturi, va trebui sa faci o curatare ceva mai speciala. Indeparteaza zgarieturile cu un smirghel fin, avand grija totodata sa nu afectezi mai departe vopseaua din jurul zgarieturii.

Poti finisa prin aplicarea unei vopsele de aceeasi culoare, dar daca nu o vei gasi, poti lua in considerare vopsirea intregii piese, aducand-o la o conditie aproape perfecta. Pentru finisarea finala, este recomandata cea pe baza de ulei.

Mobila de lemn.

Inainte de a te hotari cum sa-ti cureti o piesa anume de mobilier, trebuie sa determini ce fel de finisare are aceasta. Poti gasi informatii despre solutii de curatare pentru mobilierul de lemn, la magazinele specializate sau pe internet si poti afla cum sa finisezi o piesa de mobilier anume, pentru a scoate in evidenta frumusetea lemnului.

Trebuie sa folosesti o carpa non-abraziva pentru a curata mobilierul. Pune doar putina solutie de curatat, carpa nu trebuie sa fi imbibata complet intr-o astfel de solutie si freaca suprafata cu grija, pana cand aceasta va deveni stralucitoare.

Daca ai ales o solutie de finisare a unei anumite piese de mobilier (de exemplu pe baza de ulei sau ceara), ar trebui s-o folosesti pe aceasta si pentru celelalte piese pe care vei dori sa le cureti.

In acelasi timp, este foarte recomandata curatarea intregii piese de mobilier si lustruirea ulterioara, nu doar curatarea si lustruirea partilor care prezinta pete, zgarieturi sau alte semne, asa cum probabil multe persoane ar fi tentate sa faca.

0 Shares
You May Also Like