Sfaturi-utile-pentru-alegerea-unor-piese-de-calculator

Sfaturi utile pentru alegerea unor piese de calculator

0 Shares
0
0
0

Sfaturi-utile-pentru-alegerea-unor-piese-de-calculatorComponentele viitorului tau calculator, in cazul in care ai decis ca vrei sa iti faci un astfel de sistem, trebuie alese cu grija pentru ca tu sa obtii de la el cea mai buna performanta posibila.

Un laptop second hand i5 sau un sistem desktop sunt alegeri foarte bune pentru tine, ele reprezentand variante care pot fi alese oricand, pretul unor astfel de produse fiind si el destul de mic, iar performanta-una ridicata.

Daca vrei sa iti asamblezi propriul calculator, atunci trebuie sa cauti foarte multe componente pe internet si sa compari sute de oferte de preturi disponibile pe piata de profil. Una dintre cele mai importante piese ale unui sistem este memoria RAM. Ea trebuie sa fie compatibila cu placa de baza.

O placa de baza cu slot de DDR 3 nu poate suporta o memorie RAM de tipul DDR 4. Placa video e esentiala pentru cei care vor performante grafice deosebite de la un calculator, in special utilizatorii care vor mai mult sa ruleze jocuri complexe pe el.

In caz contrar, nu e nevoie sa cumperi o placa video in plus, caci multe placi de baza vin cu unitatea video integrata, aceasta facandu-si destul de bine treaba si oferindu-ti exact ceea ce iti trebuie pentru a nu avea probleme in aceasta privinta. Trebuie sa vezi daca placa de baza are intrari si pentru unele porturi video asa cum sunt DVI, HDMI sau Display Port. Daca ele nu sut prezente, atunci ai nevoie de o placa video care sa le aiba deoarece ele sunt foarte importante.

Un calculator bun are si o capacitate de stocare destul de mare. Ultima tehnologie in domeniu e data de SSD (Solid State Drive), care sunt mai scumpe, insa mult mai performante decat un hard disk normal.

Dispozitivele SSD sunt unele de tipul unor memorii flash, iar prin alegerea lor vei vedea ca poti accesa mai rapid fisierele din calculator, iar el va functiona mai eficient si mai bine decat in alte cazuri. Poti opta si pentru o solutie de compromis: pune un SSD pe care sa instalezi programul de operare, alaturi de un hard disk normal pentru a stoca fisierele dorite de tine.

Cel din urma e mai ieftin si iti poate asigura la un pret foarte bun o capacitate de stocare foarte mare. Nu uita de sursa de alimentare atunci cand iti asamblezi propriul calculator. Fara ea, nimic nu poate functiona in calculatorul tau. Ea trebuie sa fie destul de puternica si sa aiba conexiuena care iti trebuie pentru ca aceasta sa se potriveasca bine cu restul componentelor.

De asemenea, ai grija sa cumperi si toate cablurile si conectorii necesari combinarii tuturor pieselor intregului ansamblu. Astfel, tinand seama de aceste indicatii, vei avea in cele din urma un calculator cu performantrele dorie de tine la pretul cel mai convenabil. In plus, te asiguri ca nu risipesti banii pe un sistem deja configurat care nu iti poate asigura ceea ce vrei tu de la el.
0 Shares
You May Also Like