Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 66 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Mazda CX-7, SUV-ul Anului 2010 in Romania!

Mazda-CX-7 Noua Mazda CX-7 este SUV-ul Anului 2010 in Romania, in urma deciziei juriului UZEAR intrunit la Cheia. In urma comparativului dintre cele 7 finaliste, Mazda CX-7 a intrunit cele mai multe puncte, insa la un scor strans fata de celelalte doua clasate pe podium.

Noul CX-7 a intrunit 133 de puncte, urmat de Subaru Outback cu 123 de puncte si Renault Koleos cu 106 puncte. Sistemul de punctare este cel folosit de juriul Car of The Year, prin impartirea a 25 de puncte intre cel putin 5 masini dintre finaliste, cu un maximum de 10 puncte per exemplar.

Interesanta lupta intre trei tipuri complet diferite de SUV-uri: CX-7 este un SUV premium remarcat prin pretul foarte accesibil pentru segmentul din care face parte, raportat la performantele dinamice.
Subaru Outback este intr-o nisa pe care a si lansat-o de altfel, a crossoverelor comod de condus in oras si cu abilitati offroad veritabile. Iar Renault Koleos a surprins juriul (de parca mai era nevoie) prin abilitatea de a oferi un interior luxos, o tinuta de drum buna pe asfalt si excelenta in afara lui, toate la un pret foarte competitiv.

Celelalte modele finaliste au fost Nissan Murano (97 puncte), Hyundai ix55 (96 puncte), Land Rover Discovery (57 puncte), Suzuki Grand Vitara (40 puncte), Nissan Qashqai (34 puncte) si Suzuki SX4 (14 puncte). Masina de comparatie, celebrul Honda CR-V, lider al generatiei precedente de SUV-uri, a primit titlul de "SUV-ul de Aur 2010", ca semn de recunoastere a prestatiilor de care da inca dovada.

Noul Kia Sorento, care nu a mai fost disponibil in Romania pana la data testului, va intra in competitia pentru anul viitor. Este prima editie a acestui tip de concurs, iar raspunsul importatorilor nu a fost pe masura. In 2010 UZEAR se asteapta la o participare mai larga, pentru a putea determina cu mai mare exactitate care masina merita titlul.

Poate trece si criza .

 
Walt Disney- parintele lui Mickey Mouse

05_12_Walt_DisneyViata creatorului lui Mickey Mouse, Walter Elias Disney, nu a fost plina de veselie, asa cum i-au fost personajele pe care le-a creat. Walter Elias Disney s-a nascut în 5 decembrie 1901, si a murit la vârsta de 65 de ani, dupa o lunga suferinta.

A fost, de-a lungul vietii regizor, producator, animator, scenarist si antreprenor american. A obtinut 22 de premii Oscar, recordul sau nefiind doborât de niciun actor sau star pâna în prezent. Atunci când numele sau este rostit, în orice casa, fie din SUA, fie din Madagascar, copiii reactioneaza pozitiv.

Parintii creatorului atâtor personaje de desene animate, Flora si Elias Disney, au fost oameni simpli, fara prea multe tangente cu lumea în care Walter Elias Disney a creat. Acesta a avut trei frati si o sora. Nici macar copilaria sa nu a fost una roz, deoarece, originara din Canada, familia creatorului s-a mutat în SUA dupa ce tatal lui Elias a dat faliment cu ferma pe care o avea.
Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog