Convertor Valutar

Curs valutar

Vremea in tara

Sondaj

Care credeti ca e cea mai buna masura pentru iesirea din recesiune?
 

Utilizatori online

Avem 34 vizitatori online
zonia.ro
Arhivatorul.ro
Vom avea salarii ca-n tarile din Vest abia din 2050

salarii Conform Moody's vom ajunge la venituri similare cu cele din Occident peste 40-45 de ani, cu 30 mai tarziu decat inainte de criza.

Criza economica mondiala a dat peste cap planurile romanilor care credeau ca in 15-20 de ani ii vor ajunge din urma pe locuitorii din statele vestice in ceea ce priveste veniturile incasate.

Analistii agentiei Moody’s au anuntat marti ca, din cauza crizei, aceasta convergenta a fost prelungita in unele state estice cu 15-20 de ani, iar in altele - cu pana la 30 de ani.

Romania se incadreaza in ultima categorie, potrivit unei estimari a Moody’s, citata de Reuters.

"Unii analisti estimau (anterior crizei - n.r.) ca aceasta convergenta va dura 15-20 de ani. Acum, credem ca in unele tari ar putea fi 
In schimb, analistul economic Ilie Serbanescu este de parere ca Romania va avea nevoie de mai mult de o jumatate de secol pentru a se apropia de economiile vest-europene. Despre a trai la un nivel apropiat cu cei din state ca Marea Britanie sau Franta, nici nu poate fi vorba, considera Serbanescu. Starea actuala se datoreaza politicilor duse in ultimii ani, cand a fost stimulat consumul produselor din import, cumparate cu bani proveniti din credite.

Estul, cu viteza melcului

Totusi, in viziunea analistilor agentiei, sprijinul venit din partea UE si a FMI a contribuit la atenuarea declinului economic in urma crizei. Analistul financiar Dragos Cabat considera ca aprecierea Moody’s este corecta si ca o eventuala reducere a decalajului intr-un interval de timp mai scurt depinde de numeroase variabile, cum sunt stabilitatea politica si capacitatea economiei de a depasi efectele negative ale crizei. "Pana in lunile februarie-martie va fi o perioada 

In clasamentul realizat de Banca Mondiala, in functie de venitul pe cap de locuitor in 210 de state ale lumii in 2008, Romania se plaseaza pe pozitia 81, cu 7.930 de dolari. Din acest punct de vedere, mai avem de recuperat un ecart de 34.510 euro fata de Germania si de 34.320 de euro fata de Franta. (A contribuit Ciprian Mailat)

CLARVIZIUNE

Basescu: iesim din criza la 6 luni dupa SUA si Franta

Presedintele Traian Basescu a declarat ieri ca guvernul ar fi procedat gresit daca ar fi alocat o parte din fondurile imprumutate de la Fondul Monetar International si Comisia Europeana pentru sustinerea industriei, deoarece intreprinzatorii nu ar fi avut o piata de desfacere pentru produsele realizate. Pentru relansarea exporturilor, este necesar ca state ca SUA, Germania sau Franta sa iasa din recesiune, pentru a fi din nou interesate sa cumpere produse romanesti.

"Romania este dependenta de relansarea economica a marilor puteri economice. Cand aceste tari vor relua cresterea economica, la sase luni o sa ne reluam si noi cresterea economica, ca urmare a redeschiderii pietelor lor pentru marfurile romanesti”, a spus Basescu. SUA au inregistrat in al doilea trimestru din acest an o scadere economica de 0,7%, in timp ce economia Germaniei a obtinut de crestere 0,3% fata de primele trei luni din 2009. O crestere similara a avut loc si in Franta. In Romania, produsul intern brut a scazut cu 1,1% in perioada aprilie-iunie fata de primul trimestru, conform datelor raportate de Institutul National de Statistica.


 


 
Amancio Ortega- miliardarul de la Zara

amancio-ortegaAmancio Ortega Gaona, cel care a creat un adevarat fenomen in industria modei, este recunoscut drept un om si un lider cu picioarele pe pamant, ale carui principii au ramas neschimbate, in ciuda acumularii unei averi colosale, estimata de Forbes la 24 miliarde de dolari.

Este foarte probabil ca numele Inditex (Industria de Diseño Textil) sa nu va spuna nimic, dar este imposibil sa nu fi intrat macar o data intr-unul dintre cele peste 3.100 de magazine detinute de grupul spaniol in nu mai putin de 64 de tari din intreaga lume: Europa, America, Asia, Africa.

Din portofoliul Inditex fac parte 8 branduri, unele dintre acestea fiind extrem de cunoscute, in timp ce altele se indreapta cu pasi repezi catre acelasi statut: Zara (1.000 de magazine si aprox. 2/3 din cifra de afaceri a grupului), Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home, Skhuaban (Kiddy’s Class).

In ziua in care a avut loc listarea la bursa a Inditex si Ortega a devenit cel mai bogat om din Spania (23 mai 2001), acesta nu a sarbatorit succesul. S-a dus la birou, a urmarit un sfert de ora stirile, a aflat ca a castigat 6 miliarde de dolari, iar apoi s-a dus sa ia pranzul la cantina companiei. In acelasi an, proprietarul companiei, Amancio Ortega Gaona (70 de ani la vremea aceea), a intrat in topul Forbes direct pe locul 43, cu o avere estimata la 6,6 miliarde de dolari.

Citeşte mai mult...
Afacerea zilei este un portal despre afaceri care cuprinde in structura propuneri de afaceri, povesti de succes, tipuri de contracte, francize, afaceri la cheie si stiri economice, din finante, auto, turism, imobiliare. Copywright of Dan Bradu .ro -Za Blog