concediu-pe-coasta-de-azur

Concediul perfect in Franta

0 Shares
0
0
0

concediu-pe-coasta-de-azurFranta este unul din cele mai puternice state din Europa, una din statele fondatoare al Uniunii Europene. Franta are o suprafata de 674.843 km­­ patrati cu o populatie de 65.350.000 locuitori.

Franta are o istorie foarte vasta, inca din 412 vizigotii au intemeiat un stat cu capitala la Toulouse, astfel scapand de sub dominatia romana. De-a lungul timpului Franta a fost un stat foarte puternic cu o influenta mare si a avut conducatori foarte capabili si renumiti printre care amintim si de Napoleon Bonaparte.

Acesta s-a proclamat imparat in anul 1804 si nu ia stat nimic in cale ajungand pana in Rusia, unde generalul “iarna” l-a invins, iar apoi in anul 1815 soarta imperiului a fost pecetluita odata cu infrangerea de la Waterloo. Franta a trecut prin cateva revolutii, una dintre ele in anul 1789 cand multimea partizana a abolit toate drepturile feudale, au fost desfiintate privilegiile manastirilor, au fost adoptate drepturile omului, s-au notionalizat scolile si s-a introdus casatoria civila.

Tot Franta este si parintele fiziocratiei, un curent ce punea acces pe agricultura, ceea ce a ajutat tara foarte mult in acea perioada grea. Datorita fiziocratiei, Franta inca este un stat puternic si in ceea ce priveste agricultura, avand o productie foarte buna, fiind al cincelea stat din lumea luand in calcul PIB-ul.

Franta este cunoscuta pentru turismul de elita mai ales Coasta de Azur si pentru oferte de cazare pe litoral.

Un punct mai slab al istoriei Frantei poate il reprezinta primul si al doilea razboi mondial, cand au fost usor invinse de germani, insa la final, cu ajutorul fortelor aliate, inlaturandu-i pe nemti si castigand razboiul.

Franta este foarte renumita prin vinurile sale de o calitate superioare, prin branzeturilor excelente, prin culturii vaste pe care o are si multe alte aspecte.

Aveti toate motivele sa vizitati aceasta tara. Inca din 1930 a inceput dezvoltarea turismului in masa, o multime de turisti veninde pe Coasta de Azur.

Puteti sa alegeti ca optiuni de cazare pe Coasta de Azur si alte zone splendide din sudul Frantei si apartamente in regim hotelier.

Muntii Alpi va ofera posibilitatea sporturilor de iarna si a turismului montan, acestea fiind foarte cautate, inca din vara anului 1865 cand Chamonix in Haute Savoie avea un numar de turisti de 12789.

Un alt motiv pentru a vizita Franta o reprezinta bucataria franceza, numarandu-se printre cele mai bune bucatarii din lume. Aceasta este foarte diversificata si de calitate, ce pot satisface gustul fiecaruia. Anual in Franta vin in jur 75 de milioane de turisti confirma acest aspect. Bucataria franceza are patru variante: haute cousine, pregatita la perfectie in restaurantele de top; bucataria cetateanului de rand numita la cousine bourgeoise; la cousine regionale, bucataria pe regiuni si bucataria improvizata numita la cousine improvisee.

Disneyland Paris este o atractie turistica foarte importanta. Aceasta este situata la portile Parisului, in unul din cele cinci orasele ce inconjoara capitala. Numele acestui orasel este Marne-la-Valee. Disneyland este cel mai mare parc de distractii din Europa atragand annual in jur de 11 milioane de vizitatori.

Iubitorii de cultura vor dori cu siguranta sa viziteze muzeul din Louvre, cel mai mare muzeu de arta si istorie din Franta, atingand o suprafata de 210.000 m patrati, dintre care 60.600 m patrati sunt destinati expozitiilor. Se spune ca este nevoie de doua zile ca sa strabati Louvre fara sa stai mai mult de cateva secunde sa admiri fiecare exponat.

Parisul insasi este un motiv pentru a vizita Franta. Acest oras este capitala Frantei de 1500 de ani si este cel mai mare si cel mai populat oras din tara. Aici veti gasi mai multe atractii turistice, unele din ele prezentate mai sus. Turnul Eiffel, o structura maiestroasa de otel ce atinge o inaltime de peste 300 m, este simbolul Parisului. Acest simbol a fost construit in anul 1889 cu ocazia Expozitiei Universale.

Daca vrei sa iti petrecei vacanta la munte sau la mare, daca esti pasionat de bucatarie sau esti romantic, daca iti place istoria si cultura, atunci Franta este tara pe care vrei sa o vizitezi in urmatoarea ta vacanta.

0 Shares
You May Also Like