Cum functioneaza fosele septice?

0 Shares
0
0
0

Gospodariile care nu sunt deservite de canalizarile publice depind de obicei de sisteme septice pentru tratarea si eliminarea apelor uzate. Aceasta poate fi eliberata de deseurile acumulate, de catre specialistii de la CalypsoMono, pe care ii puteti contacta accesand site-ul https://www.calypsomono.ro.

Sistemele septice reprezinta o investitie financiara semnificativa. Daca este ingrijit in mod corespunzator, un sistem bine proiectat, instalat si intretinut va oferi ani de servicii de incredere, costuri reduse.

Un sistem care nu reuseste poate deveni o sursa de poluare si ingrijorare pentru sanatatea publica, provocand daune materiale, poluarea apelor subterane si de suprafata (cum ar fi apa, atat a ta, cat si a vecinilor tai) si focare de boli.

Odata ce sistemul dvs. septic nu functioneaza eficient, poate fi necesar sa il inlocuiti, costandu-va o multime de bani. In plus, daca va vindeti casa, sistemul dvs. septic trebuie sa fie intr-o stare de functionare buna. Prin urmare, este bine sa intelegeti si sa va ingrijiti sistemul septic.

Exista multe tipuri diferite de sisteme septice care se potrivesc cu o gama larga de conditii de sol si loc. Urmatoarele lucruri va vor ajuta sa intelegeti principalele componente ale unui sistem septic standard (alimentat cu gravitatie) si cum sa-l mentineti functionand in siguranta la cel mai mic cost posibil.

Un sistem de fose septice standard are trei parti principale:

Fosa septica – Un scop septic are ca scop separarea solidelor de apele uzate, depozitarea si descompunerea partiala a unui numar cat mai mare de materiale solide, permitand in acelasi timp lichidul (sau efluentul) sa mearga in campul de scurgere. … mai mult

Campul de scurgere – Dupa ce solidele se instaleaza in fosa septica, apa uzata lichida (sau efluent) este deversata in campul de scurgere, cunoscuta si sub denumirea de camp de absorbtie sau de scurgere.

Solul – Solul de sub campul de scurgere asigura tratarea finala si eliminarea efluentului foselor septice. Dupa ce apele uzate au trecut in sol, organismele din sol trateaza efluentul inainte ca acesta sa percoluleze in jos si in exterior, intrand in cele din urma in apele subterane sau de suprafata.

Tipul de sol are impact si asupra eficacitatii campului de scurgere; de exemplu, solurile argiloase pot fi prea stranse pentru a permite trecerea multor ape uzate si solul pietros poate fi prea grosier pentru a oferi mult tratament.

Sfaturi de intretinere

Proprietarii de locuinte si rezidentii au un efect mare asupra performantei sistemului septic. Folosirea de mai multa apa decat a fost proiectat sistemul pentru a gestiona poate provoca o defectiune.

De asemenea, eliminarea substantelor chimice sau a excesului de materie organica, cum ar fi cea dintr-un depozit de gunoi, poate distruge un sistem septic. Urmatoarele sfaturi de intretinere va pot ajuta sistemul sa furnizeze un tratament eficient si pe termen lung al deseurilor menajere.

Inspectati si pompati frecvent

Cel mai important pas pentru mentinerea fosei septice este eliminarea namolului inainte de a se spala in campul de scurgere.

Cat de des exista necesitatea de pompare a rezervorului dvs. depinde de dimensiunea rezervorului, de numarul de persoane din gospodarie, de volumul de apa utilizat si de cantitatea de solide (de la oameni, deseuri de gunoi si orice alte deseuri) care intra in sistem. In general, rezervoarele trebuie pompate la fiecare 3 – 5 ani.

Folositi apa eficient

Apa excesiva este o cauza majora a defectiunii sistemului. Solul de sub sistemul septic trebuie sa absoarba toata apa folosita in casa. Prea multa apa din spalatorie, masina de spalat vase, toalete, bai si dusuri ar putea sa nu permita suficient timp pentru a se separa namolul si praful.

Cu cat este mai putina apa, cu atat mai putina apa intra in sistemul septic, ceea ce duce la un risc mai mic de defectare a sistemului.

Reduceti la minimum eliminarea deseurilor solide

Ceea ce se duce in scurgere poate avea un impact major asupra sistemului septic. Multe materiale nu se descompun si, in consecinta, se acumuleaza in fosa septica. Daca il puteti dispune intr-un alt mod, faceti acest lucru, in loc sa il introduceti in sistemul dvs.

Aditivii de sistem septic reprezinta o necesitate?

Adaugarea unui stimulator sau a unui stimulator intr-o fosa septica pentru a-l ajuta sa functioneze sau pentru a „restabili echilibrul bacterian” nu este necesara. Bacteriile existente in mod natural necesare functionarii sistemului septic sunt deja prezente in materiile fecale umane.

Ce poate merge rau in sistemul septic pe care il detineti?

Ca si un automobil, sistemele septice sunt concepute pentru a asigura tratarea eficienta pe termen lung a deseurilor menajere atunci cand sunt operate si intretinute corespunzator. Cu toate acestea, majoritatea sistemelor care nu reusesc prematur se datoreaza intretinerii necorespunzatoare.

Daca observati oricare dintre urmatoarele semne sau daca banuiti ca sistemul dvs. septic ar putea avea probleme, contactati cei mai buni specialisti de la CalypsoMono, care se vor ocupa de remedierea problemei.

0 Shares
You May Also Like
Ce este mamografia?

Ce este mamografia?

O mamografie este o radiografie a sanului. Este un instrument de screening utilizat pentru detectarea si diagnosticarea cancerului…